dilmah ijsthee maken

Homemade ijsthee – 3 variaties

In de zomer vind ik niets lekkerder dan met een koude ijsthee op een zonnig terras zitten. IJsthee is voor mij het ultieme zomerdrankje, lekker verfrissend en verkoelend. Ik maak mijn ijsthee graag zelf. Dit is niet alleen veel lekkerder, maar ook nog eens gezonder. In Amerika is het al jaren een trend om homemade icetea te drinken, je vindt dit ook in alle restaurants. In Nederland begin je het nu ook steeds meer te zien, I like! Het is absoluut niet moeilijk om zelf ijsthee te maken. Integendeel! In een handomdraai is het klaar en kan jij genieten van je homemade ijsthee. Lekker vers en fris!

dilmah ijsthee maken

Ik heb drie variaties ijsthee gemaakt met de Exceptional thee van Dilmah. Deze thee is lekker puur en bevat geen kunstmatige toevoegingen. De thee wordt op de plantage zelf verpakt, waardoor hij extra vers is.  Bovendien hebben ze een heel fijn en uniek assortiment qua smaken. Ik heb nu gekozen voor: Berry Sensation, dat is een zwarte thee met rood fruit, Lime and Orange is wederom zwarte thee met limoen en sinaasappel en als laatste Green tea Lemon op basis van groene thee met citroen en munt. Die laatste is mijn ultieme dorstlesser op warme dagen. De thee is verkrijgbaar via de webshop van Dilmah maar ook gewoon bij Albert Heijn.

Onderstaand recept is voor 1 liter echt verse ijsthee.  Ben je een zoetekauw? Voeg dan eventueel wat honing, agavesiroop of (kokosbloesem)suiker toe.

dilmah ijsthee maken

Zo maak je het
Breng het water aan de kook in een waterkoker.

Giet een kwart van het water in een kan en laat het een paar minuten staan. Groene thee zet je het beste op 80 graden daarom laat ik het water eerst iets afkoelen. Zwarte thee kun je wel direct zetten.

Hang 2 zakjes Dilmah Exceptional thee in de kan en laat ze ongeveer 3 minuten trekken. Vul de kan nu met water en ijsblokjes. Totdat je een liter thee hebt.

Voeg het fruit en de kruiden toe. Kies voor aardbeien en bosbessen voor de Berry Sensation. Kies voor sinaasappel en limoen voor de Lime and Orange en kies voor citroen en munt voor de Green Tea Lemon.

Laat het nog even afkoelen in de koelkast.

Voor een extra leuk effect kan je wat fruit op een satéprikker rijgen en deze in je ijsthee steken. Wat ook leuk is, is om eetbare bloemen bij de ijsthee te serveren. Dat ziet er super feestelijk uit. Serveer je ijsthee tot slot lekker koud in een groot glas.

Dit is de snelste manier om ijsthee te maken. Je kan ook kiezen voor een langere methode, dan moet je de thee een nachtje in de koelkast laten trekken, maar de smaak is dan iets verfijnder. Voor meer tips over de verschillende methodes, klik hier. 

Tip: Home made ijsthee doet het supergoed op bbq-feestjes, tuinfeestjes en kinderfeestjes. Wat mij betreft het ideale zomerfeest drankje!

dilmah ijsthee maken

dilmah ijsthee maken

dilmah ijsthee maken5

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Deze post is in samenwerking met Dilmah,  lees mijn disclaimer.

BBQ is on: Saté van ossenhaas
Fresh & Easy: Salade van parelgort met halloumi
Bewaar
5 Comments
  • Tanja

    26 mei 2016 at 23:43 Beantwoorden

    Hele lekkere drankjes lijken het me, vooral de ijsthee! Voor de strawberry daiguire is 30 cc rum me iets te veel, dan sta ik zo op de kop 🙂 Maar het lijkt me wel heel lekker!

  • Tamara

    13 augustus 2015 at 11:47 Beantwoorden

    Lekker homemade! Dit ga ik onthouden!

  • Daphne

    13 augustus 2015 at 10:48 Beantwoorden

    Oew, die zien er echt heel erg lekker uit. Mooie foto’s ook, Pauline!

  • Margot

    13 augustus 2015 at 07:54 Beantwoorden

    Dat ziet er goed uit en die bloemen zijn een leuk detail!

  • Liesbeth

    13 augustus 2015 at 07:21 Beantwoorden

    Klinkt goed. Ga ik zeer binnenkort eens proberen!

Plaats een reactie