rood fruit tiramisu

Weekendbites: Rood fruit Tiramisu

Tiramisu blijft één van mijn favo toetjes. De klassieker met koffie, marsala en cacao is altijd goed. Maar deze rood fruit tiramisu komt daar heel dicht bij in de buurt. Voordeel van deze versie is dat hij kidsproof is (geen alcohol) en zwanger proof (geen rauw ei). Je zou natuurlijk een scheutje likeur of Grand Marnier kunnen toevoegen, maar ik heb het niet gemist.

Ik maak altijd tiramisu als ik weinig tijd heb. Het is makkelijk, ik ken het recept uit mijn hoofd en het is vooral heel snel klaar. Vierde pluspunt is dat je het makkelijk van tevoren kunt maken. Ideaal voor etentjes. Na een nachtje in de koelkast wordt hij eigenlijk alleen maar lekkerder. Er gaat een flinke hoeveelheid rood fruit in; blauwe bessen, aardbeien en frambozen. Yum! En om dat extra lekker te maken voegde ik witte chocolade schaafsel toe.

Een perfect toetje na een lekker Italiaans diner. Maar het kan ook prima als ontbijt, aldus Maurits. Wat dat betreft houd ik het liever bij mijn kwark met banaan, maar als toetje vind ik het een heel goed idee. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het vooral weten als je het gemaakt hebt.

rood fruit tiramisu rood fruit tiramisu

ingrediënten aardbeien

Ingrediënten voor 6 personen
250 ml slagroom
250 gr mascarpone
50 gr honing
1 pak lange vingers
200 ml frambozensap
200 gr blauwe bessen
200 gr aardbeien
200 gr frambozen
60 gr witte chocolade

Zo maak je het
Klop de slagroom met de honing luchtig. Je kunt ook suiker gebruiken, mocht je dat fijner vinden.

Roer in een andere kom de mascarpone los met een spatel. Vouw nu voorzichtig de geklopte slagroom door de mascarpone.

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer ze.

Giet het frambozensap in een schaaltje. Voeg eventueel een scheutje likeur toe.

Neem een diepe schaal van zo’n 18 cm lang. Verdeel van ieder fruitsoort een beetje op de bodem van de schaal.

Haal een lange vinger door het frambozensap en leg deze op het fruit. Ga zo door totdat de hele vorm gevuld is.

rood fruit tiramisu

Smeer hierop een rijkelijke laag van de mascarpone crème. Verdeel hierover wederom wat blauwe bessen, aardbeien en frambozen.

Herhaal alle stappen net zo lang totdat de ingrediënten op zijn. Ik had in totaal 2 lagen lange vingers, 2 lagen mascarpone crème en 3 lagen fruit. Eindig met een laagje fruit.

Garneer de rood fruit tiramisu met wat witte chocolade schaafsels. Dit doe je door met een mes over je chocoladereep te schaven.

Laat de tiramisu minimaal een uurtje opstijven in de koelkast. Het kan gerust langer, de volgende dag is hij stiekem nog lekkerder.

rood fruit tiramisu rood fruit tiramisu rood fruit tiramisu

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

RESERVEER nu mijn 3e boek FEEL GOOD FOOD En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

Video: Eggs benedict met Hollandaisesaus uit de blender
Mexicaanse steak met maïssalsa
Bewaar
14 Comments
  • Helena

    27 december 2016 at 10:10 Beantwoorden

    Hoi, ik heb de tiramisu gemaakt en hij was heerlijk. Even een vraag, hoe lang kun je het bewaren?

  • Mieke

    21 december 2016 at 18:52 Beantwoorden

    Hoi Pauline, \r\nHeb je de frambozensap zo gekocht of zelf frambozen gepureerd?

    • Pauline

      22 december 2016 at 19:07 Beantwoorden

      Zelf gekocht deze keer. Maar zelf pureren kan ook.

  • ange Klerx

    11 september 2016 at 14:44 Beantwoorden

    gebruik je pure frambozensap?

    • Pauline

      12 september 2016 at 11:17 Beantwoorden

      Yes, maar een mengsel kan ook met bijv ander fruit.

  • Maryse

    10 september 2016 at 22:36 Beantwoorden

    Ik heb ‘m vanavond gemaakt! Makkelijk recept en snel klaar. Echt heel erg lekker, alleen laat ik ‘m de volgende keer langer in de koelkast (dit keer maar 1,5 uur). Morgen eet ik de rest ook, hmm zin in!

  • Marieke

    9 september 2016 at 21:50 Beantwoorden

    Wat een heerlijk zomers gerecht! Ik was juist op zoek naar een dessert (liefst met honing) voor een italiaanse workshop…ik denk dat het deze gaat worden. Tnx

  • Cindy

    9 september 2016 at 21:25 Beantwoorden

    Ohh dit lijkt me heerlijk!

  • Daniëlle

    9 september 2016 at 16:22 Beantwoorden

    Ziet er weer verrukkelijk uit!

  • Demi | DE KOOKFABRIEK

    9 september 2016 at 09:23 Beantwoorden

    Tiramisu, echt een favoriet! Deze rood fruit tiramisu ga ik proberen!

  • Anne

    9 september 2016 at 07:50 Beantwoorden

    Ik ben echt fan van jou mooi lichte foto’s, het ziet er weer heerlijk uit!

Plaats een reactie