Kip baharat met parelcouscous
Ook zo gek op de rijke smaken van het Midden-Oosten? Dan moet je dit verrukkelijke recept voor Kip Baharat met parelcouscous echt eens proberen. Met een perfecte mix van kruiden, groenten en kip, wordt dit een feestmaaltje dat zowel voedzaam als onweerstaanbaar lekker is.
Wat is baharat?
In dit recept gebruiken we baharat, een kruidenmix die bekend staat om zijn diepe, aromatische smaken. Die maakt de kippenpoten dus lekker kruidig. En je koopt ‘m gewoon bij de (beter gesorteerde) supermarkt. De toevoeging van ingelegde citroen (onmisbaar in de Midden-Oosterse keuken!) zorgt voor een frisse, lichtzure noot. We maken deze kip baharat af met een topping van verkruimelde feta en verse koriander.
Dit gerecht is ideaal voor een weekendmaaltijd of een speciale gelegenheid. Klinkt lastig? Valt reuze mee!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kippenpoten
- 200 gr parelcouscous
- 1 courgette
- 1 winterpeen
- 1 grote rode ui
- 4-5 takjes koriander
- 200 gr kikkererwten
- 500 ml kippenbouillon
- 100 gr feta
- 3 tl baharat kruidenmix
- 1 ingelegde citroenhelft
- olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Haal de schil van de rode ui en snijd in parten, hak de courgette in stukken en de winterpeen in plakjes. Spoel de ingelegde citroenhelft af, dep droog en snijd in reepjes.
Wrijf de kippenpoten in met baharat-kruiden, olijfolie (circa 2 theelepels), peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpan en bak de kippenpoten op middelhoog vuur in circa 8-10 minuten rondom bruin. Draai ze regelmatig om. Haal de kippenpoten uit de pan en zet even opzij.
Voeg de rode ui, courgette en wortel toe aan de stoofpan en bak ze ongeveer 3-4 minuten.
Leg de kippenpoten terug in de pan bij de groenten. Schenk de kippenbouillon in de pan, zorg dat de kippenpoten tot de helft onderstaan, zo blijft het velletje knapperig. Voeg de ingelegde citroen toe en stoof de kip en groenten ca 20 minuten met de deksel op de pan.
Spoel de kikkererwten af en laat ze kort uitlekken. Schep de parelcouscous en kikkererwten door de groenten en verwarm nog 15 minuten (zonder deksel op de pan), of tot de parelcouscous gaar is. Serveer de kip baharat tajine met verkruimelde feta en verse koriander.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in