ananas kokoskoeken

Ananas kokoskoeken

De ananassen zijn niet aan te slepen in mijn keuken. Ik ben er dol op. Ik eet ze zo (rauw) of gegrild van de bbq. Maar weet je wat ook lekker is? Ananas kokoskoeken. Yes. Kokos en ananas zijn meant to be. Net zo als friet met mayo en nacho’s met guacamole. Die horen gewoon bij elkaar. En ze gaan dus heel goed samen in koekvorm. Of eigenlijk zijn het meer cake-jes. Best wel verantwoorde cake-jes. De trouwe volger zal het recept misschien wel herkennen. Yes, dit is een variatie op de ó zo geliefde appelkoeken. Ik maak ze dus ook van havermout.

De verhoudingen zijn wel ietsje anders. Dat komt doordat ananas meer vocht bevat. En omdat ik natuurlijk kokos toevoeg. Maar ze zijn wel net zo makkelijk om te maken. Ik raad je wel aan om verse ananas te gebruiken. Die is gewoon het lekkerste. Je kunt de koeken ongeveer een dag of 3 bewaren, liefst wel in de koelkast. Maar het is een kleine portie en ik durf te wedden dat ze heel snel op zijn. Ook leuk om mee te geven in de lunchtrommel naar school. Voor mijn nieuwe boek heb ik nog een andere variatie bedacht, maar die verklap ik natuurlijk nog niet. Maar ik beloof jullie dat hij net zo lekker is.

ananas kokoskoeken

Ingredienten voor 6 – 8 st.
150 gr havermout
2 eieren
250 gr verse ananas
30 gr geraspte kokos
2 el kokosolie
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de ananas in blokjes en dep deze goed droog met een keukenpapiertje.

Doe alle ingrediënten in de kom van je keukenmachine. Meng kort. Met de hand mengen kan ook. Hak de ananas dan heel fijn met een mes. Meng alles kort met een spatel.

Bekleed een kleine ovenschaal of brownievorm (20 x 20 cm) met bakpapier. Ik maak het altijd even nat onder de kraan, dan kun je het heel gemakkelijk vouwen

Giet het beslag in de vorm.

Bak de ananas kokoskoeken in ongeveer 50 minuten af in de oven.

Mocht de bovenkant te donker worden, dek het dan af met een stukje bakpapier.

Snij de kokoskoeken in vierkantjes.

Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Tip: houd je van zoet? Voeg dan 2 el honing toe aan het beslag.

ananas kokoskoeken

ananas kokoskoeken

Dit reept is Voedselzandloper proof.


Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Fresh & Easy: Vegetarische Lasagne
Editorial: Nooit uitgekookt?
Bewaar

Pauline

Pauline - Foodblogger - Live, Love, Eat! - Denkt in eten - Verliefd op Haarlem - Coffeelover - Verzamelt kookboeken - IJsjunkie - Schreef een eigen kookboek x 2

33 Comments
  • Maaike

    20 augustus 2016 at 11:13 Beantwoorden

    Staat in de oven…mijn beslag was alleen niet ‘gietbaar’ Ben benieuwd hoe hij straks proeft!!

  • Simone van der steen

    17 juni 2016 at 13:13 Beantwoorden

    Ik heb nog wat ananas in blik. Kan dat ook?

  • lena

    15 juni 2016 at 21:16 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit. Kan het ook zonder eiren?

    • Pauline

      15 juni 2016 at 21:21 Beantwoorden

      Kan wel, maar dan is het meer een ontbijt dan een koek.

  • Jacqueline

    6 juni 2016 at 19:34 Beantwoorden

    Ik heb ze vanmiddag gebakken. Leek me nl. heerlijk. Maar de smaak is door de ananas heel bitter. Ananas was zoet en vers. Wat is er misgegaan?

    • Pauline

      9 juni 2016 at 14:37 Beantwoorden

      Bitter? Oh dat hoort echt niet. Ik weet eigenlijk niet waar het aan ligt. Je hebt niks van zuivel toegevoegd? Ananas en zuivel gaan niet samen namelijk.

