Menu

Gevulde paprika’s met parelcouscous

Mijn moeder maakte ze vroeger al, gevulde paprika’s met gehakt en lekker veel kaas uit de oven. De zoveelste poging om mijn zus en mij meer verschillende groenten te laten eten dan alleen sla (ik at alleen sla). Het zal vast een keer in de Libelle hebben gestaan. Mijn zus en ik maken soms nog recepten van vroeger, onafhankelijk van elkaar uit het hoofd. Zo hebben we ook echt een klassieker van tagliatelle met brie en cashewnoten. We maken het beiden, zonder recept. Mijn moeder blijft beweren dat zij dat nog nooit voor ons gemaakt heeft. Mijn zus en ik kijken dan echt zo van: ja, we hebben exact dat zelfde recept echt niet zelf bedacht! Goed paprika’s dus, maar dan in een nieuw jasje! Want deze gevulde paprika’s met parelcouscous zijn wat lichter dan die versie uit de jaren ’80 en natuurlijk ook helemaal vegetarisch.

Geen rauwe paprika's

Wat ik vaak een beetje jammer vind aan gevulde paprika’s wanneer die paprika’s rauw zijn. Ik heb niets tegen rauwe paprika, ik knabbel dat zo weg bij een Netflix serie of zomaar tijdens een werkklusje. Maar wanneer de rest gloeiend heet is vind ik het raar dat die paprika’s lauw zijn. Mijn oplossing: ik zet ze vooral ingevet met olijfolie en wat zout in de oven om alvast lekker te garen en hopelijk ook een kleurtje te krijgen. Daarna vul ik ze en zet ik ze nog kort in de oven.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 5 paprika's (rood, geel, groen - ieder heeft 2 helften )
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 citroen
  • 250 gr parelcouscous
  • 150 gr feta
  • 30 gr amandelen
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el oregano (gedroogd + 2 tl)
  • 2 takjes basilicum
  • Peper en zout
  • 3-4 el olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hetelucht).

  2. Halveer 4 paprika’s. Haal de zaadlijsten schoon. Meng 2 eetlepels olijfolie met wat peper, zout en 2 theelepels gedroogde oregano door elkaar in een kommetje en bestrijk de paprika’s hiermee. Leg de paprika’s met de buitenkant naar boven in een braadslede. Zet ze voor 20 minuten in de oven.

  3. Maak ondertussen de couscous. Kook de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Giet de couscous af.

  4. Hak de ui fijn. Snijd de courgette in kleine blokjes van 0,5 cm. En snijd de laatste paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in kleine stukjes van 0,5cm. Verhit het restant olijfolie in de pan en bak de ui, paprika en courgette tot ze goudbruin zijn.

  5. Verkruimel de feta. Meng de feta, courgette, paprika en ui door de couscous. Rasp de citroen en schep door de couscous. Voeg de paprikapoeder, 1 eetlepel gedroogde oregano toe en schep opnieuw om. Vul de paprika helften met de couscous en zet wanneer je wilt nog eens 10 minuten in de oven. Deze laatste stap is niet perse nodig. Doe wat je zelf lekker vindt.

  6. Rooster ondertussen de amandelen in een droge koekenpan. Houd ze heel of hak ze grof en garneer de gevulde paprika’s ermee. Bestrooi tot slot met blaadjes verse basilicum en eventueel een drizzle van je favoriete olijfolie.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST