Italiaanse groentestoof stoofschotel

Groentestoof met parelcouscous

We konden niet wachten om dit heerlijke recept voor groentestoof met parelcouscous met jullie te delen! Deze vegetarische stoof is de ideale manier om lekker veel groenten (wortel, tomaat, spinazie) in één keer te verwerken. Van zoveel voedzame ingrediënten kikkert iedereen op! Het beste van dit recept is de toevoeging van parelcouscous, die de stoof extra vullend maakt, zonder dat het heel zwaar wordt. Die couscous is een perfecte match met de groenten en kruiden en helpt de saus op te nemen, waardoor elk hapje nog meer smaak krijgt. En dan serveren we er ook nog toastjes met kruidenboter bij… Heerlijk! Een perfect gerecht voor elke dag van de week.

Italiaanse groentestoof stoofschotel
Ingredienten HelloFresh
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 4 wortels
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 700 ml groentebouillon
  • 150 gr parelcouscous
  • 400 gr spinazie
  • 20 gr peterselie
  • 4 el roomboter (op kamertemperatuur)
  • 80 gr geraspte Grana Padano
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Serveer met

  • 4 witte broodjes (bijv. ciabatta)

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).

  2. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Halveer de wortel en snijd in halve maantjes.

  3. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de ui en wortel 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 2/3 van de knoflook en de Italiaanse kruiden toe en bak 30 seconden mee, of tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe en breng aan de kook. Kook 4 – 5 minuten op laag vuur.

  4. Voeg de parelcouscous toe en kook 8 – 10 minuten. Voeg in de laatste 2 minuten de spinazie toe.

  5. Meng ondertussen in een kleine kom 1 el roomboter per persoon, de helft van de bladpeterselie, de overige knoflook, peper en zout.

  6. Snijd de broodjes in plakken van 2 cm dik en besmeer met de kruidenboter. Verdeel de toastjes over een bakplaat met bakpapier en bak 6 – 8 minuten in de oven.

  7. Verdeel de groentestoof over kommen of diepe borden. Garneer de stoof met de grana padano en de overige bladpeterselie. Serveer met de toastjes.

Groentestoof
Groentestoof recept

Dit bericht is in samenwerking met HelloFresh. Lees hier onze disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (11 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Stoofpot Couscous Spinazie Tomaat Wortel Italiaanse recepten Gezonde recepten Notenvrije recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in