    • Nadia

      24 augustus 2016 at 14:30 Beantwoorden

      Ook die van mij smaken bitter. Heb alles gevolgd. Jammer dat ik te laat over de honing las. Ik ben best een zoetekauw

  • Antje

    2 juni 2016 at 21:35 Beantwoorden

    Is geraspte kokos hetzelfde als die bekertjes met ‘gemalen kokosnoot’ van de AH? Of zijn het van die wat grotere snippers? Of rasp je de kokos zelf?

    • Pauline

      3 juni 2016 at 18:38 Beantwoorden

      Rasp is de fijne versie, je kan dit o.a. van het merk Conimex kopen. Als ik grote snippers gebruik noem ik ze meestal flakes.

  • Daniëlle

    2 juni 2016 at 19:08 Beantwoorden

    Dit klinkt heerlijk en ga ik zeker maken!

  • Rianne

    31 mei 2016 at 22:26 Beantwoorden

    Kan je die kokosolie ook voor olijfolie oid vervangen?

  • Ger

    31 mei 2016 at 20:29 Beantwoorden

    Wat een gezellig receptje! Zo gemaakt denk ik.

  • Jaimyskitchen

    31 mei 2016 at 18:32 Beantwoorden

    Oehhhh jammie!\r\nHet spreekt me voornamelijk aan omdat het met verse ananas gemaakt is! Heerlijk!

  • Nicole

    31 mei 2016 at 13:38 Beantwoorden

    Hmm die zien er lekker uit zeg!

  • Anja van Tongeren

    31 mei 2016 at 13:21 Beantwoorden

    Dat ziet er lekker uit. Welke havermout gebruik je! en moet de kokos er over als het gebakken is!

  • Anja van Tongeren

    31 mei 2016 at 13:20 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit. Welke havermout gebruik je! En moet de kokos erop als het gebakken is!

    • Annika

      31 mei 2016 at 14:50 Beantwoorden

      Gewoon havermout uit de basiscollectie van de AH. De kokos doe je door het beslag heen en je kunt na het bakken evt. nog wat kokos eroverheen strooien.

  • Jennifer

    31 mei 2016 at 11:56 Beantwoorden

    Lijkt me lekker ik ga het vanavond proberen!

  • Margot

    31 mei 2016 at 11:24 Beantwoorden

    Ik ben gek op ananas, dus dit lijkt me heerlijk!

  • Sewandhy Visser

    31 mei 2016 at 10:57 Beantwoorden

    Lijkt mij heerlijk !!

  • Hinke Amsterdam

    31 mei 2016 at 08:52 Beantwoorden

    Is het, net als de appelkoek, geschikt om in te vriezen? En zou het ook goed lukken met diepvriesananas ipv verse?

  • Monique | WritingMonique

    31 mei 2016 at 08:46 Beantwoorden

    Oh, dit ziet er lekker uit!

  • Debbie Bodewes

    31 mei 2016 at 08:15 Beantwoorden

    Wat een leuk recept! Ik vind vaak gezonde zoetigheden niet zo maar dit lijkt me erg lekker en ga ik zeker proberen! En dan inderdaad meegeven aan mijn zoon voor school!

  • Anne

    31 mei 2016 at 07:57 Beantwoorden

    Eerlijk gezegd heb ik er nog nooit aan gedacht om ananas in een koek te stoppen maar dit recept ziet er toch wel heel goed uit. Ik ga ook een met ananas experimenteren..

  • Birte

    31 mei 2016 at 07:54 Beantwoorden

    Werkt het afdekken dan ook met bakpapier? Ik dacht dat het alleen met aluminiumfolie kon.

  • Curly creative

    31 mei 2016 at 07:45 Beantwoorden

    Bah dat ziet er veel te lekker uit Paulien!!\r\n\r\nX

  • Bianca Schrijft

    31 mei 2016 at 06:58 Beantwoorden

    Dit ziet er goed uit en lijkt me erg smaakvol. Misschien maar eens een keer gaan proberen.

Plaats een reactie