Drumsticks bbq
Deze drumsticks van de bbq doen het altijd goed! De drumsticks hebben we gemarineerd met citroen, tijm en knoflook. Hierdoor krijgen ze echt een heerlijke zomerse smaak. Je kunt de citroenkip eventueel zelfs al een nacht van tevoren marineren. De volgende dag hoef je dan nog enkel de barbecue aan te steken en de kip drumsticks te bereiden! Als dat niet makkelijk is?
PS op zoek naar nog meer lekkere bbq recepten? Neem dan hier een kijkje.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
dat wil ikIngrediënten voor 8 stuks
- 8 kipdrumsticks (bio of scharrel)
- 1 citroen (biologisch)
- 2 knoflooktenen
- Paar takjes tijm
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Verdeel de drumsticks over een kom. Voeg een flinke scheut olijfolie toe.
Pers de knoflooktenen uit boven de kip. Was de citroen en voeg de rasp en het sap van de citroen toe.
Rits de blaadjes van de tijm en breng de drumsticks op smaak met peper en zout. Hussel het door elkaar en laat het minimaal een uur in de koelkast marineren.
Rooster de kip in ongeveer 10 tot 15 minuten goudbruin op de barbecue. Let erop dat drumsticks bbq goed gaar zijn, van rauwe kip kan je ziek worden.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan