Menu
venkelsalade-met-sinaasappel-2.jpg

Venkelsalade met sinaasappel

Dit is een lekkere en frisse venkelsalade met sinaasappel. Venkel is een knolletje met een anijsachtige smaak. De groente komt oorspronkelijk uit het Middellandse zee gebied maar wordt tegenwoordig ook volop in Nederland gekweekt. Vroeger werd het vaak gebruikt als geneeskrachtig kruid tegen maag- en spijsverteringsproblemen. Ook zouden de zaadjes de duivel en boze geesten verdrijven. Ik vind het vooral een lekkere frisse groente, lekker bij bijvoorbeeld kipfilet. Aangezien de eerste zonnestralen zo nu en dan weer de kamer binnen schijnen heb ik er een zomerse tintje aan gegeven.

Ingrediënten voor 4 personen
1 venkelknol
2 gekookte bietjes
1 rode ui
2 sinaasappels
25 gram rozijnen
2 el olijfolie
1 el wittewijnazijn
1 tl honing
1 tl mosterd

Zo maak je het
Verwijder het groen, de onderkant en de stelen van de venkel. Snij de venkel doormidden en verwijder het hart van de groente. Dit is erg hard namelijk.

Snij de venkel in hele dunne reepjes. Snij de bieten in dunne plakjes. Pel en halveer de ui en snij deze in reepjes. Verdeel dit over een bord.

Schil de sinaasappelen (ook het witte vlies er af) en snij de stukjes uit de vrucht. Dit doe je door langs de vliezen te snijden. Je krijgt dan frisse stukjes zonder schilletje.

Vang het vocht op en knijp de overgebleven vliezen uit. Meng dit met de olijfolie, de azijn, de honing en de mosterd tot een gladde dressing.

Voeg de sinaasappelstukjes en de rozijnen toe aan de venkelsalade.

Voeg tenslotte de dressing toe en serveer de venkelsalade meteen.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan