Toast met aardbeien en chocola
Sponsored. Hoe kun je het weekend nou beter beginnen dan met een verwenontbijtje? Toast met roomboter, aardbeien en chocola is er 1 in die categorie. Boter, aardbeien en chocola. Een hemelse combinatie en wat mij betreft een echt verwenmoment. Dat heb je soms even nodig, toch? Het is nu het seizoen voor aardbeien, en daar maak ik dankbaar gebruik van. Ze zijn nu lekker zoet. En omdat ik van de combinatie zoet-zout hou, combineer ik de aardbeien met Lurpak Smeerbaar gezouten. Ik vind het zo lekker om het zoete van de aardbeien en de chocola te proeven, en daarna het zilte van Lurpak Smeerbaar gezouten.
Lurpak is Deense boter, en ja de Denen weten wat ze doen! Ze maken enkel gebruik van verse melk en dat proef je terug in de fris-romige smaak. Wist je dat Lurpak ook een keurmerk met meer dan 100 jaar historie is? Alleen de beste kwaliteitsboter, gemaakt van Deense melk en dat voldoet aan strenge kwaliteitseisen, krijgt het keurmerk. Bij de licht gezouten is aan de boter een beetje zout en raapzaadolie toegevoegd, hierdoor is het direct uit de koelkast lekker smeerbaar. Fijn, want ik vind het altijd vervelend als de boter (te) hard is. Lurpak Smeerbaar is onder andere verkrijgbaar bij de Albert Heijn en Jumbo. Er is ook een Lurpak Smeerbaar ongezouten versie. Deze ga ik de komende tijd ook testen. Jullie kunnen dus nog meer recepten verwachten met deze lekkere smaakmaker. Maar nu is eerst de toast met aardbeien en chocola aan de beurt.
Ingrediënten
2 sneetjes brood
250 gr aardbeien
1 reep pure chocolade
Lurpak Smeerbaar gezouten
Zo maak je het
Verhit een grillpan,- of apparaat. Leg de twee sneetjes brood op de grill.
Was de aardbeien, snijd de kroontjes eraf en halveer ze.
Maak met een scherp mes chocoladeschaafsel. Dit doe je door het mes aan weerszijden beet te pakken en vervolgens trek je het mes in de breedte van boven naar beneden. Je kunt eventueel ook een dunschiller gebruiken.
Als het brood krokant en goudbruin is, is het klaar. Besmeer de broodjes met een dikke laag Lurpak Smeerbaar en beleg deze met de aardbeien. Garneer de toast met het chocoladeschaafsel.
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.
Dit bericht is in samenwerking met Lurpak, lees mijn disclaimer.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in