Roseval aardappeltjes uit de oven
Gebakken aardappelen, we zijn er mee opgegroeid. De lekkerste is wat ons betreft de roseval aardappel. Deze eet je met schil en heeft een beetje een zoetige smaak. We roosteren deze roseval aardappeltjes het liefst in de oven. Dat is lekker makkelijk! Even wassen, snijden en op een bakplaat gooien. Wat kruiden erover en klaar ben je. Best wel easy dus. Je moet deze aardappeltjes uit de oven zelf maar eens proberen.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gr roseval aardappeltjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes rozemarijn
- Zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
Was de roseval aardappeltjes en verwijder eventuele oneffenheden. Dep ze droog met een keukenpapiertje en snij de aardappeltjes in partjes. Verdeel de partjes over een bakplaat bekleed met papier.
Plet 2 knoflooktenen met de platte kant van je mes en leg deze tussen de aardappeltjes. Verdeel wat rozemarijn tussen de aardappels en drizzle er wat olijfolie overheen. Breng op smaak met zout en hussel door elkaar.
Bak de roseval aardappeltjes in 30 – 35 minuten goudbruin in de oven.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.