maaltijdsalade met kip

Maaltijdsalade met kip

Ik hou dat zomervoedsel gewoon nog even aan. Het is goed voor mij, mijn lijf en een maaltijdsalade vult ook genoeg. Valt het jullie al op dat ik veel recepten met pesto heb?, ik blame het aan onze enorme basilicum plant, die inmiddels al meer dan een meter hoog is. Het is Maurits zijn kindje, hij geeft hem trouw elke dag water en zorgt dat het plantje het aan niets ontbreekt. Trouwens dit was gewoon een supermarkt plantje, zo eentje van een euro of 2, van de Jumbo als ik me niet vergis.

grootste basilicum ooit

Van de basilicum maakte ik deze keer een pestodressing, erg lekker in deze zonnige maaltijdsalade. Ik voegde nog wat kip, tomaatjes en pijnboompitten toe en tadaa, klaar was weer een makkelijke maaltijd. Oh en maak gewoon wat extra, dan heb je de volgende dag ook nog wat lekkers bij de lunch.

Ingrediƫnten voor 4 personen
180 gr pasta
150 gr Romeinse sla
2 st. gerookte kipfilet
6 tomaatjes
30 gr Pijnboompitten
Parmezaan

Pestodressing
20 gr basilicum
180 ml olijfolie
1 teen knoflook
20 gr Parmezaan
Peper en Zout

Zo maak je het
Kook de pasta beetgaar in water met zout. Giet het af en laat het iets afkoelen. Ik vind het zelf altijd lekker als het nog een beetje lauwwarm is.

Doe de sla in een kom en meng de pasta er door heen.

Snij de tomaatjes in partjes en de kipilet in plakjes. Voeg dit bij de sla.

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en rasp de Parmezaan grof.

Maak een dressing in een keukenmachine van de basilicum, de knoflook, de olie en de Parmezaan. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Verdeel wat van de salade op het bord. Giet wat dressing over de salade.

Garneer de maaltijdsalade met de pijnboompitjes en de Parmezaan.

maaltijdsalade met kip

 

 

Review Zonder pakjes en zakjes #2
Zoete aardappel friet uit de oven
Bewaar
13 Comments
  • Tom

    14 september 2016 at 18:34 Beantwoorden

    Lekker recept, ik heb zelf wel het e.e.a. veranderd in hoeveelheden.

  • j

    8 augustus 2014 at 21:50 Beantwoorden

    Ikke ga hem Zeker Mogen maken want ik heb ook Basillicum in me tuin Heerlijk ik krijg er al zin in gr jolanda

  • Gwendolyn

    31 mei 2014 at 17:58 Beantwoorden

    Zojuist gemaakt en het was heerlijk.\r\nNog wel dressing over, kun je die lang bewaren?

    • Pauline

      31 mei 2014 at 22:34 Beantwoorden

      Jeej. Je kunt de dressing nog een paar dagen in de koelkast bewaren.

  • Anoeska

    11 oktober 2013 at 13:11 Beantwoorden

    Oei dat ziet er erg lekker uit. Dat plantje is echt mega trouwens!

  • Myrthe

    10 oktober 2013 at 07:10 Beantwoorden

    Wauw ben echt jaloers op jullie basilicumplant!!! <3 deze maaltijdsalade ziet er echt super lekker uit!

  • Jan

    9 oktober 2013 at 12:15 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit! En die plant, kan Maurits niet een blogpost doen met ‘hoe verzorg je een basilicum plant’? Eendagsvliegen leven langer bij mij..

  • Con leche

    9 oktober 2013 at 11:39 Beantwoorden

    Ziet er zeer smakelijk uit. Leuk dat je boek nu te reserveren is bij bol.com! šŸ™‚

  • marian

    9 oktober 2013 at 10:31 Beantwoorden

    Dit staat vanavond op mijn menu, ziet er lekker uit.

  • Stacey

    9 oktober 2013 at 09:52 Beantwoorden

    Jummie, goed idee! En die plant zo groot en mooi, respect, bij mij zijn ze binnen 3 weken dood… šŸ™

  • Suzanne

    9 oktober 2013 at 09:10 Beantwoorden

    Ah ziet er heerlijk uit. Krijg meteen zin om dit te gaan maken.

  • MySimplySpecial

    9 oktober 2013 at 08:46 Beantwoorden

    Dat ziet er smakelijk uit! En wat een enorme plant!

Plaats een reactie