kip Hawaii

Kip Hawaii Spiezen van de BBQ

Vroeger was mijn favo pizza een pizza Hawaii met ananas en ham. Ik hou nog steeds heel erg van ananas en het liefst warm en gegrild. Omdat het volop barbecue tijd zou moeten zijn, heb ik weer een lekker receptje voor kip hawaii spiezen. De spiezen zijn snel klaar en heel lekker en licht. De ananas maakt het lekker fris, ik hou er van. Ik vind het ook leuk om zelf spiezen te maken, het heeft wel iets rustgevends, beetje kip en ananas rijgen. O en mocht het nu heel slecht weer zijn, je kan ze natuurlijk ook gewoon grillen in de grillpan. Lekker met homemade bbq saus!

ingrediënten ananas mango
kip Hawaii
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 10 st.

  • 800 gr kipfilet
  • 1 hele ananas
  • 2 rode paprika's
  • 1 el paprikapoeder
  • Chilipeper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm en leg ze in een kom. Voeg 3 el olijfolie, de paprikapoeder en chilipeper en zout toe. Meng door elkaar en zet apart. Hoe langer je de kip laat marineren des te lekkerder het wordt.

  2. Snij de ananas in partjes. Snijd het kontje en de kop van de ananas. Halveer de ananas en halveer de helften nogmaals. Je hebt nu 4 gelijke delen. Snij het binnenste harde gedeelte er uit. Snij deze helften nu nogmaals door midden. Maak inkepingen met het mes. Je snijdt de partjes zeg maar tot de schil. Nu kan je met 1 beweging de partjes los snijden.

  3. Snijd de paprika’s in stukken van 2 x 2 cm.

  4. Neem een satéprikker en rijg er om en om een kip stukje, ananas en paprika op, totdat de spiezen vol zijn.

  5. Rooster de kip Hawaii spiezen in ongeveer 10 – 12  minuten rondom gaar op de bbq of in de grillpan.

kip hawai spiesen
kip hawai spiesen

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

BBQ Familie recepten Makkelijke recepten Kip Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Suikervrij Vlees recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in