parelcouscous koken

Alles over parelcouscous koken (+ 6 recepten)

Parelcouscous is nét wat anders dan de gewone couscous die je vast al kent. Deze variant heeft namelijk grotere, ronde korrels die een heerlijk zachte textuur hebben als ze eenmaal gekookt zijn. Deze korrels zijn gemaakt van tarwemeel en water, en door hun parelvormige grootte zijn ze perfect voor talloze gerechten, van salades tot warme maaltijden, zoals stoofgerechten. Wil je weten hoe parelcouscous koken in z’n werk gaat, en welke recepten lekker zijn? Lees dan gauw verder.

parelcouscous koken

Parelcouscous koken: zo doe je dat

Parelcouscous koken is heel simpel en vergt maar een paar stappen. Begin met het roosteren van de couscous in een koekenpan in een beetje olie, totdat de korrels licht goudbruin zijn. Dit moet niet per sé, maar het versterkt wel de nootachtige smaak. Vervolgens voeg je water of bouillon toe, zodat de couscous kan koken en alle smaken en het vocht kan opnemen. Dit duurt ongeveer 10 minuten, maar check voor de zekerheid de aanwijzingen op de verpakkingen.

Als je parelcouscous gaat koken, heb je per persoon ongeveer 75 gram couscous en 250 ml water/bouillon nodig.

Een simpele truc om je couscous extra smeuïg te maken, is door aan het einde van de kooktijd een klontje boter toe te voegen, of wat olijfolie.

Parelcouscous in gerechten

Deze veelzijdige korrel is heerlijk in een verscheidenheid aan gerechten. Of je nu gaat voor een warme stoofpot of een frisse salade, parelcouscous biedt een bevredigende basis die goed combineert met veel verschillende smaken en ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan combinaties met kruidige sauzen of frisse, heldere dressings.

1. Parelcouscous met baharat kip

Dit gerecht combineert kip met het kruidige van baharat specerijen, en de zachte textuur van parelcouscous, een match made in heaven!

Kip baharat

2. Frisse parelcouscous salade

Een lichte en verfrissende salade die ideaal is voor de warmere dagen. De parelcouscous is een stevige basis voor allerlei verse ingrediënten, zoals komkommer en tomaat.

Parelcouscous recept

3. Parelcouscous met feta

Gek op grote maaltijdsalades? Dan moet je deze zeker eens proberen. Aan dit parelcouscous recept voegen we feta, tomaat, en knapperige kikkererwten toe.

Parelcouscous recept met feta

4. Groentestoof

Een heerlijk vegetarisch gerecht vol seizoensgroenten, geserveerd met parelcouscous om de hartige bouillon op te nemen. Maak er maar meteen een grote stoofpan vol van! Dit is comfort food dat ook nog eens lekker gezond is.

Groentestoof recept

5. Gewokte spruitjes met parel couscous

Spruitjes saai? Maak ze dan eens op deze manier: gewokt en geserveerd met parelcouscous. Wat ons betreft een heel verrassend en smakelijk bijgerecht.

Vega recept parelcouscous

6. Gevulde paprika's

Dit is een lekker recept voor vegetarische gevulde paprika’s. De paprika’s zijn een feestje om te zien én te eten, met parelcouscous die de smaken van alle toegevoegde kruiden en groenten lekker absorbeert. Een leuk gerecht om indruk te maken op je gasten.

Gevulde paprika's met parelcouscous

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Monique

Geschreven door:

Monique van Loon

Monique (hoofdredacteur) is dagelijks bezig met eten én schrijven. Ze is dan ook altijd op zoek naar een goed verhaal; of dat nu een lekker recept, een nieuwe culinaire hotspot of een fijne kooktip is. Met een onstilbare honger naar nieuwe ideeën en een onmiskenbare liefde voor het geschreven woord, brengt ze dagelijks haar passie voor food en storytelling naar Uit Paulines Keuken.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in