bananenijs

Bananen ijs zonder ijsmachine

Dit snelle ijsrecept voor bananen ijs zonder ijsmachine heb ik van mijn beste vriend Jamie O. Althans ik ben bevriend met hem, hij kent mij niet. Zijn recepten zijn vaak snel en toch gezond. Als ik aan snel denk, dan komt afhalen het eerste in mij op. Maar snel, kan toch wel degelijk gezond zijn. Dit heeft Jamie wel bewezen in zijn boek “Jamie in 30 minuten”. Neem nou dit toetje: zelfgemaakt bananenijs van bevroren banaan! Super lekker en binnnen 5 minuten op tafel. Ik heb zelf ook nog een andere versie gemaakt met aardbeien, lekker!

Het bananen ijs wordt ook wel banana softerve genoemd, want het is net zo smooth als softijs. In principe hoef je er niet eens yoghurt door te doen. Je kunt ook gewoon bananen pureren. Of voeg wat extra cacao toe, dan heb je chocolade-ijs, so good! In de zomer heb ik dus altijd bananen in de vriezer liggen. Ideaal voor acute zin in ijs en in zoet.

Ingrediënten voor bananen ijs voor 4 personen
6 bananen
250 gr magere yoghurt
1 el vloeibare honing
2 handjes kokos
Zomerfruit om te garneren

Bereidingswijze
Snij de bananen in plakjes en laat ze minimaal 6 uur invriezen. Ik heb altijd bevroren bananen in de vriezer voor acute cravings.

Vlak voor het serveren hak je het fruit met de yoghurt en de honing in een keukenmachine tot een dik en romig mengsel ontstaat. Je kan het nu direct eten, maar het is lekkerder om het nog even terug in de vriezer te doen, dan wordt het net iets steviger.

Je kunt het ijs ook zonde yoghurt maken, dus van enkel bananen.

garneer het bananenijs met wat extra zomerfruit, stukjes kokos of een drizzle honing.

Lekker he?

bananenijs

Limoen Munt Siroop
Alles over de zoete aardappel
Bewaar
15 Comments
 • Susan Robben

  30 mei 2017 at 09:46 Beantwoorden

  Hallo! Kan je het ijs ook maken met een staafmixer?

 • Annet

  24 mei 2017 at 11:13 Beantwoorden

  Gisteren gemaakt. Heerlijk na de hardlooptraining. Dit wordt een blijvertje.

 • Ann

  7 oktober 2016 at 13:52 Beantwoorden

  Daarom heb ik altijd bananenschijfjes in mijn vriezer zitten!!!

 • Elke

  27 juli 2015 at 22:31 Beantwoorden

  Toppie! En het leuke is dat het volledig toegelaten is in mijn dieet! 🙂

 • Marina

  11 juli 2015 at 21:01 Beantwoorden

  ik heb er bevroren plakjes sinaasappel aan toegevoegd. Het resultaat is echt zo lekker!

 • Evelyne

  11 april 2015 at 20:49 Beantwoorden

  Bevroren banaan en ik had bevroren aardbeien, met wat joghurt en honing, heerlijk! Mmm

 • Gringie

  15 maart 2015 at 18:34 Beantwoorden

  Wat heerlijk was dit, we hebben er ook een handje bevroren bosvruchten doorgedaan, lekker fris.\r\nFiene(4)(ik lust geen banaahaaan mam!) :’ dit ijsje wil ik elke dag wel

 • Afra

  21 december 2014 at 12:09 Beantwoorden

  Dit klinkt ook heerlijk. Ik maak altijd een chocolade versie 🙂 \r\n1 grote banaan(bevroren) 1 à 2 eetlepels cacao en ong 50 ml kokosmelk. Ik doe er geen honing bij, maar dat kan natuurlijk altijd. \r\nHet favorite toetje van mijn vriend!

 • sanne

  9 september 2014 at 19:42 Beantwoorden

  is het bekend hoelang het ongeveer in de keukenmachine moet?

 • Stephen

  5 augustus 2014 at 20:52 Beantwoorden

  Heb het vandaag geprobeerd, overheerlijk!!! Een echte aanrader! En nog gezond ook 😀

 • britje

  24 juli 2014 at 08:35 Beantwoorden

  hoe lang kan je eigenlijk banane invriezen? enkele weken?

 • Laura Wattel

  16 juli 2014 at 17:12 Beantwoorden

  Ben benieuwd… De bananen liggen in de vriezer! Hoelang zet je het mengsel terug in de vriezer? Moet ik dan denken aan een kwartier, half uur, …? Je wilt natuurlijk geen ijskristallen…

  • Pauline

   16 juli 2014 at 22:33 Beantwoorden

   Ik eet het meestal direct maar anders zou ik het een uurtje in de vriezer doen

 • Fullofcolour

  9 juli 2014 at 16:02 Beantwoorden

  Geweldig! Misschien een te koude dag voor ijs maar het smaakt wel 😉 Heerlijk en origineel!

Plaats een reactie