Parelcouscous recept met feta

Parelcouscous recept met feta

We hebben weer een lekker parelcouscous recept voor je gemaakt. Parelcouscous is een hele lekkere basis voor salades. Het zijn een soort kleine balletjes. Het is dus ronder en dikker dan normale couscous en de smaak is ook wat voller. Parelcouscous moet je even koken in tegenstelling tot de normale couscous. Aan dit parelcouscous recept voegen we feta, tomaat, en knapperige kikkererwten toe. We gebruiken hiervoor de kikkererwten uit een stazak van HAK. De stazak verpakking is superhandig, want je voegt heel eenvoudig extra peulvruchten aan je gerecht toe. En peulvruchten zijn niet alleen lekker, maar ook heel voedzaam. De stazak bestaat voor 100% uit natuurlijke ingrediënten, wat natuurlijk heel erg fijn is.

Geen idee wat je moet eten?

Dit parelcouscous recept is een recept van HelloFresh. En dat is ideaal voor mensen die net als wij, altijd druk zijn. En het fijne is, je weet altijd wat je moet eten. Want iedereen kent dat gevoel wel. Je staat in de supermarkt en denkt, wat zet ik vandaag weer op tafel. Met HelloFresh hoef jij daar niet meer over na te denken. Iedere week kun je kiezen uit wel 30 verschillende recepten! Een gevarieerd menu bestaande uit vega gerechten of met vlees of vis. En komt het een weekje niet uit? Dan pauzeer je de box heel eenvoudig middels 1 druk op de knop in de app. Als je eenmaal je gerechten gekozen hebt, wordt de box bij je thuisbezorgd. De recepten zitten bij de box in en natuurlijk alle benodigde ingrediënten. Precies afgewogen en genoeg voor het aantal personen dat je geselecteerd hebt. Dus je verspilt ook nog eens geen voedsel. Fijn! Wat ik leuk vind aan de box is dat je heel gevarieerd eet. Je leert nieuwe keukens kennen, maar ook nieuwe bereidingswijzen, handige tips en tricks voor het koken en nieuwe producten. Zo word je telkens weer verrast.

Parelcouscous recept met feta
Parelcouscous recept met feta
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 2 courgettes
  • 4 pruimtomaten
  • 10 gr verse tijm
  • 2 stazakken kikkererwten
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 sjalotjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 335 gr parelcouscous
  • 125 gr feta
  • 600 ml groentebouillon
  • Olijfolie
  • 2 el roomboter
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).

  2. Maak de bouillon klaar.

  3. Snij de courgettes in halve plakken en de pruimtomaten in partjes. Meng de courgette, tomaat en de helft van de takjes tijm in een kom met 3 el olijfolie, peper en zout. Verdeel over één kant van een bakplaat bekleed met bakpapier.

  4. Dep de kikkererwten droog met keukenpapier. Meng de kikkererwten in dezelfde kom met het paprikapoeder, 1 el olijfolie en peper en zout. Verdeel over de andere helft van de bakplaat met bakpapier.

  5. Bak de groenten en de kikkererwten 20 minuten in de oven, of tot de kikkererwten goudbruin zijn. Schep halverwege om.

  6. Snijd de sjalotjes in fijne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de citroen uit.

  7. Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Bak de knoflook en sjalot 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de parelcouscous en de overige takjes tijm toe en bak al roerend 2 – 3 minuten, of totdat de parelcouscous licht geroosterd is. Voeg de bouillon toe en laat de parelcouscous 12 – 14 minuten zachtjes koken. Voeg als de parelcouscous te snel droog wordt wat extra water toe.

  8. Verkruimel de feta. Voeg de geroosterde courgette, de tomaat, 2 tl citroensap per persoon en de helft van de feta toe aan de wok of hapjespan met parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout.

  9. Serveer de parelcouscous in een kom of een diep bord. Garneer met de kikkererwten en de overige feta.

Parelcouscous recept met feta
Parelcouscous recept met feta

Dit bericht is in samenwerking met HelloFresh & HAK. Lees hier onze disclaimer. 

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (131 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Couscous Midden Oosterse recepten Gezonde recepten Notenvrije recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in