Kip baharat

Kip baharat met parelcouscous

Ook zo gek op de rijke smaken van het Midden-Oosten? Dan moet je dit verrukkelijke recept voor Kip Baharat met parelcouscous echt eens proberen. Met een perfecte mix van kruiden, groenten en kip, wordt dit een feestmaaltje dat zowel voedzaam als onweerstaanbaar lekker is.

Wat is baharat?

In dit recept gebruiken we baharat, een kruidenmix die bekend staat om zijn diepe, aromatische smaken. Die maakt de kippenpoten dus lekker kruidig. En je koopt ‘m gewoon bij de (beter gesorteerde) supermarkt. De toevoeging van ingelegde citroen (onmisbaar in de Midden-Oosterse keuken!) zorgt voor een frisse, lichtzure noot. We maken deze kip baharat af met een topping van verkruimelde feta en verse koriander.

Dit gerecht is ideaal voor een weekendmaaltijd of een speciale gelegenheid. Klinkt lastig? Valt reuze mee!

Kip baharat
Kip baharat
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kippenpoten
  • 200 gr parelcouscous
  • 1 courgette
  • 1 winterpeen
  • 1 grote rode ui
  • 4-5 takjes koriander
  • 200 gr kikkererwten
  • 500 ml kippenbouillon
  • 100 gr feta
  • 3 tl baharat kruidenmix
  • 1 ingelegde citroenhelft
  • olijfolie
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Haal de schil van de rode ui en snijd in parten, hak de courgette in stukken en de winterpeen in plakjes. Spoel de ingelegde citroenhelft af, dep droog en snijd in reepjes.

  2. Wrijf de kippenpoten in met baharat-kruiden, olijfolie (circa 2 theelepels), peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpan en bak de kippenpoten op middelhoog vuur in circa 8-10 minuten rondom bruin. Draai ze regelmatig om. Haal de kippenpoten uit de pan en zet even opzij. 

  3. Voeg de rode ui, courgette en wortel toe aan de stoofpan en bak ze ongeveer 3-4 minuten.

  4. Leg de kippenpoten terug in de pan bij de groenten. Schenk de kippenbouillon in de pan, zorg dat de kippenpoten tot de helft onderstaan, zo blijft het velletje knapperig. Voeg de ingelegde citroen toe en stoof de kip en groenten ca 20 minuten met de deksel op de pan.

  5. Spoel de kikkererwten af en laat ze kort uitlekken. Schep de parelcouscous en kikkererwten door de groenten en verwarm nog 15 minuten (zonder deksel op de pan), of tot de parelcouscous gaar is. Serveer de kip baharat tajine met verkruimelde feta en verse koriander.

Kip baharat
Kip baharat

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in