Mascarpone taart

Mascarpone taart

Zomerser kan deze mascarpone taart niet. Gemaakt met een vulling van mascarpone en laten we de zomerkoninkjes niet vergeten! De aardbeien zijn namelijk wel echt de kerst op deze taart. Is het geen plaatje om te zien? De mascarpone taart ziet er misschien ingewikkeld uit om te maken, maar laat dat nou niet het geval zijn. Het is namelijk een no bake taart: een taart die je zonder het gebruik van de oven maakt en is echt zo gemaakt! Je moet alleen even geduld hebben, want de taart moet wel een paar uurtjes opstijven.

Over mascarpone

Maar we horen je denken: wat is mascarpone? Mascarpone is een Italiaanse roomkaas gemaakt van lichte room die door de toevoeging van wijnsteenzuur lekker dik en romig wordt. Je kunt het zowel in zoete als hartige gerechten gebruiken, wij gebruikten hem nu voor dit mascarpone recept. Stiekem hebben we aan de vulling ook nog Griekse yoghurt toegevoegd, want zo is de mascarpone taart net wat luchtiger en frisser. Duik snel de keuken in, want deze zomerse taart is echt smullen!

 

Mascarpone taart
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 8 - 12 stukken taart

  • 250 gr speculoos koekjes
  • 125 gr roomboter
  • 500 gr mascarpone
  • 500 gr Griekse yoghurt
  • 1 kg aardbeien
  • 100 gr suiker
  • 1 vanillepeul
  • 7 blaadjes gelatine

Zo maak je het

  1. Gebruik voor deze taart een springvorm met een diameter van 23 centimeter. Bekleed de springvorm met een vel bakpapier en vet de randen in met wat boter of een bakspray.

  2. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Je kunt ze ook fijn stampen met een vijzel als je geen keukenmachine hebt.

  3. Laat de roomboter op laag vuur smelten in een pannetje.

  4. Verdeel de koekjes over de bodem en giet de gesmolten boter erbij. Meng het door elkaar met een lepel, totdat iedere kruimel nat geworden is van de boter. Druk de koekkruimels aan met de bolle kant van je lepel, totdat je een gelijkmatige bodem hebt. Zet de vorm in de tussentijd in de koelkast.

  5. Was de aardbeien en snijd het kapje eraf. Leg de aardbeien met de snijkant naar beneden in de vorm. Zorg dat de hele bodem bedekt is.

  6. Laat de gelatine vijf minuten weken in koud water. Verhit een pannetje met 4 eetlepels water op een laag vuur en laat de geweekte gelatine hier in oplossen. Laat de gelatine vervolgens iets afkoelen.

  7. Klop de mascarpone en de suiker luchtig. Voeg de Griekse yoghurt toe en meng het tot een egaal mengsel.

  8. Snijd de vanillepeul doormidden en schraap het merg er uit. Meng vervolgens het vanillemerg en de suiker door het mascarpone mengsel.

  9. Spatel vervolgens de afgekoelde gelatine door het mengsel.

  10. Giet het mascarpone mengsel voorzichtig over de aardbeien.

  11. Laat de mascarpone taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

  12. Garneer de mascarpone taart met de overige aardbeien.

Mascarpone taart

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (69 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

High tea Taart recepten Aardbei Italiaanse recepten Moederdag Pasen Valentijn Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in