Menu

Rode Curry met kip

Ik was altijd een beetje bang voor de Aziatische keuken en rode curry in het bijzonder. Hele lijsten met ingrediënten en specerijen waarvan ik de naam niet eens kende. Ketoembar, Djinten, ik had werkelijk geen idee. Nu weet ik dat het gemalen korianderzaad en komijn betekent en dat gebruik ik regelmatig. Mede door koks als Jamie Oliver zie ik dat een curry pasta zo gemaakt is. Als het zo simpel is, als dat het lijkt, moet het mij ook lukken. Appeltje eitje! Ik ben alleen een mietje als het om pittig eten gaat, voor mij is deze curry net iets te pittig, maar als je van spicy houdt moet je het zeker proberen.

Ingrediënten voor 4 personen
3 sjalotjes
3 tenen knoflook
2 cm verse gember
1 rode peper
2 kardemompeulen
1 tl komijn
1 tl korianderzaad
Sap van een 1/2 limoen
1 el tomatenpuree
Scheutje sesamolie
200 ml kokosmelk
Verse ananas
3 kipfilets
250 gr sperziebonen
Peper en zout

Bereidingswijze
Snipper de sjalot en doe deze in een keukenmachine samen met alle specerijen, de knoflook, de peper, het limoensap, de tomatenpuree en de sesamolie. Meng er een gladde pasta van.

Blancheer de sperziebonen kort in water met zout, totdat ze beetgaar zijn.

Snij de kip in repen, bestrooi deze met peper en zout en bak deze aan in wat olijfolie.

Voeg de currypasta toe aan de kip en bak het geheel rondom aan.

Voeg de kokosmelk toe en de ananas en de sperziebonen.

Meng het geheel door elkaar en serveer de curry met rijst of noedels.

rode curry

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

5 reacties

  • Annika
    7 augustus 2018 om 09:16

    Ook lekker inderdaad! Fijn dat het gesmaakt heeft :)

  • Floor
    6 augustus 2018 om 20:25

    Heerlijke curry.. Lekker pittig.. Had de sperzieboontjes vervangen door sugarsnaps, ook lekker..!

  • lenicka
    22 april 2015 om 18:06

    Hoi Pauline,

    Allereerst bedankt voor je recept. Fijn om dit te kunnen maken zonder potje saus.
    Ik had het met bloemkool gemaakt (ook lekker) en een kwart van een klein rood pepertje vonden wij genoeg.
    Alleen een tip: om in de receptuur korianderzaad de veranderen in gemalen korianderzaad zoals je ook in de tekst beschrijft, we hebben heel wat korrels eruit moeten vissen want dat smaakt echt vies als je daarop bijt

  • Wendy
    27 maart 2015 om 10:40

    Dat ziet er superlekker en makkelijk uit, ga ik morgen eens proberen. Ik had alleen een vraag over de kardemompeulen; gaan die mee in de keukenmachine of stoof je die op het eind even mee? Ze zijn zo bitter vind ik...!
    Groetjes Wendy

  • Linda
    22 januari 2015 om 12:04

    Superleuk recept. Gisteren gemaakt, en hij smaakt echt net als de Rode curry in Thailand! Het enige wat wij qua smaak een beetje misten zijn de lime leaves!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.