fbpx
Menu

Bananen ijs zonder ijsmachine

Dit snelle ijsrecept voor bananen ijs zonder ijsmachine heb ik van mijn beste vriend Jamie O. Althans ik ben bevriend met hem, hij kent mij niet. Zijn recepten zijn vaak snel en toch gezond. Als ik aan snel denk, dan komt afhalen het eerste in mij op. Maar snel, kan toch wel degelijk gezond zijn. Dit heeft Jamie wel bewezen in zijn boek “Jamie in 30 minuten”. Neem nou dit toetje: zelfgemaakt bananenijs van bevroren banaan! Super lekker en binnnen 5 minuten op tafel. Ik heb zelf ook nog een andere versie gemaakt met aardbeien, lekker!

Het bananen ijs wordt ook wel banana softerve genoemd, want het is net zo smooth als softijs. In principe hoef je er niet eens yoghurt door te doen. Je kunt ook gewoon bananen pureren. Of voeg wat extra cacao toe, dan heb je chocolade-ijs, so good! In de zomer heb ik dus altijd bananen in de vriezer liggen. Ideaal voor acute zin in ijs en in zoet.

Ingrediënten voor bananen ijs voor 4 personen
6 bananen
250 gr magere yoghurt
1 el vloeibare honing
2 handjes kokos
Zomerfruit om te garneren

Bereidingswijze
Snij de bananen in plakjes en laat ze minimaal 6 uur invriezen. Ik heb altijd bevroren bananen in de vriezer voor acute cravings.

Vlak voor het serveren hak je het fruit met de yoghurt en de honing in een keukenmachine tot een dik en romig mengsel ontstaat. Je kan het nu direct eten, maar het is lekkerder om het nog even terug in de vriezer te doen, dan wordt het net iets steviger.

Je kunt het ijs ook zonde yoghurt maken, dus van enkel bananen.

garneer het bananenijs met wat extra zomerfruit, stukjes kokos of een drizzle honing.

Lekker he?

bananenijs

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

18 reacties

  • Maarten
    4 augustus 2019 om 18:41

    *Bananenijs dus

    Beantwoorden
  • Ejoy
    7 mei 2019 om 06:13

    Hey ejoy Lekkere gerechtjes en snel klaar geweldig

    Beantwoorden
  • Annika
    8 mei 2019 om 16:13

    :)

    Beantwoorden
  • Susan Robben
    30 mei 2017 om 09:46

    Hallo! Kan je het ijs ook maken met een staafmixer?

    Beantwoorden
  • Annet
    24 mei 2017 om 11:13

    Gisteren gemaakt. Heerlijk na de hardlooptraining. Dit wordt een blijvertje.

    Beantwoorden
  • Ann
    7 oktober 2016 om 13:52

    Daarom heb ik altijd bananenschijfjes in mijn vriezer zitten!!!

    Beantwoorden
  • Elke
    27 juli 2015 om 22:31

    Toppie! En het leuke is dat het volledig toegelaten is in mijn dieet! :-)

    Beantwoorden
  • Marina
    11 juli 2015 om 21:01

    ik heb er bevroren plakjes sinaasappel aan toegevoegd. Het resultaat is echt zo lekker!

    Beantwoorden
  • Evelyne
    11 april 2015 om 20:49

    Bevroren banaan en ik had bevroren aardbeien, met wat joghurt en honing, heerlijk! Mmm

    Beantwoorden
  • Gringie
    15 maart 2015 om 18:34

    Wat heerlijk was dit, we hebben er ook een handje bevroren bosvruchten doorgedaan, lekker fris.
    Fiene(4)(ik lust geen banaahaaan mam!) :' dit ijsje wil ik elke dag wel

    Beantwoorden
  • Afra
    21 december 2014 om 12:09

    Dit klinkt ook heerlijk. Ik maak altijd een chocolade versie :)
    1 grote banaan(bevroren) 1 à 2 eetlepels cacao en ong 50 ml kokosmelk. Ik doe er geen honing bij, maar dat kan natuurlijk altijd.
    Het favorite toetje van mijn vriend!

    Beantwoorden
  • sanne
    9 september 2014 om 19:42

    is het bekend hoelang het ongeveer in de keukenmachine moet?

    Beantwoorden
  • Stephen
    5 augustus 2014 om 20:52

    Heb het vandaag geprobeerd, overheerlijk!!! Een echte aanrader! En nog gezond ook :D

    Beantwoorden
  • britje
    24 juli 2014 om 08:35

    hoe lang kan je eigenlijk banane invriezen? enkele weken?

    Beantwoorden
  • Pauline
    24 juli 2014 om 09:58

    Ja dat gaat prima, ze blijven wel goed.

    Beantwoorden
  • Laura Wattel
    16 juli 2014 om 17:12

    Ben benieuwd... De bananen liggen in de vriezer! Hoelang zet je het mengsel terug in de vriezer? Moet ik dan denken aan een kwartier, half uur, ...? Je wilt natuurlijk geen ijskristallen...

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 juli 2014 om 22:33

    Ik eet het meestal direct maar anders zou ik het een uurtje in de vriezer doen

    Beantwoorden
  • Fullofcolour
    9 juli 2014 om 16:02

    Geweldig! Misschien een te koude dag voor ijs maar het smaakt wel ;-) Heerlijk en origineel!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen