Menu

Appelkoeken van havermout

It’s all about the balance! Na alle uitspattingen van de zomervakantie is het tijd om weer normaal te doen. Gewoon lekker en gezond eten, maar ook verplicht zondigen, want het leven is te leuk om dat niet te doen. Na een vakantie heb ik altijd weer extra behoefte aan vers en licht eten. Hebben jullie dat ook? Deze gezonde appelkoeken kun je in ieder geval zonder schuldgevoel eten, er zit namelijk geen suiker in en ook geen enkele suikervervanger.

Qua structuur lijkt het haast meer op cake dan op koek. Ze blijven een beetje zacht namelijk. Ik heb nu 2 appels geraspt, maar je kunt ook appelmoes gebruiken. Let er dan wel op dat je een suikervrije appelmoes koopt, anders is het zonde van je gezonde tussendoortje. Ik moet eerlijk bekennen dat ik in de zomer verder geen havermout gegeten heb, het kwam mij na de winter een beetje de neus uit. Maar zo in de vorm van een koek, gaat het er wel goed in. En met de herfst in aantocht zal het weer vaker voorbij gaan komen.

gezonde appelkoeken

Ingredienten voor 6 – 8 st.
150 gr havermout
2 eieren
2 grote appels, ik gebruikte Jonagold
2 el kokosolie
2 tl kaneel
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de havermout samen met de eieren glad in een keukenmachine.

Laat de kokosolie smelten en voeg dit bij de havermout.

Rasp de appelen fijn en meng dit door het havermoutmengsel. Ik gebruik hiervoor een simpele handrasp van Ikea.

Voeg een snuf zout en de kaneel toe en meng het nog even goed door elkaar.

Bekleed een kleine ovenschaal of brownievorm (20 x 20 cm) met bakpapier. Ik maak het altijd even nat onder de kraan, dan kun je het heel gemakkelijk vouwen.

gezonde appelkoeken

Giet het mengsel in de vorm.

Bak de gezonde appelkoeken in ongeveer 50 minuten af in de oven.

Mocht de bovenkant te donker worden, dek het dan af met een stukje bakpapier.

Snij de appelkoeken in vierkantjes.

gezonde appelkoeken

Bewaar de appelkoeken in de koelkast. Je kunt ze ongeveer 3 dagen bewaren. Invriezen kan eventueel ook.

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

160 reacties

 • Lutgarde
  23 mei 2019 om 18:49

  Ik heb 300gr appelmoes gebruikt

 • Annika
  18 april 2019 om 11:11

  Goed om te horen, geniet ervan!

 • Sandra Bisschop
  17 april 2019 om 17:22

  Wat een heerlijk recept. Ik maak hem tegenwoordig met 1 ei extra, appels is blokjes gesneden en rozijnen er door. Een prima variatie op de appelkoek. Ook lekker om er af en toe wat kokosrasp ddor te doen of een paar fijn gesneden dadels!

 • Carina de Klerk
  7 februari 2019 om 10:41

  Hoi, ik maakte ze met peer en walnoten! Ze zijn erg lekker geworden, de volgende keer doe ik er ook wat gember door. Groetjes, Carina

 • Inge
  13 oktober 2018 om 11:32

  Heerlijk recept! Als het eens niet meer zo warm is, gooi ik de oven aan om ze te maken. Heb alle reacties nagelezen maar weet nog steeds niet hoeveel appelmoes je kunt gebruiken. Iemand al geprobeerd?

 • Marlies Koops
  15 augustus 2018 om 06:59

  Ik heb ze vorige week gemaakt en toen rozijnen en walnoten toegevoegd aan het beslag. Het was heerlijk! Anders had ik ze wellicht een tikkeltje saai gevonden qua smaak. Leuk om zo gezonde, lekkere recepten te ontdekken!

 • B.
  27 juni 2018 om 15:08

  Als ik het wil vervangen door appelmoes, hoeveel gram zou ik dan ongeveer nodig hebben?

 • Jaella van Egeren
  28 februari 2018 om 18:11

  Al een aantal keren gemaakt, superlekker ! En echt een fantastische healthy nachtdienst snack !

 • Pauline
  10 december 2017 om 14:03

  Fijne gekneusde havermout. Dat is net iets grover dan brinta, maar niet zo grof als de vlokken die jij noemt.

 • Kim Poolman
  5 december 2017 om 19:42

  Ziet er uit als een heerlijk recept! Ik wil het morgen gaan maken maar even een vraagje, gebruik je de meer "brinta structuur' havermoutvlokken of echt de muesli achtige havermout? ALvast bedankt! Groetjes KIm

 • Pauline
  19 oktober 2017 om 14:10

  Bij mij gaat dat vanzelf, maar je zou de bovenkant bruin kunnen laten worden door de oven even op de grillstand te zetten.

 • Brigitte Goemaere
  18 oktober 2017 om 18:18

  Hoe krijg jij ze zo mooi gelig? Die van mij zien eruit als iets dat al eens gegeten geweest is. Maar ze zijn wel lekker hoor. Alleen zien ze er niet echt smakelijk uit om te presenteren ?.

 • Juliet mulder
  18 april 2017 om 20:55

  Hoeveel calorieën zitten erin?

 • Pauline
  9 januari 2017 om 15:17

  Jawel, je kunt ook een andere neutrale olie gebruiken.

 • Mieke Dolderman
  7 januari 2017 om 18:31

  Kun je de kokosolie ook vervangen? Dit heb ik namelijk niet in huis... Groetjes Mieke

 • Katrien
  4 december 2016 om 21:11

  Superlekker! Zeker voor herhaling vatbaar. Eindelijk een heerlijk en gezonde snack gevonden!

 • Annika
  1 september 2016 om 10:17

  Daar hebben we zelf geen ervaring mee, maar je zou het kunnen proberen.

 • Mieke
  1 september 2016 om 06:54

  Hoi Pauline, zou ik de eieren ook kunnen weglaten en in plaats daarvan een banaan + 1 tlp bakpoeder kunnen gebruiken? Ik eet nml vegan maar dit klinkt zo lekker ;-)

  Alvast bedankt voor je reactie,

  Groetjes, Mieke

 • Maica Jansen
  28 augustus 2016 om 21:17

  Goed recept. Ik heb het zelf gemaakt met speltmout en ik heb er wat cranberry's doorheen gedaan wat denk ik de smaak wel ten goede komt.

 • Clara
  21 augustus 2016 om 12:25

  Ben benieuwd, ze liggen nu bij mij in de oven :) Heb er wel wat pecannoten aan toegevoegd en een klein beetje honing en kokosbloesemsuiker. Ik wilde graag meer koekjes maken, dus heb van alles het dubbele gedaan. Dit heb ik in een 22x22 cm brownievorm gedaan, ben erg benieuwd of dat dus goed komt...

 • Lisa
  21 juli 2016 om 16:20

  Hoi Marleen, Ik weet niet of je ze uiteindelijk nog gebakken hebt, maar in het hele gebak zit 117,9 gram koolhydraten. ik doe ze verdelen in 16 stukjes, dan is het 7.4 gram per koekje.

 • Marijke
  26 april 2016 om 15:11

  Mijn zoontje van 3 wil graag taartjes ed bakken. Kwam pas dit recept tegen en gisteren hebben we ze gemaakt. We vinden ze echt heerlijk! Lekker makkelijk om samen te maken, niet veel ingrediënten nodig (dit heb ik eigenlijk altijd wel in huis...) en meteen een heerlijk en gezond tussendoortje!!

 • Helen Jacobs
  13 april 2016 om 15:42

  Als ik het wil vervangen door appelmoes, hoeveel gram zou ik dan ongeveer nodig hebben?

 • Pauline
  17 maart 2016 om 14:38

  Dat kan ook hoor. De structuur zal misschien ietsje grover zijn, maar dat is niet erg.

 • Marliek
  15 maart 2016 om 21:20

  Onze keukenmachine is net kapot.. Gaat het ook gewoon met een mixer, anders worden dit de gezonde snacks voor bij de Zweedse fika vrijdag. ;-)

 • Pauline
  13 maart 2016 om 15:36

  Kan ook gewoon met. Wel even wassen dan :)

 • Hilde Enting
  12 maart 2016 om 18:45

  Hoi, rasp je de appels zonder schil ?

 • Elza
  12 maart 2016 om 15:00

  echt een fantastisch recept! heerlijk tussendoortje! Ik heb er nog een handje noten aan toegevoegd, ook lekker!

 • Pauline
  10 maart 2016 om 12:03

  Een neutrale olie of wat gesmolten boter kan ook :)

 • Mellaney Knol
  10 maart 2016 om 08:15

  Door wat voor ingrediënt zou ik de kokosolie kunnen vervangen?

 • Ramona
  27 februari 2016 om 22:16

  Ik schat als bind - en rijsmiddel...

 • Danielle
  15 februari 2016 om 14:14

  hij is gelukt, de volgende keer maar eens proberen met een banaan erdoor, iets zoeter mag hij van mij namelijk wel!

 • Danielle
  15 februari 2016 om 13:57

  hij staat in de oven, ik ben benieuwd! :)

 • Barbara
  11 februari 2016 om 21:49

  Echt lekker! Ik maak een hele schaal en doe ze in de vriezer. Top als 10-uurtje mee naar school voor de kids. Tegen de tijd dat het 10 uur is zijn ze ontdooid.

 • Sterre
  11 januari 2016 om 12:24

  Hoi Tamara,

  Ik maak ze ook regelmatig om als tussendoortje mee te nemen.

  Ik bewaar ze in een goed sluitend tupperware bakje in de koelkast. Zo blijven ze bij mij vier dagen lekker. (Je merkt wel dat ze iets droger worden maar niet zo heel erg)

  Wel vervang ik in het recept altijd 1 appel voor wat suikervrije appelmoes. Misschien dat dat er ook mee te maken heeft!

  Groetjes, Sterre

 • Annika
  6 januari 2016 om 09:08

  Haha, dat wordt nog een uitdaging denk ik ;)

 • Lia de Jong
  5 januari 2016 om 20:09

  Heerlijk, vanavond gemaakt voor bij onze avondthee. Ik hoop dat er een stukje overblijft voor morgen :-)

 • Cindy Zwiep
  7 december 2015 om 11:34

  Gisteren de appelkoeken van havermout gemaakt, zelf wat pompoenpitten en kokos toegevoegd. Erg lekker! Van mij hoeven ze niet zoeter, voor een tussendoortje zijn ze prima :)

 • Celine
  22 november 2015 om 19:45

  Ik heb 1 appel vervangen door 1 geprakte banaan, hierdoor worden ze wat zoeter, heerlijk!

 • hans
  19 november 2015 om 23:13

  Pauline, vraagje: wat is de functie van de eiren in dit gerecht?

 • Marleen
  9 november 2015 om 00:33

  Het recept ziet er lekker en makkelijk uit, nu is mijn vraag weet je ook hoeveel koolhydraten er in het recept zitten ? Of per stuk ? Ga het binnenkort ook eens testen ?

 • Sabine
  1 november 2015 om 19:26

  En ook banaan-kokos is, net uit de oven althans, een supercombi!

 • Sabine
  1 november 2015 om 18:50

  Ik heb ze al vaak met appel gemaakt, maar nu staat er een banaan-kokosvariant in de oven. Ik ben benieuwd hoe deze lukt!

 • Tamara
  28 oktober 2015 om 20:36

  Ze zijn echt heerlijk! Ik maak ze inmiddels standaard 2x per week om als tussendoortje mee te nemen naar mijn werk. Mijn favoriet van dit moment is met rozijnen en zonnebloempitten.
  Ik heb alleen een vraagje: waar bewaar je ze in? Ik gebruik aluminiumfolie, maar de volgende dag is de koek een stuk droger, en nog een dag verder helemaal. Zo zonde want hij is zo lekker smeuïg als hij uit de oven komt.
  Groetjes
  Tamara

 • Pauline
  7 oktober 2015 om 18:38

  Jahoor dat kan prima!

 • Miriam
  7 oktober 2015 om 12:56

  Laat je de schil van de appels erop? Ga ze vanavond proberen te maken :D

 • Tina
  6 oktober 2015 om 03:11

  Hallo Pauline, ik heb vandaag deze appel koeken gemaakt. Vraagje, als je zegt mix, doe je dat gewoon met de mixer of in de keukenmachine? Ik woon in de VS, heb porridge oats gebruikt ik weet niet of dat hetzelfde is als havermout? het lijkt net of jouw mengsel gladder is dan de mijne, Verder waren de koeken een grote hit vooral bij een van mijn vrienden die gluten/lactose etc vrij moet eten op het moment!

 • Laura
  4 oktober 2015 om 20:14

  Ik heb geen kokosolie, wat kan jk hier voor vervangen?

 • Petra
  4 oktober 2015 om 17:28

  Dus je kan de Havermout vervangen door Amandelmeel? Ook 150 gram? En voor de rest zelfde recept aanhouden?

 • Marijke
  21 september 2015 om 16:15

  Al meerdere keren gemaakt en ik blijf ze erg lekker vinden! En heel makkelijk om te maken! Dankjewel!

 • Tamara Macquine
  15 september 2015 om 20:14

  Net gemaakt en wat ontzettend lekker! Bedank voor dit recept.

 • ruth
  4 september 2015 om 15:03

  Ik gebruik olijfolie, gaat ook prima. Bovenop leg ik dunne schijfjes appel en stukjes walnoot, onderop rozijntjes. Een scheut Maple Syrup door het beslag smaakt ook heerlijk!

 • Pauline
  19 augustus 2015 om 19:18

  Met amandelmeel krijgt het ook een iets zoeter effect.

 • Manou
  19 augustus 2015 om 15:28

  Ik heb ze net gemaakt, goed gelukt vind ik. Alleen van mij mogen ze wel zoeter. Dat komt door de havermout denk ik, ben ik geen fan van. Kan ik op een gezonde manier de koek/cake wat zoeter krijgen?
  Ik heb 1/2 appel grof erdoor heen gedaan en ook rozijntjes.
  En ik had Jonagold appels.

 • Mai
  4 juli 2015 om 15:43

  Een collega had deze koekjes meegenomen naar werk en ik mocht een stukje proeven. Ik vond het zo lekker dag ik ze meteen zelf heb gemaakt! Wat een succes!

  Voor anderen die deze appelkoekjes willlen maken: ze zijn weinig zoet. Persoonlijk houd ik wel van koekjes die niet zo zoet zijn, maar ik kan me voorstellen dat het niet voor iedereen is. Ik heb er overigens nog wat gehakte noten door gedaan. Dank je wel Pauline voor het recept!

 • Nancy
  17 mei 2015 om 00:33

  Als vierde recept vandaag net deze koeken gemaakt, ze waren erg lekker! Voor morgen staat havermout met rood fruit op het menu voor het ontbijt, 's middags de salade met verse vijgen en spinazie en 's avonds de groente lasagne. Om het af te maken als tussendoortje nog de kokoskoekjes en maandag weer goed beginnen met havermout en als lunch de green baan salade. Dankjewel voor alle heerlijke recepten Pauline!

 • Lobke
  4 mei 2015 om 20:58

  Soms geven Elstar appels wat minder smaak af. Ik zou het nog met andere appels proberen :)

 • Stephanie
  1 april 2015 om 11:39

  Ik heb de kokosolie vervangen door zonnebloemolie ivm geen kokosolie in huis. Daarna kwam ik erachter dat ik geen eieren in huis had (ze smaakten gisteren wel lekker door de salade ;-)), deze vervangen door 3 of 4 eetlepels yoghurt en een beetje honing. HEERLIJK!

 • Ber10tjuh
  31 maart 2015 om 16:57

  Sorry, zie dat het hieronder al beantwoord is, die reacties kon ik eerst niet bekijken.

 • Ber10tjuh
  31 maart 2015 om 12:42

  Ik heb geen kokosolie, kan ik dat weglaten of er iets anders voor in de plaats doen?

 • Irina
  28 maart 2015 om 17:59

  Ze waren heerlijk!! Wel op het laatst nog ff 10 min omgedraaid

 • Irina
  21 maart 2015 om 10:57

  Dankje!

 • Pauline
  19 maart 2015 om 19:31

  Ja ik gebruik altijd de heteluchtstand.

 • Irina
  19 maart 2015 om 17:38

  Heb jij een heteluchtoven? Zo niet dan moet ik de tijd aanpassen....

 • Tessa
  16 maart 2015 om 22:25

  Hoi Pauline,

  Hoe lang kan je de koeken in de koelkast bewaren?
  Ik wil ze graag maken maar er dan langere tijd van kunnen snoepen :)

  Groetjes!

 • Melissa
  16 maart 2015 om 20:49

  Heerlijke koeken! Vooral als ze net uit de oven komen!
  Ik had nog wel rozijnen toegevoegd voor wat meer zoetigheid.
  Bedankt voor dit recept!

 • Caroline
  14 maart 2015 om 11:56

  Super recept. Houd persoonlijk helemaal niet van kokos maar gebruik reukloze kokosolie. Je proeft helemaal geen kokos! Ik voeg nog walnoten toe. Ik dek de koek na ongeveer 25 minuten af met bakpapier.

 • Pauline
  12 maart 2015 om 11:06

  Dat zou kunnen inderdaad, smaken verschillen. :)

 • Netgemaakt
  11 maart 2015 om 17:04

  Hallo Pauline,

  je havermoutkoeken gemaakt, want leken me erg lekker. Maar om eerlijk te zijn vind ik ze niet geslaagd.

  Doe ik iets fout? Is bij mij erg droog geworden. heb dubbele hoeveelheid gemaakt, met 6 ipv 4 eieren, wel 4 el kokosolie, wat rozijnen toegevoegd....en zelfs wat extra water aan deeg. 5 elstar appels gebruikt. De appels proef ik amper terug, koek smaakt niet zoet (itt vele amandelcakes met appel die ik heb gemaakt) en is erg droog.

  Doe ik iets fout? Of is dit gewoon mijn koek niet?

 • Ellen
  11 maart 2015 om 12:28

  Hoi, klinkt heerlijk, maar hou niet zo van kokos. Heb je een alternatief?

 • Leanne
  27 februari 2015 om 12:48

  Ik heb ze net gemaakt! 40 minuten in de oven leken ze klaar. Uiteindelijk bleken ze aan de onderkant nog wel een beetje weeïg, dus heb ik ze omgedraaid en nog 10 minuten in de oven gedaan. Het beslag had een extra eitje nodig en ik heb 2.5 kleine elstarappels gebruikt. Heel lekker!

 • Pauline
  24 februari 2015 om 18:34

  Dan moet je iets meer vocht toevoegen. Een eitje extra wil wel helpen.

 • Annemarijn
  24 februari 2015 om 17:52

  Klinkt echt als een super recept! ik heb de appelkoeken nu twee keer geprobeerd te maken en hoewel ze niet vies waren, gaat het toch nog niet helemaal goed. In de eerste stap staat dat je de havermout en de eieren tot een glad beslag moet mixen, maar bij mij wordt het direct een (deeg) bal. Weet je wat er mis gaat of heb je nog tips?

 • Simone
  2 februari 2015 om 22:11

  Ik heb ze net gemaakt maar het snufje zout vergeten. Ze smaken wel ietsjes flauw maar voor de rest super lekker! Ik heb er maar wat poedersuiker over gestrooid, heeeel klein beetje met een zeefje zodat het er niet als een dikke sneeuwlaag op ligt.

 • Elisa
  24 januari 2015 om 17:35

  Ik heb ze geprobeerd te maken, maar doordat ik niet alles in huis had (waaronder een rasp...ik weet het, wie heeft er nou geen rasp) én ik per se alle appels op wilde maken is het niet helemaal geworden wat het moest zijn denk ik. Het viel me wel mee dat de koek niet uit elkaar viel.\nHet is nu meer een ontbijtreceptje geworden. Ik ga er nog meer mee experimenteren, want het lijkt me echt super lekker!

 • Nelleke
  20 januari 2015 om 10:40

  Hoi Pauline,
  gisteren de koek gemaakt, maar blijkbaar wat verkeerd gedaan, want het is meer crumble dan koek! Ws door de appel, die had ik met de grove rasp gedaan en de havermout niet goed gemengd (te snel gewild).
  Het idee van appelmoes vind ik wel een goed idee, maar hoeveel doe je dan? Ik kan die 2 appels natuurlijk tot moes koken, maar uit pot scheelt weer tijd.
  Had cranberries en rozijnen toegevoegd, dat was wel lekker. De kokosolie was echter wel overheersend, wat versta jij onder 2 el? Normale lepel en gewoon vol, of flinke kop? 't Schept natuurlijk ook niet handig!
  Hoor het graag! Groetjes!

 • Ilse
  7 januari 2015 om 12:33

  Het valt me tegen hoeveel kcal er nog in zitten. Als ik het bereken kom ik uit op 1400 kcal in de hele koek. Vooral de kokosolie brengt de energie erg omhoog. Een magere vervanger in misschien een optie.

 • Pauline
  23 december 2014 om 11:38

  Je kunt van die lijnzaad eieren proberen. 1 el Lijnzaad mengen met 3 el water, even laten staan en dan krijgt het de substantie van een ei.

 • Fleur
  21 december 2014 om 20:55

  Ik ben allergisch voor eieren, door wat kan ik dit vervangen? Groetjes Fleur

 • Nelly van Ledden-Knobbout
  2 december 2014 om 17:02

  Ik heb de havermoutkoek nogmaals gemaakt en aangevuld met een handvol cranberry,-rozijnen,-stukjes dadels en -walnoten, wat honing.
  + een extra ei en dubbel zoveel kaneel.
  Alles in een grote beslagkom gedaan, niet gemalen! Goed doorroeren.
  Op het laatst een theelepel baksoda. In de vorm. Wat stukjes noot of/en havermout er bovenop (staat leuk).
  Heerlijk!!
  Nelly.

 • marion
  1 december 2014 om 16:50

  Vandaag wilde ik deze koek weer eens maken maar ojee, geen appels meer in huis. Toen heb ik gedroogde abrikozen gepureerd en een scheut rijstemelk door het deeg gedaan. Errg lekker !

 • Ruth
  1 december 2014 om 12:46

  Lekker! Ik doe de tweede appel er ook wat grover door en wat rozijntjes en een klein beetje zoet, bijvoorbeeld honing of appelstroop of een klein beetje ahornsiroop.

 • mariska
  12 november 2014 om 19:59

  Heb dit recept gevolgd en vind het niet te eten. De appelsap trekt in de havermout en het blijft heel zacht. Niet lekker. Wat is nog meer een optie naast banaan pindakaas en appel?

 • Mieke.
  12 november 2014 om 15:49

  De havermout heb ik eerst wat fijner gemalen in bet molentje van de staafmixer. De appel grof geraspt.
  Echt een koek voor deze donkere maanden.
  Lekker, bedankt voor het recept.

 • Sabine
  10 november 2014 om 22:39

  Ik heb deze al een paar keer gemaakt en hij blijft favoriet! Zelf rasp ik 1 appel op een fijne rasp en de andere appel op een wat grovere rasp, zodat je een soort sliertjes/stukjes krijgt. Dan proef ik, naar mijn smaak, de appel wat meer.

 • Lonneke
  4 november 2014 om 11:46

  Ik heb ze gisteren voor het eerst gemaakt en nu staat de tweede, wat grotere batch in de oven, heerlijk! Beetje honing erbij gedaan, volgende keer misschien ook het merg van een vanille stokje (las ik net, goed idee). Vooral bij mijn zoon zijn deze koeken favoriet! Dankjewel voor het recept.

 • Lobke
  30 oktober 2014 om 20:07

  Roomboter

 • tamara
  16 oktober 2014 om 15:50

  Vandaag voor het eerst gemaakt.. heerlijk!!!Zou je er bbijvoorbeeld ook cocos rasp Door heen kunnen doen?:)

 • tamara
  16 oktober 2014 om 15:49

  Vanmiddag gemaakt.. Hij smaakt heerlijk!!!zou je er ook nog bijvoorbeeld cocos rasp Door heen kunnen doen?:)

 • lisette
  9 oktober 2014 om 11:12

  Hallo,
  Zou het ook met iets anders dan kokosolie kunnen zoja wat?
  Alvast bedankt
  Groetjes
  Lisettw

 • Judith
  8 oktober 2014 om 16:09

  Kun je ook wat anders gebruiken ipv de kokosolie, ik ben overgevoelig voor kokosproducten.

 • Dana
  6 oktober 2014 om 14:35

  Bedankt! Zal er eens naar zoeken : )

 • Ines Tomasovic
  6 oktober 2014 om 09:36

  Gisteren gemaakt en ze zijn heerlijk! Ik heb zelf nog een lepel agavesiroop toegevoegd en beetje cranberry's.

 • Karin
  5 oktober 2014 om 16:27

  Je hebt ook kokosolie die niet naar kokos smaakt, meestal staat er dan geurloos op de verpakking. Ik gebruik deze ook altijd en ik houd ook echt absoluut niet van kokos!

 • Miranda
  5 oktober 2014 om 16:19

  Net klaargemaakt en hij is heerlijk!!

 • Dana
  2 oktober 2014 om 15:49

  Tof recept! Maar ik lust echt geen kokos... welke andere olie raad je aan om die kokosolie te vervangen?

 • Mo
  1 oktober 2014 om 22:09

  is het beter om de havermout van tevoren te weken?
  Ik ben verder heel benieuwd hoe ze zijn, ik ga ze komend weekend maken.

 • Desiree
  1 oktober 2014 om 20:25

  Weer een heerlijk recept Paulien! Staat nu in de oven, ruikt heerlijk! Ik ben erg benieuwd!

 • Britt
  25 september 2014 om 15:47

  Hmm wat lekker!
  In één van je reacties op een andere vraag zei je al dat je een vetstof nodig hebt, maar ik gebruik liever geen olie en/of boter in recepten.
  Is er iets waar ik dit door kan vervangen?

 • Pauline
  24 september 2014 om 19:02

  Ze horen zacht te zijn idd. Beetje zoals cake.

 • marga
  24 september 2014 om 13:56

  heb het nu ook in de oven gedaan.. heb er wel honing extra bij gedaan.. want ben een zoetekauw..haha... en snufje vanillepoeder Heerlijk glutenvrij... geweldig
  bedankt voor het recept
  gr marga uit zweden

 • Valerie
  24 september 2014 om 13:45

  Hi, ik heb net deze koeken gemaakt en ze hebben 55 minuten op 180 graden in de oven gestaan. Is het de bedoeling dat ze nog best wel nat/zacht zijn of moet ik ze dan nog langer in de oven zetten?

 • Pauline
  23 september 2014 om 18:39

  Natuurlijk, leuk zelfs!

 • Sanne
  23 september 2014 om 14:28

  Ik ga ze nu maken! Hmmm! Ik ben heel erg benieuwd ;). Als ze goed gelukt zijn, ga ik er denk ik een blogpostje aan wijden en zal ik uiteraard linken naar jouw blog! Vind je dat goed? Liefs

 • Margreet
  23 september 2014 om 12:30

  Kan ik de kokos olie vervangen door andere olie ?

 • piata
  21 september 2014 om 14:38

  mjam...ik heb geen kokosolie kan het zonder?

 • Jill
  21 september 2014 om 01:21

  AH deze sla ik direct op! Wat een heerlijk idee!

 • Heleen
  20 september 2014 om 20:22

  Echt heeeeeerlijk !

 • Pauline
  20 september 2014 om 12:55

  Nee je hebt een vetstof nodig.

 • piata
  20 september 2014 om 10:12

  kan dit ook zonder de olie?
  vr. gr

 • Stephanie | Kookles Thuis
  20 september 2014 om 00:13

  Ik ga ze eens maken voor de kids als tussendoortje. Ik ben heel benieuwd hoe ze smaken. Suikervrij én glutenvrij. Top!

 • Manon
  19 september 2014 om 22:03

  Leuk idee, lijkt me erg lekker!

 • Savanna
  19 september 2014 om 20:11

  Hier al twee keer gebakken en ze zijn heerlijk! Zelfs mijn jongste dochter van 9 maanden vind ze lekker!!

 • Nathalie
  19 september 2014 om 12:26

  Hier staan ze nu voor de 2de keer in de oven :)
  Had ze er al 45 min instaan en moest toen mijn zoon ophalen. Bij thuiskomst kwam ik er achter dat ze nog iets nat zijn van binnen dus ze staan er nog even in. Ze smaken overigens wel heeeeeeeeeeeeel lekker.
  Ik had alleen geen keukenmachine dus heb de havermout en eieren met een staafmixer gemengd, geen succes haha.
  Denk dat is de havermout de volgende keer eerst fijn maak en dan daarna de eieren er door doe.

  Ze zijn zeker een succes hier!!!

 • Robin
  18 september 2014 om 20:14

  Ze staan in de oven! Ben benieuwd!

 • Eva
  18 september 2014 om 16:55

  Ziet er heerlijk uit!
  Kan je de kokosolie ook vervangen door gewoon olijfolie?
  Alvast bedankt!

 • cheyenne
  17 september 2014 om 22:09

  oh oh oh, lekker! misschien wel iets voor dit weekend :)
  xo, cheyenne

 • Taroeska
  17 september 2014 om 22:07

  Wat een heerlijk verjaardagskadootje dit recept! Lekker èn ik mag t van mezelf eten!

 • Pauline
  17 september 2014 om 21:33

  Natuurlijk :)

 • Karin
  17 september 2014 om 21:08

  Zou je deze ook kunnen bakken in muffinvormpjes?

 • Petra
  17 september 2014 om 19:29

  Gebakken! Zelfs middelste zoon (19) vindt t lekker.....lekker makkelijk, voor herhaling vatbaar voor gezond tussendoortje! Thanks

 • Mandy
  17 september 2014 om 17:39

  Ziet er heerlijk uit! Dit ga ik zeker proberen.

 • Esther
  17 september 2014 om 16:32

  Heerlijk! Groot succes ook bij de kids. Toch een lekker tussendoortje (ook in de broodtrommel mee naar school), en gezond!

 • Sanne
  17 september 2014 om 16:30

  Hmmm! Klinkt heerlijk! Ik ben altijd in voor het bakken van een gezond tussendoortje. Via de Instagram van Foodbandits kwam ik op je blog, ik ben benieuwd naar wat je nog meer plaatst!

 • zonderzooi
  17 september 2014 om 15:17

  Ik zag ze al voorbij komen op Instagram, wat zien ze er lekker uit! En ook weinig ingrediënten die je nodig hebt, dit weekend even uitproberen ;)

 • Sita
  17 september 2014 om 09:29

  Hij staat in de oven. Ik heb alleen Elstars gebruikt, die had ik nog in huis. Het ruikt heerlijk.

 • Lobke
  17 september 2014 om 07:21

  Neutrale mild/traditionele) Olijfolie kan ook!

 • Lobke
  17 september 2014 om 07:20

  meer havermout of havervlokken gebruiken?
  en langer in de oven kan natuurlijk ook :)

 • Desiree
  16 september 2014 om 22:44

  Hoeveel appelmoes zou je dan gebruiken in plaats van 2 appels :)?

 • Petra
  16 september 2014 om 21:35

  Precies op tijd,...was net op zoek naar iets met appel...ga ze morgen maken met de jonagolds uit eigen tuin. En zag de vraag al eerder voorbij komen....met peren zou dit ook kunnen?

 • Elsbet | La Vie Pure
  16 september 2014 om 21:25

  Ziet er perfect uit als tussendoortje!

 • Talitha
  16 september 2014 om 21:15

  Gemaakt! En erg lekker! Ik had 25gr havermout vervangen door geraspte kokos wat erg lekker uitviel. Ben ook blij met zo'n gezond tussendoortje.

 • Lotte
  16 september 2014 om 18:26

  Hmmm, klinkt heerlijk zeg! Zou je dit ook met geraspte wortel kunnen maken? Met misschien een beetje kokosbloesemsuiker voor de smaak?

 • Sabine
  16 september 2014 om 18:16

  Deze zien er heerlijk uit Pauline! Snoepen zonder schuldgevoel. Wel met mate natuurlijk. Ga ze gauw maken als tussendoortje op kantoor. Misschien ook lekker met peren? Morgen ga ik trouwens weer jouw Donna Hay-brownies maken om uit te delen op kantoor. De vorige keer waren mijn collega's daar laaiend enthousiast over!

 • Pauline
  16 september 2014 om 16:24

  Je kunt ook zonnebloemolie gebruiken.

 • Pauline
  16 september 2014 om 16:23

  Dat hoeft niet perse. Hangt ervan af of je een fijne of grove structuur wilt.

 • Pauline
  16 september 2014 om 16:22

  Ja of zonnebloemolie of een neutrale olijfolie.

 • Pauline
  16 september 2014 om 16:20

  Ik heb die van Royal Green maar andere merken zijn ook prima.

 • Pauline
  16 september 2014 om 16:20

  Gewoon bij de AH, het wordt ook wel kokosvet genoemd.

 • Jolanda
  16 september 2014 om 15:56

  Even een vraagje , in welke supermarkt kun je kokosolie kopen ?

  Groetjes

 • ingrid
  16 september 2014 om 15:52

  wat voor kokosolie gebruik je? en waar haal je die? ik ben nl. helemaal niet bekend met kokosolie.

 • marieke
  16 september 2014 om 15:43

  Ja hoor! Dat doe ik ook als de kokosolie even op is.

 • Marloes
  16 september 2014 om 15:25

  Ik heb ze nu in de oven staan ben erg benieuwt .

 • Greetje
  16 september 2014 om 12:46

  Staat nu in de oven. Ben heel erg benieuwd.

 • Linda
  16 september 2014 om 12:18

  Ben ik toch echt niet de enige die er niet tegen kan! Ik heb begrepen dat je roomboter 1 op 1 kan gebruiken ter vervanging van kokosolie. Ik ga ze echt eens maken!

 • Linda
  16 september 2014 om 12:16

  Ooh Pauline, dat is ideaal voor mijn havermout verslaving. En ik ga deze aanbevelen aan een cliënt van mij. Ze wil zo graag lekkere dingen bij de koffie, dit past er prima bij. Dank hiervoor. X Linda

 • Maartje de Bruijn
  16 september 2014 om 12:06

  De koeken lijken me erg lekker en ook nog glutenvrij. Ik heb geen kokosolie in huis. Kan ik daarvoor in de plaats roomboter nemen?

 • Nicole
  16 september 2014 om 11:21

  Ze zien er heerlijk uit!

 • Elly-May
  16 september 2014 om 11:08

  Ga ik zeker proberen! I like gezonde tussendoortjes zonder suiker! Bedankt!

 • Eline
  16 september 2014 om 11:05

  Ben heel benieuwd! Ga ze binnenkort maken :)

 • Suus
  16 september 2014 om 10:38

  Wat een heerlijk idee. Goed en simpel en ideaal in het appelseizoen.
  Liefs Suus van Food Bandits

 • Thefoodiary
  16 september 2014 om 10:12

  Hnmmm heerlijk! Dit kan ik zelfs op m'n studentenkamertje maken :D Alleen ik hou wel meer van een koek-structuur, wat zou ik kunnen doen om het dus iets 'harder' te maken?

 • Talitha
  16 september 2014 om 10:03

  Klinkt goed! Ja het de bedoeling dat de havermout fijn wordt gemalen tot meelachtige structuur?

 • Esmée
  16 september 2014 om 09:56

  Yum, klinkt heerlijk! Appel en havermout vind ik allebei heerlijk, dus de combinatie... :)

 • MySimplySpecial
  16 september 2014 om 09:45

  Wat een goed idee! Het is dat ik geen kokosolie in huis heb, maar anders was ik meteen de keuken in gedoken.

 • Mirne
  16 september 2014 om 09:22

  Lijkt me erg lekker, ik ben alleen nooit zo goed in mate houden. Gisteren gezonde muffins gemaakt, maar als je er teveel van eet dan is het nog steeds niet goed natuurlijk.

 • Madelijn
  16 september 2014 om 09:05

  Staat in de oven! Hmmmmm kan niet wachten simpel, snel, super ontbijtje vandaag.
  Bedankt!

 • Elize
  16 september 2014 om 08:16

  Oh wat klinkt dit goed! Lijkt me een ideale snack dus ik ga het zeker proberen!

 • Malou
  16 september 2014 om 08:11

  Ziet er lekker uit! Eindelijk eens iets met havermout en zander banaan, haha. Ik vind het wel jammer dat het altijd zo zacht blijft, maar ach.. Ik ga hem zeker proberen!

 • c van meer
  16 september 2014 om 07:31

  Ziet er lekker uit.....
  maar waar kan je de kokosolie door vervangen????
  Ik kan daar niet tegen namelijk.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.