nachos-uit-de-oven

Loaded nachos uit de oven

Ik ben enorm fan van de TexMex keuken, afkomstig uit zoals de naam al doet vermoeden Texas en Mexico. Deze keuken kenmerkt zich door pittige smaken, veel chili, maar ook bonen, maïs en rund, afgewisseld met kruiden zoals komijn, knoflook, koriander en paprika. Super veelzijdig, want zoals ik in dit recept laat zien, het kan dus ook gewoon vega! Er staat hier regelmatig een TexMex receptje op tafel;  burrito’s met gehakt, enchilada’s met kip of fajita’s met extra groentes, ik hou ervan. Een van mijn favoriete weekendsnacks is nachos uit de oven uiteraard met lekker veel cheddarkaas. Ideaal voor een lazy sunday want het staat binnen 10 minuten op tafel. Meestal hou ik het simpel, nachos met kaas, die ik vervolgens dip in de guacamole en salsasaus. Vandaag pak ik extra uit. Ik heb de tortillachips extra gevuld met kidneybonen, maïs en avocado. Helemaal TexMex!

Santa Maria is het merk dat de TexMex keuken naar Nederland heeft gehaald. Tortilla’s van maïs, crispy taco’s, pittige kruidenmengsels, precies de smaken die deze keuken kenmerkt. Uiteraard mogen de dips bij de nacho’s niet ontbreken, maak zelf een snelle guacamole, en serveer er salsasaus en zure room bij. Ik heb in dit recept de salsa wrapsaus gebruikt van Santa Maria, deze saus heb ik altijd in huis en is superlekker en puur van smaak. Dit recept doet het ook goed bij de kids. Want welk kind wordt er nou niet gelukkig van chips met dips?

nachos uit de oven

Ingrediënten voor 4 – 6 personen
200 gr nacho chips
2 grote tomaten
1 avocado
1 kleine rode ui
200 gr kidneybonen
200 gr maïs
50 gr geraspte cheddar

Dips
1 x salsasaus (recept)
1 bekertje zure room
1 x recept guacamole

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 250 graden. Zet je oven op de grillstand, of alleen bovenwarmte. Eventueel hetelucht kan ook, mochten deze standen ontbreken op je oven.

Verdeel de nacho chips over een ovenbestendige schaal.

Pel en snipper de ui en verdeel dit over de nachos.

Snij de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Anders wordt de schotel te nat. Dit gooi je uiteraard niet weg, maar stop je lekker in je mond. Snij de tomaten in blokjes. Voeg bij de chips.

Snij ook de avocado in blokjes en verdeel deze over de nachoschotel.

Spoel de kidneybonen en de maïs af onder de kraan, laat iets uitlekken en verdeel dit over de tortillachips.

Garneer de nachos royaal met de geraspte cheddar.

Zet de nacho schotel maximaal 5 minuten onder de grill. De nachos zijn klaar als de kaas gesmolten is.

Serveer de nachos uit de oven met de salsasaus, de zure room en de zelfgemaakte guacamole.

nachos uit de oven

Dit bericht is in samenwerking met Santa Maria lees mijn disclaimer.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

1.0 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Bonen Mexicaanse recepten Oven Borrelhapjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in