Chocolade avocado ijs
Verantwoord ijs. Dat klinkt als to good to be true. Is het niet. Dit chocolade avocado ijs is er zo eentje. De avocado maakt het ijsje super romig en de zoetheid komt grotendeels door de banaan die erin gaat. Om het nog wat zoeter te maken voegen we agavesiroop toe, maar in principe hoeft dit niet. Geen zin in ijs, maar wel in deze combinatie? Probeer dan eens ons recept voor chocolade avocado mousse.
Zoku ijsmaker
Het is wederom een makkelijk receptje, gemaakt in mijn ZOKU. (nee ik krijg hier niet voor betaald). Heb je geen ZOKU dan kun je ook gewone invries vormpjes gebruiken. Duurt alleen wat langer, dus daar heb je iets meer geduld voor nodig.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 6 st.
- 1 rijpe banaan
- 0,5 avocado
- 1,5 el cacao
- 2 el agavesiroop
- 250 ml plantaardige melk
Materialen
- Zoku ijsmaker of
- IJsvormpjes
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Zorg dat je ZOKU minimaal 12 uur van tevoren ingevroren is.
Meng alle ingrediënten in een blender tot een gladde massa. Het moet goed schenkbaar zijn.
Vul je ZOKU tot net iets onder het vulstreepje met het chocolademengsel. Steek het stokje erin en laat het ijsje in 8 minuten hard worden. Haal het ijsje met behulp van de draaidop uit de ZOKU.
Serveer de chocolade popsicle meteen of bewaar de ijsjes tot gebruik omwikkeld in bakpapier in de vriezer.
Heb je geen ZOKU dan kun je deze ijsjes ook gewoon op de traditionele manier, met behulp van vormpjes maken. Laat ze dan een nachtje in de vriezer staan.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in