Kip Hawai spiezen

BBQ is on: Kip Hawaii Spiezen

Vroeger was mijn favo pizza een pizza Hawaii met ananas en ham. Ik hou nog steeds heel erg van ananas en het liefst warm en gegrild. Omdat het volop barbecue tijd zou moeten zijn, heb ik weer een lekker receptje voor Kip Hawaii spiezen.

De spiezen zijn snel klaar en heel lekker en licht. De ananas maakt het lekker fris, ik hou er van. Ik vind het ook leuk om zelf spiezen te maken, het heeft wel iets rustgevends, beetje kip en ananas rijgen. Bij de AH kocht ik speciale bbq prikkers, maar je kan ook gewone saté prikkers nemen. O en mocht het nu heel slecht weer zijn, je kan ze natuurlijk ook gewoon grillen in de grillpan.

Ingrediënten voor 18 stokjes
1 kg scharrel kipfilets
1 hele ananas
1 el chili flakes
1 el paprikapoeder
Zeezout
Olijfolie

Zo maak je het
Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm en leg ze in een schaal.

Breng de kip op smaak met de chili flakes, zeezout en het paprikapoeder.

Kip Hawai spiezen

Giet er een flinke scheut olijfolie op en hussel het door elkaar. Zorg ervoor dat alle kipstukjes bedekt zijn met de kruiden.

Laat de kip een paar uur of een nachtje in de marinade staan in de koelkast.

kip ananas spiesen

Snij de ananas in partjes. Ik doe het altijd zo, snij het kontje en de kop van de ananas. Halveer de ananas en halveer de helften nogmaals.

Je hebt nu 4 gelijke delen. Snij het binnenste harde gedeelte er uit.

Snij deze helften nu nogmaals door midden. Maak inkepingen met het mes. Je snijdt de partjes zeg maar tot de schil.

Nu kan je met 1 beweging de partjes los snijden.

bbq spiesen

Neem een satéprikker en rijg er om en om een kip stukje en een ananas stukje op, totdat de spiezen vol zijn.

Rooster de kip Hawaii spiezen in ongeveer 6 minuten rondom gaar op de bbq.

Kip Hawai spiezen

DIY chocolade siroop
Couscous met geroosterde groente
Bewaar
4 Comments
  • MySimplySpecial

    28 juni 2013 at 11:47 Beantwoorden

    Ja dit hebben wij pas ook gegeten. Lekker!

  • Joyce

    28 juni 2013 at 11:39 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit! helaas ben ik niet zo dol op ananas tussen mn eten haha.

  • Pauline

    28 juni 2013 at 11:22 Beantwoorden

    Ja boehoe gister was het nog mooi en vandaag regende het weer 🙁

  • Mareike

    28 juni 2013 at 11:20 Beantwoorden

    Volop barbecue-tijd? Was het maar waar! ;)\r\nMaar het klinkt in elk geval heeeeerlijk! Zodra het weer er naar is, ga ik ze proberen 🙂

Plaats een reactie