Dadel repen
Zin in een gezond tussendoortje? Dan moet je deze dadelrepen met noten en Chia zaad eens proberen. Chia zaad is een heel gezond zaad dat veel vitamines en calcium bevat. Het geeft je energie en een verzadigd gevoel. Ik besloot om met het chia zaad een gezonde reep te maken, met dadels en noten. Lekker, gezond en heel verantwoord.
Ingrediënten voor 6 bars
200 gr stevige dadels zonder pit
50 gr ongezouten amandelen
3 el chiazaad
50 gr kokos
Zo maak je het
Maal de dadels fijn in een keukenmachine. Ik heb van die grote kleverige dadels gebruikt. Mocht je nu van die kleine droge dadels hebben, laat ze dan eerst een half uurtje weken in wat water.
Voeg de noten en het chiazaad toe en meng dit kort mee. Het lekkerste is als de noten grof gehakt zijn. Zodat je een beetje een bite over houdt.
Meng tot slot een deel van de kokos er door.
Neem een ovenschaal of vierkant bakje en bekleed deze met bakpapier of huishoudfolie.
Verdeel de massa over de bodem en garneer het met de kokos.
Druk het goed aan en laat het een uurtje opstijven in de koelkast.
Snijd de dadel repen met een mes in plakken en bewaar ze in de koelkast.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.