pasta carbonara

Pasta carbonara met champignons van #OSVTT

Sponsored. Hebben jullie het programma “Over smaak valt te twisten” op SBS6 een beetje gevolgd? Ik vond het leuk om te zien hoe de diverse kookclubs tegen elkaar aan het strijden waren. Extra leuk dat er nog een aantal bekende foodbloggers voorbij kwamen. Heb je ze gespot? In de eerste aflevering heb je kunnen zien dat Team Carbo heeft gewonnen met hun Pasta Carbonara met champignons. Dit recept zat ook in de HelloFresh maaltijdbox van die week daarop. Ik heb het thuis nagemaakt. Het is door de toevoeging van champignons iets anders dan de klassieker, maar wel net zo lekker.

Ondertussen was er nog een battle gaande. Een blogbattle. Dat ging tussen de insiders van Oh My Foodness en de insiders van Uit Pauline’s keuken. Iedere insider kreeg een maaltijdbox thuisgestuurd en de challenge was om de mooiste foodfoto te maken. Om iedereen een beetje op weg te helpen, deelde ik wat extra food fotografie tips. En dat heeft geholpen want team Uit Pauline’s Keuken heeft gewonnen. Yes! Wij haalden de meeste likes op de stempagina en daarmee zijn wij de winnaar van deze blogbattle.

schermafdruk-2016-09-28-18-00-26

De grande winnares van deze blogbattle is Renske Tijhof. Met deze foto dingt zij mee in de Grande Finale (tegen 7 andere finalisten) en maakt zij kans op een keukenmachine ter waarde van €250,00. Gefeliciteerd Renske en ik duim voor je mee.

Maar er kwamen nog veel meer mooie kiekjes voorbij hoor. Mijn insiders hebben goed hun best gedaan. Kijk zelf maar.

schermafdruk-2016-09-22-14-44-03

schermafdruk-2016-09-22-14-44-20

schermafdruk-2016-09-22-14-45-05

schermafdruk-2016-09-22-14-45-12

schermafdruk-2016-09-22-14-45-56

Ziet er goed uit he? En dan nu het recept van de winnende Pasta Carbonara.

Ingrediënten voor 4 personen
360 gr conchiglie (schelppasta)
700 gr gemengde champignons
2 uien
3 teentjes knoflook
1 rode peper
160 gr pancetta
5 eieren
100 gr geraspte Grana Padano (Parmezaan)
Handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Kook de conchiglie in ruim water met zout, afgedekt in 10 – 12 minuten gaar. Giet af, spoel af onder koud water en laat zonder deksel uitstomen.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Snijd vervolgens de peterselie fijn en de pancetta in heel dunne plakken.

Verhit een koekenpan en bak de pancetta 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Schep de pancetta uit de pan en bewaar apart. Fruit de ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur in het bakvet van de pancetta. Voeg de champignonmix en de rode peper toe en bak nog 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout en de helft van de peterselie.

Kluts ondertussen de eieren in een kom. Voeg de helft van de grana padano, 4 el lauwwarm water en peper toe en roer door.

Voeg de pasta en de pancetta bij de champignons en verwarm nog even kort.

Haal de pan van het vuur. Laat het iets afkoelen en meng dan het eimengsel er vlug doorheen. Zorg ervoor dat je pan niet te heet is, anders krijg je roerei. Het moet een mooie glanzende saus worden.

Breng de Pasta carbonara op smaak met peper en zout.

Garneer de pasta met wat extra Grana Padano en de gehakte peterselie.

Serveer meteen.

pasta carbonara

Wil je een abonnement op HelloFresh?
Met deze code: PAULINE2X10 krijg je 2 x 10 euro korting + een gratis waterinfuser.

De voorwaarden zijn als volgt:

  • De waterinfuser ontvang je op een zaterdag na de levering van de eerste box.
  • Actievoorwaarden: Bij bestelling van een abonnement op de Original- Veggie- of Familybox krijg je op de eerste 2 boxen €10,- korting per box. Deze actie is niet te combineren met andere aanbiedingen. HelloFresh biedt een flexibel lidmaatschap. Er geldt geen minimaal af te nemen hoeveelheid boxen. Opzeggen, pauzeren en maaltijden kiezen kun je wekelijks doen tot woensdag 23:59 uur via jouw online account, app of de klantenservice.
  • Als je een lidmaatschap bij ons afsluit, heb je 14 dagen bedenktijd om het lidmaatschap te herroepen. Deze bedenktijd gaat lopen vanaf ontvangst van de eerste HelloFresh Box. Voor meer informatie over het herroepingsrecht verwijzen wij je naar de algemene voorwaarden op hellofresh.nl.

Dit bericht is in samenwerking met HelloFresh, lees hier mijn disclaimer.

Feel Good Food ligt nu in de boekhandel
Fresh & Easy: Bucatini met mosselen
Bewaar
6 Comments
  • Debbie Bodewes

    30 september 2016 at 14:09 Beantwoorden

    Hoi Pauline, \r\nIs al bekend wie de finalisten zijn? In de fb groep zie ik niets meer over wie er gewonnen heeft. Leuk dat mijn foto hierbij staat! \r\nGroetjes Debbie

    • Pauline

      3 oktober 2016 at 10:09 Beantwoorden

      Zeker staat bovenaan in deze blog, Renske is de finaliste van Team Pauline.

  • Nicole

    29 september 2016 at 18:17 Beantwoorden

    Gefeliciteerd dat je hebt gewonnen, is altijd leuk 😉

  • Daniëlle

    29 september 2016 at 13:27 Beantwoorden

    Heerlijk! Ik ben dol op pasta carbonara, ze zien er allemaal erg lekker uit!

  • Jaimyskitchen

    28 september 2016 at 21:23 Beantwoorden

    Leuk Pauline om dit terug te lezen op je blog.\r\nIk heb al vaker me gedaan aan een insiders actie via jouw site, dus koos er een keertje voor om me bij Sabine op te geven. jammer dat ik niet in het winnende team zat haha.\r\nMaar eerlijk is eerlijk, er zaten wat pareltjes bij jouw team. Mijn favoriete zijn die van Arieta.cookingdom en phood.nl – supermotie foto’s!

    • Pauline

      29 september 2016 at 10:53 Beantwoorden

      Leuk dat je wel meegedaan hebt. Team Oh My Foodness heeft het ook super gedaan 🙂

Plaats een reactie