rode pesto

Recept Rode Pesto

Ik kan geen genoeg krijgen van pesto. Ik vind pesto lekkerder dan tapenade en je kan er ook meer mee. Een tijd geleden plaatste ik al een recept voor groene pesto op mijn blog, ik heb nu een rode pesto gemaakt en deze is net zo lekker.

Ik heb naast zongedroogde tomaten ook gegrilde paprika’s gebruikt. Deze geven een zoetige smaak aan de pesto. Pesto is lekker op een broodje, in je pasta, maar kan je ook als smaakmaker gebruiken voor vlees, vis of in soepen. Eigenlijk is pesto heel veelzijdig en dat vind ik er juist zo fijn aan. Ik heb altijd wel een bakje in de koelkast staan. Al gaat mijn voorkeur wel echt uit naar zelfgemaakte pesto.

rode pesto

Ingrediënten 1 bakje
100 gr zongedroogde tomaatjes
2 gegrilde paprika’s
2 teentjes knoflook
30 gr pijnboompitten
30 gr parmezaan
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan.

groene pesto

Meng alle ingrediënten samen in een keukenmachine tot een gladde massa.

Is de pesto nog te dik, voeg dan wat extra olie toe.

Breng de rode pesto op smaak met peper en zout.

rode pesto

Vers gemaakte rode pesto kan je ongeveer een weekje in de koelkast bewaren. Roer het voor gebruik even door elkaar.

 

Snelle bananen flapjes met Nutella
Video: Unboxing De Broodbakshop
Bewaar
13 Comments
  • Ilona de Brouwer

    29 april 2016 at 11:40 Beantwoorden

    Kan je de pesto ook invriezen?

  • Jelleke

    14 maart 2015 at 06:46 Beantwoorden

    Kun je ook andere noten gebruiken in plaats van pijn boompit?

  • Sjouke

    29 oktober 2014 at 18:19 Beantwoorden

    Gebruik je verse paprika’s of geroosterde paprika’s uit een pot?

  • Daan

    14 oktober 2014 at 16:28 Beantwoorden

    Ik ben ook liefhebber van basilicum en pesto. Ik heb laatst ontdekt dat je niet telkens een nieuw plantje hoeft te kopen. Je kan basilicum nl heel eenvoudig stekken! (Op mijn blog staat de uitleg)

  • louise

    27 januari 2014 at 18:40 Beantwoorden

    Zou je het recept vd pesto kunnen geven.\r\ngr.\r\nlouise

    • Pauline

      27 januari 2014 at 18:52 Beantwoorden

      Hoe bedoel je? Het recept staat hierboven uitgeschreven.

  • Elles

    1 oktober 2013 at 20:54 Beantwoorden

    Vandaag gemaakt (zonder de paprika) en smaakt\nheerlijk!!! Gr. Elles

  • Margrietje01

    14 september 2013 at 16:00 Beantwoorden

    Hou ook enorm van pesto. Maar de pijnboompitten roosteren? Niet doen! Het geeft een vreemde geroosterde smaak aan de pesto ipv het romige van ongeroosterde pitjes.

  • Leila in Wonderland

    13 september 2013 at 23:24 Beantwoorden

    Heerlijk, ik ben gek op pesto!

  • Stacey

    13 september 2013 at 11:49 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit, een goed excuus om weer eens pesto te gaan eten.

  • linda

    13 september 2013 at 10:36 Beantwoorden

    I love pesto…!!!!

  • Dita

    13 september 2013 at 08:43 Beantwoorden

    Klinkt heerlijk, ik ben dol op pesto

Plaats een reactie