
Kip ketjap
Kip ketjap (in het Indonesisch Ajam ketjap) is een makkelijk, lekker en voedzaam recept! Een van de makkelijkste manieren is om kip te marineren is in ketjap. Dit maaltje kost echt weinig tijd, want kip in ketjapsaus is ook nog eens snel klaar. Wij zijn echt gek op Aziatische gerechten en door de kip ketjap marinade waan je je even in Aziatische sferen. Een ideale maaltijd voor doordeweeks deze kip in ketjapsaus! Wij serveren dit kip gerecht met zilvervliesrijst, broccoli, rode paprika en wortel. Maar de ketjap kip is ook lekker met noodles, paksoi of champignons. Of ga voor in plaats van kip voor varkensvlees of vegetarische kipstukjes. Wij gebruikten kipdijfilet wat net wat malser is, maar gewoon kipfilet kan natuurlijk ook. Genoeg variatie mogelijk!
Liever een vega maaltje? Gebruik dan vegetarische kipstukjes.


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr kipdijfilet
- 300 gr zilvervliesrijst
- 1 broccoli
- 1 rode paprika
- 2 wortels
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- 1 tl verse gember
- 150 ml ketjap manis
- Sap van een halve citroen
- Scheutje honing
- 2 tl maizena
- Chilipeper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- Bosui en verse koriander
Zo maak je het
Begin met het koken van de rijst. Doe dit volgens de aanwijzigingen van de verpakking.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.
Snijd de kip in blokjes en bak deze rondom aan. Voeg de verse gember toe.
Voeg de ketjap, de honing en het sap van een halve citroen toe.
Was de groenten en snijd de broccoli in kleine roosjes, de paprika in reepjes en de wortels in halve maantjes. Voeg de groenten aan de kip toe.
Breng de kip ketjap op smaak met wat chilipeper en zout en laat het geheel ongeveer 15 minuten stoven.
De saus wordt dikker doordat het vocht verdampt. Blijft je saus te vloeibaar? Voeg dan een papje toe van 2 theelepels maizena en een el water. Roer het goed door de ketjapsaus, dan wordt het vanzelf dik.
Serveer de kip ketjap met de rijst.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan