Gevulde paprika's met parelcouscous

Gevulde paprika’s met parelcouscous

Dit is een lekker recept voor vegetarische gevulde paprika’s. We deelden al eerder een recept voor paprika’s met gehakt en lekker veel kaas uit de oven. Ook heel lekker, maar dit recept met parelcouscous en feta is een stuk lichter. En het zit bomvol groente. We garen de paprika’s voor in de oven zodat ze lekker zacht worden. Kan je geen parelcouscous vinden, dan kan je ook rijst gebruiken of gewone couscous.

ingrediënten paprika's met parelcouscous
Gevulde paprika's met parelcouscous

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr parelcouscous
  • 5 paprika's (rood, geel, groen - ieder heeft 2 helften )
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 citroen
  • 150 gr feta
  • 30 gr amandelen
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el oregano (gedroogd + 2 tl)
  • 2 takjes basilicum
  • Peper en zout
  • olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hetelucht).

  2. Halveer 4 paprika’s. Haal de zaadlijsten schoon. Meng 2 eetlepels olijfolie met wat peper, zout en 2 theelepels gedroogde oregano door elkaar in een kommetje en bestrijk de paprika’s hiermee. Leg de paprika’s met de buitenkant naar boven in een braadslede. Zet ze voor 20 minuten in de oven.

  3. Maak ondertussen de couscous. Kook de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Giet de couscous af.

  4. Hak de ui fijn. Snijd de courgette in kleine blokjes van 0,5 cm. En snijd de laatste paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in kleine stukjes van 0,5cm. Verhit het restant olijfolie in de pan en bak de ui, paprika en courgette tot ze goudbruin zijn.

  5. Verkruimel de feta. Meng de feta, courgette, paprika en ui door de couscous. Rasp de citroen en schep door de couscous. Voeg de paprikapoeder, 1 eetlepel gedroogde oregano toe en schep opnieuw om. Vul de paprika helften met de couscous en zet wanneer je wilt nog eens 10 minuten in de oven. Deze laatste stap is niet perse nodig. Doe wat je zelf lekker vindt.

  6. Rooster ondertussen de amandelen in een droge koekenpan. Houd ze heel of hak ze grof en garneer de gevulde paprika’s ermee. Bestrooi tot slot met blaadjes verse basilicum en eventueel een drizzle van je favoriete olijfolie.

ingrediënten paprika's
Gevulde paprika's met parelcouscous

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (28 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in