No bake Pindakaas repen
Sponsored. Ik heb weer een heerlijk tussendoortje voor jullie. Deze no bake pindakaas repen met havermout zijn supermakkelijk te maken en heel erg lekker. Want ja, laten we eerlijk zijn.. wie houdt er nou niet van pindakaas? Ik wel in ieder geval. Ik ben al een pindakaaslover sinds ik een klein ukje was. De bekende pot met het bruine deksel stond steevast bij ons op tafel. Ik ben er dus echt groot mee geworden. En nog steeds ben ik fan van pindakaas. Ik eet het regelmatig in mijn havermout, maar ik maak er ook graag lekkere dingen mee, zoals deze no bake pindakaas repen. Het fijne van dit recept is dat er geen oven aan te pas komt. Handig voor mensen die geen grote keuken hebben. Deze pindakaas repen zijn lekker voedzaam en geven net even dat shotje energie dat je nodig hebt. Tussendoor op een werkdag, voor of na het sporten of gewoon bij de koffie. Ook lekker hoor!
Ik heb de pindakaas van Calvé gebruikt, want die vind ik simpelweg het lekkerst. Wist je dat deze pindakaas uit slechts 4 ingrediënten bestaat? Ik wist dat ook niet, totdat ik een bezoekje aan de pindakaas fabriek bracht, zo leuk! De pindakaas uit de pot met de bekende bruine dop bestaat voor maar liefst 85% uit pinda’s. Verder is er alleen wat olie, vet en een klein beetje zout aan toegevoegd. Supersimpel en lekker. Voor deze repen gebruikte ik verder alleen havermout, honing, kokosolie en een klein beetje pure chocolade voor de finishing touch. En natuurlijk pinda’s. Dit geeft een lekkere bite aan de reep. Je kunt de repen ook makkelijk meenemen naar je werk of voor onderweg.
Ingrediënten voor 6-8 stuks
100 gr Calvé pindakaas
30 gr kokosolie
30 gr honing
175 gr havermout
50 gr gehakte pinda’s
evt. 30 gr pure chocola
Zo maak je het
Doe de pindakaas met de kokosolie en de honing in een pan en verwarm kort.
Voeg de havermout en de gehakte pinda’s toe en meng door elkaar.
Doe het mengsel in een bakvorm of ovenschaal bekleed met bakpapier. Laat dit in de koelkast uitharden.
Verwarm eventueel wat chocolade au bain marie. Drizzle de chocola over de pindakaas repen. Snijd de pindakaas repen in gelijke stukken.
Bewaar de pindakaas repen in de koelkast zodat ze hard blijven.
Dit bericht is in samenwerking met Calvé. Lees mijn disclaimer.
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
RESERVEER nu mijn 3e boek FEEL GOOD FOOD En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in