Latte macchiato
Zo’n latte macchiato is toch genieten? Een feestje om voor jezelf te maken. Maar hoe maak je een latte macchiato? De truc is dat je eerst opgeklopte melk in je glas doet en daarna de koffie toevoegt. Je kunt latte macchiato maken met halfvolle, volle of zelfs plantaardige melk. Wat je maar wilt! Aan de koffie hebben we een scheutje caramelsiroop toegevoegd. Een latte macchiato caramel dus eigenlijk! Het romige van de melk met de caramelsiroop is echt zo lekker. Je moet zelf de slingers ophangen toch? Nog meer lekkere drankjes zelf maken? Kijk dan eens even hier.
Verschil cappuccino en latte macchiato
Met al die koffievariaties kun je soms in de war raken. Wat is nou een cappuccino, cortado of een latte macchiato? Een latte macchiato betekent gevlekte melk, de nadruk ligt hier op de melk. Aan de melk wordt een enkele of dubbele espresso toegevoegd. Je doet de melk en het schuim in een glas en daar giet je langzaam de espresso bovenop. Deze verdeelt zich automatisch naar het midden. Een cappuccino bestaat uit een sterke espresso, warme melk en een dikke laag melkschuim. Tegenwoordig wordt hij vaak gedronken met havermelk of sojamelk. De cacao bovenop is inmiddels al lang passé, maar een sterk staaltje latte art, kunnen we des te meer waarderen. Ben je benieuwd welke koffievariaties er allemaal zijn? Dat lees je in dit artikel waar we je alles uitleggen over soorten koffie.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 1 glas
- 200 ml melk
- 1 dubbele espresso
- Scheutje caramelsiroop
Zo maak je het
Giet de melk in de melkopschuimer. Maak er een stevig melkschuim van totdat het fluffy is.
Zet een sterke dubbele espresso. Meng een scheutje caramelsiroop door de koffie.
Schenk de espresso voorzichtig in het midden van de melk. De koffie zal zich door het gewicht automatisch naar het midden van het glas verplaatsen.
Maak de latte af met een lekkere drizzle caramel.
Serveer de caramel latte macchiato meteen.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.