nachos-uit-de-oven

Kidsproof Loaded nachos uit de oven

Sponsored. Ik ben enorm fan van de TexMex keuken, afkomstig uit zoals de naam al doet vermoeden Texas en Mexico. Deze keuken kenmerkt zich door pittige smaken, veel chili, maar ook bonen, maïs en rund, afgewisseld met kruiden zoals komijn, knoflook, koriander en paprika. Super veelzijdig, want zoals ik in dit recept laat zien, het kan dus ook gewoon vega! Er staat hier regelmatig een TexMex receptje op tafel;  burrito’s met gehakt, enchilada’s met kip of fajita’s met extra groentes, ik hou ervan. Een van mijn favoriete weekendsnacks is nachos uit de oven uiteraard met lekker veel cheddarkaas. Ideaal voor een lazy sunday want het staat binnen 10 minuten op tafel. Meestal hou ik het simpel, nachos met kaas, die ik vervolgens dip in de guacamole en salsasaus. Vandaag pak ik extra uit. Ik heb de tortillachips extra gevuld met kidneybonen, maïs en avocado. Helemaal TexMex!

Santa Maria is het merk dat de TexMex keuken naar Nederland heeft gehaald. Tortilla’s van maïs, crispy taco’s, pittige kruidenmengsels, precies de smaken die deze keuken kenmerkt. Uiteraard mogen de dips bij de nacho’s niet ontbreken, maak zelf een snelle guacamole, en serveer er salsasaus en zure room bij. Ik heb in dit recept de salsa wrapsaus gebruikt van Santa Maria, deze saus heb ik altijd in huis en is superlekker en puur van smaak. Dit recept doet het ook goed bij de kids. Want welk kind wordt er nou niet gelukkig van chips met dips?

nachos uit de oven

Ingrediënten voor 4 – 6 personen
200 gr nacho chips
2 grote tomaten
1 avocado
1 kleine rode ui
200 gr kidneybonen
200 gr maïs
50 gr geraspte cheddar

Dips
1 x salsasaus (recept)
1 bekertje zure room
1 x recept guacamole

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 250 graden. Zet je oven op de grillstand, of alleen bovenwarmte. Eventueel hetelucht kan ook, mochten deze standen ontbreken op je oven.

Verdeel de nacho chips over een ovenbestendige schaal.

Pel en snipper de ui en verdeel dit over de nachos.

Snij de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Anders wordt de schotel te nat. Dit gooi je uiteraard niet weg, maar stop je lekker in je mond. Snij de tomaten in blokjes. Voeg bij de chips.

Snij ook de avocado in blokjes en verdeel deze over de nachoschotel.

Spoel de kidneybonen en de maïs af onder de kraan, laat iets uitlekken en verdeel dit over de tortillachips.

nachos uit de oven

Garneer de nachos royaal met de geraspte cheddar.

Zet de nacho schotel maximaal 5 minuten onder de grill. De nachos zijn klaar als de kaas gesmolten is.

Serveer de nachos uit de oven met de salsasaus, de zure room en de zelfgemaakte guacamole.

nachos uit de oven

Wat is jouw favo TexMex recept?

nachos uit de oven

Dit bericht is in samenwerking met Santa Maria lees mijn disclaimer.

Kidsproof: Bloemkool nuggets
Sushi van quinoa
Bewaar
6 Comments
  • Joyce

    14 juni 2015 at 17:47 Beantwoorden

    Dit heb ik toevallig gisterenavond nog gemaakt voor bij de film 🙂 Superlekker!

  • Margot

    14 juni 2015 at 17:40 Beantwoorden

    Dit wil ik snel eens eten!

  • Getvices

    14 juni 2015 at 12:14 Beantwoorden

    Dit ziet er weer heerlijk uit! Doet ons een beetje denken aan je tacopannetje, die was ook al zo lekker!

    • Pauline

      14 juni 2015 at 14:14 Beantwoorden

      Jaa zelfde idee inderdaad, alleen dan zonder gehakt 🙂

  • Lotte

    14 juni 2015 at 11:54 Beantwoorden

    Hmm lekker! Meteen zin in:) Ik heb periodes dat ik veel Mexicaans eet. Dan zijn de bonen, avocado’s en wraps niet aan te slepen. Ik ben toch wel van sopa de nopales, cactussoep. Zo lekker!

  • Anna

    14 juni 2015 at 10:48 Beantwoorden

    looks so delicious :)\n

Plaats een reactie