french toast muffins

French Toast Muffins

Dit ideetje voor French Toast Muffins vond ik op Pinterest, zo leuk en eenvoudig. Eigenlijk zijn het gewoon wentelteefjes die je in een muffinvorm in de oven maakt. En echt alles, wat je maakt in een muffinvorm is cool!

En daarnaast is het ook easy peasy en hoef je ze alleen maar even in de oven te schuiven. Ideaal voor het paasontbijt. Je kunt de muffins eventueel de avond van te voren al klaar maken en ongebakken bewaren in de koelkast. Het eimengsel trekt er dan lekker in en daar worden je wentelteefjes nog lekkerder van. Ik heb ze à la minute gemaakt. Ik heb een restje ciabatta gebruikt, maar je kunt ieder brood gebruiken dat je over hebt, suikerbrood, witbrood, speltbrood of krentenbrood. Fijn toch!

Ingrediënten voor 4 st.
1/2 ciabatta brood (afgebakken)
1 ei
100 ml melk
1 el suiker
Snuf kaneel

Materialen
Muffinvorm
Muffinpapiertjes

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Verdeel de muffinpapiertjes over de muffinvorm.

Snij de ciabatta in blokjes van 1 x 1 cm.

Klop het eitje los met de melk, de suiker en een snuf kaneel.

Giet het eimengsel over het brood en hussel het even door elkaar zodat alle broodstukjes bedekt zijn met ei.

Verdeel de broodstukjes over de muffinvorm.

Bak de French toast muffins in ongeveer 8 – 10 minuten goudbruin op 180 graden.

Garneer de wentelteefjes met poedersuiker.

french toast muffins

 

Tiramisu Pavlova
3 x tartine voor de paasbrunch
Bewaar
14 Comments
  • engelen hilde

    5 april 2015 at 14:18 Beantwoorden

    Dit was heerlijk bij het paasontbijt en super gemakkelijk!

  • Anne

    19 april 2014 at 18:08 Beantwoorden

    Was heerlijk!!

  • Anne

    16 april 2014 at 10:22 Beantwoorden

    Jaaaa, die ga ik dit weekend maken voor het ontbijt! Nu al zin in!

  • Kelly caresse

    16 april 2014 at 07:08 Beantwoorden

    Dit recept klinkt werkelijk geniaal lekker! Dit komt zeker op mijn to bake wishlist te staan mmm

  • Mandy

    15 april 2014 at 18:29 Beantwoorden

    klinkt simpel en lekker. Daar hou ik van.

  • Remy | BakingBeautyNL

    15 april 2014 at 17:24 Beantwoorden

    Dus dat!!! Alles in muffin vorm rocks ;)\r\n\r\nIk heb dit ook wel eens voorbij zien komen, en als ik dan zo een artikel lees, denk ik OJA. Dit wilde ik ook nog een keertje maken ;)\r\n\r\nZo veel lekkers, zo veel keuze!\r\n\r\nFijne avond..

  • Linda

    15 april 2014 at 15:18 Beantwoorden

    Geniaal, ga ik maken voor het paasontbijt. Heb nog wat oude witte sneetjes over. Maar met krentenbrood lijkt het me ook heerlijk. Hopen dat er plakjes paasbrood overblijven.

  • Lonneke

    15 april 2014 at 09:44 Beantwoorden

    Jaa dit ga ik maken voor het paasontbijt! Leuk 🙂

  • Maura - YLT

    15 april 2014 at 09:43 Beantwoorden

    Dit is serieus wel het beste van twee werelden: en wentelteefjes én muffins. Wow. Goed idee 🙂

  • Petra

    15 april 2014 at 09:16 Beantwoorden

    Wat onwijs leuk is dit weer…..Ik ben dol op hapjes en snackjes die hartig zijn en deze past mooi in dat rijtje thuis

  • Manon

    15 april 2014 at 08:58 Beantwoorden

    Oh dit lijkt me echt lekker! Bedankt voor het delen, dit ga ik zeker een keertje proberen 🙂

  • Miranda

    15 april 2014 at 08:56 Beantwoorden

    Geniaal! En idd: alles in muffinvorm is cool:)

  • MySimplySpecial

    15 april 2014 at 08:39 Beantwoorden

    Simpel inderdaad, maar wel een goed idee!

Plaats een reactie