Menu
Gevulde-paprikas-met-parelcouscous-UPK-20-06-BLOGPOST-060.jpg

Gevulde paprika’s met parelcouscous

Dit is een lekker recept voor vega gevulde paprika’s. We deelden al eerder een recept voor paprika’s met gehakt en lekker veel kaas uit de oven. Ook heel lekker, maar dit recept met parelcouscous en feta is een stuk lichter. En het zit bomvol groente. We garen de paprika’s voor in de oven zodat ze lekker zacht worden. Kan je geen parelcouscous vinden, dan kan je ook rijst gebruiken of gewone couscous.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr parelcouscous
  • 5 paprika's (rood, geel, groen - ieder heeft 2 helften )
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 citroen
  • 150 gr feta
  • 30 gr amandelen
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el oregano (gedroogd + 2 tl)
  • 2 takjes basilicum
  • Peper en zout
  • olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hetelucht).

  2. Halveer 4 paprika’s. Haal de zaadlijsten schoon. Meng 2 eetlepels olijfolie met wat peper, zout en 2 theelepels gedroogde oregano door elkaar in een kommetje en bestrijk de paprika’s hiermee. Leg de paprika’s met de buitenkant naar boven in een braadslede. Zet ze voor 20 minuten in de oven.

  3. Maak ondertussen de couscous. Kook de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Giet de couscous af.

  4. Hak de ui fijn. Snijd de courgette in kleine blokjes van 0,5 cm. En snijd de laatste paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in kleine stukjes van 0,5cm. Verhit het restant olijfolie in de pan en bak de ui, paprika en courgette tot ze goudbruin zijn.

  5. Verkruimel de feta. Meng de feta, courgette, paprika en ui door de couscous. Rasp de citroen en schep door de couscous. Voeg de paprikapoeder, 1 eetlepel gedroogde oregano toe en schep opnieuw om. Vul de paprika helften met de couscous en zet wanneer je wilt nog eens 10 minuten in de oven. Deze laatste stap is niet perse nodig. Doe wat je zelf lekker vindt.

  6. Rooster ondertussen de amandelen in een droge koekenpan. Houd ze heel of hak ze grof en garneer de gevulde paprika’s ermee. Bestrooi tot slot met blaadjes verse basilicum en eventueel een drizzle van je favoriete olijfolie.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan