Parelcouscous recept met feta
We hebben weer een lekker parelcouscous recept voor je gemaakt. Parelcouscous is een hele lekkere basis voor salades. Het zijn een soort kleine balletjes. Het is dus ronder en dikker dan normale couscous en de smaak is ook wat voller. Parelcouscous moet je even koken in tegenstelling tot de normale couscous. Aan dit parelcouscous recept voegen we feta, tomaat, en knapperige kikkererwten toe. We gebruiken hiervoor de kikkererwten uit een stazak van HAK. De stazak verpakking is superhandig, want je voegt heel eenvoudig extra peulvruchten aan je gerecht toe. En peulvruchten zijn niet alleen lekker, maar ook heel voedzaam. De stazak bestaat voor 100% uit natuurlijke ingrediënten, wat natuurlijk heel erg fijn is.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 2 courgettes
- 4 pruimtomaten
- 10 gr verse tijm
- 2 stazakken kikkererwten
- 2 tl paprikapoeder
- 2 sjalotjes
- 4 teentjes knoflook
- 1 citroen
- 335 gr parelcouscous
- 125 gr feta
- 600 ml groentebouillon
- Olijfolie
- 2 el roomboter
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).
Maak de bouillon klaar.
Snij de courgettes in halve plakken en de pruimtomaten in partjes. Meng de courgette, tomaat en de helft van de takjes tijm in een kom met 3 el olijfolie, peper en zout. Verdeel over één kant van een bakplaat bekleed met bakpapier.
Dep de kikkererwten droog met keukenpapier. Meng de kikkererwten in dezelfde kom met het paprikapoeder, 1 el olijfolie en peper en zout. Verdeel over de andere helft van de bakplaat met bakpapier.
Bak de groenten en de kikkererwten 20 minuten in de oven, of tot de kikkererwten goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Snijd de sjalotjes in fijne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de citroen uit.
Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Bak de knoflook en sjalot 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de parelcouscous en de overige takjes tijm toe en bak al roerend 2 – 3 minuten, of totdat de parelcouscous licht geroosterd is. Voeg de bouillon toe en laat de parelcouscous 12 – 14 minuten zachtjes koken. Voeg als de parelcouscous te snel droog wordt wat extra water toe.
Verkruimel de feta. Voeg de geroosterde courgette, de tomaat, 2 tl citroensap per persoon en de helft van de feta toe aan de wok of hapjespan met parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de parelcouscous in een kom of een diep bord. Garneer met de kikkererwten en de overige feta.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in