
Couscous gegrilde groenten
Deze couscous gegrilde groenten is echt een makkelijke maaltijd! Couscous spant sowieso de kroon als het gaat om snel en makkelijk eten. Het is een kwestie van even laten staan, doorroeren en klaar is de basis couscous. Net zo makkelijk zijn gegrilde groenten uit de oven. Een kwestie van wat snijwerk en de groenten op smaak brengen en de oven doet de rest. Zo heb je binnen handomdraai een lekkere en gezonde maaltijd op tafel staan. PS probeer ook eens deze couscoussalade met ras el hanout.


We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 250 gr couscous
- 150 gr feta
- 250 gr cherrytomaatjes
- 2 rode uien
- 2 knoflooktenen
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 rode peper
- 15 gr platte peterselie
- Sap van een halve citroen
- Olijfolie
- Peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Snijd de uien in parten en plet de knoflook met de achterkant van je mes. Je hoeft het schilletje er niet perse af te halen. De knoflook zal een heerlijke geur en smaak aan je groenten geven. Deze eet je later niet op.
Snijd de aubergine in plakken, de courgette in halve maantjes en de rode paprika in reepjes.
Neem een grote ingevette braadslee en leg alle gesneden groenten hierop en verdeel de cherrytomaatjes hierover.
Besprenkel de groenten met wat olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.
Rooster de groenten in ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Hussel de groenten halverwege even door elkaar.
Verdeel de couscous over een kom en giet hier 400 ml kokend water op. Dek de kom af en laat de couscous ongeveer tien minuten rusten.
Breng de couscous op smaak met peper, zout, een scheut olijfolie en de citroensap.
Snijd de rode peper in dunne ringetjes en verkruimel de feta.
Serveer de couscous met de gegrilde groenten en verdeel de rode peper en feta hierover. Garneer de couscous gegrilde groenten met de platte peterselie.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan