Groentestoof met parelcouscous
We konden niet wachten om dit heerlijke recept voor groentestoof met parelcouscous met jullie te delen! Deze vegetarische stoof is de ideale manier om lekker veel groenten (wortel, tomaat, spinazie) in één keer te verwerken. Van zoveel voedzame ingrediënten kikkert iedereen op! Het beste van dit recept is de toevoeging van parelcouscous, die de stoof extra vullend maakt, zonder dat het heel zwaar wordt. Die couscous is een perfecte match met de groenten en kruiden en helpt de saus op te nemen, waardoor elk hapje nog meer smaak krijgt. En dan serveren we er ook nog toastjes met kruidenboter bij… Heerlijk! Een perfect gerecht voor elke dag van de week.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 teentjes knoflook
- 2 uien
- 4 wortels
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 2 blikken tomatenblokjes
- 700 ml groentebouillon
- 150 gr parelcouscous
- 400 gr spinazie
- 20 gr peterselie
- 4 el roomboter (op kamertemperatuur)
- 80 gr geraspte Grana Padano
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Serveer met
- 4 witte broodjes (bijv. ciabatta)
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Halveer de wortel en snijd in halve maantjes.
Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de ui en wortel 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 2/3 van de knoflook en de Italiaanse kruiden toe en bak 30 seconden mee, of tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe en breng aan de kook. Kook 4 – 5 minuten op laag vuur.
Voeg de parelcouscous toe en kook 8 – 10 minuten. Voeg in de laatste 2 minuten de spinazie toe.
Meng ondertussen in een kleine kom 1 el roomboter per persoon, de helft van de bladpeterselie, de overige knoflook, peper en zout.
Snijd de broodjes in plakken van 2 cm dik en besmeer met de kruidenboter. Verdeel de toastjes over een bakplaat met bakpapier en bak 6 – 8 minuten in de oven.
Verdeel de groentestoof over kommen of diepe borden. Garneer de stoof met de grana padano en de overige bladpeterselie. Serveer met de toastjes.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in