Vijgentaartje met blauwe kaas

Ben je niet zo’n kokkin maar wil je wel de show stelen tijdens de kerstdagen? Dan is dit voorgerecht echt iets voor jou. Het vijgentaartje is super makkelijk om te maken,  maar het ziet er wel stunning uit. De ohh’s en ahh’s zullen je om de oren vliegen. Vanwege de ingrediënten heeft het een hoog culi gehalte. Als je niet zo van blauwe kaas houdt, kan je ook geitenkaas of fetakaas gebruiken.

Ingrediënten voor 4 personen
8 plakjes bladerdeeg
1 geklutste eidooier
4 vijgen
100 gr blauwe kaas
Handjevol walnoten
Lepel honing

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat het bladerdeeg ontdooien en plak 2 plakjes aan elkaar met een beetje water. Vouw de randjes om, zodat er een mooi taartje ontstaat. Prik gaatjes in het deeg met een vork.

Snij de vijgen in plakken en leg deze op het bladerdeeg.

Verkruimel de blauwe kaas over de vijgen.

Verdeel wat walnoten over het taartje en besprenkel het met een beetje honing.

Bestrijk de randen van het taartje met de eidooier.

Bak de taartjes in ongeveer 15 – 20 minuten af.

Borrelbrood
Winnen? Win één van de 3 kerstpakketten!
Bewaar
14 Comments
  • Justine Savat

    30 oktober 2015 at 19:54 Beantwoorden

    Net gemaakt en echt SUUU-PER-LEKKER 🙂 Dankjewel!

  • Lisa

    6 februari 2015 at 09:57 Beantwoorden

    Hoi Paulien! Vraagje… In de ingrediëntenlijst staan er acht plakjes bladerdeeg, maar in de uitleg gebruik je er maar twee? 🙂 Wil dit graag vanavond maken! Liefs

    • Pauline

      6 februari 2015 at 15:39 Beantwoorden

      Hoi Lisa, het is twee plakjes per persoon. Dus voor 4 personen heb je in totaal 8 plakjes nodig. 🙂

  • anke

    24 september 2014 at 14:57 Beantwoorden

    Beetje vreemde vraag, maar eet je dit koud of warm?

  • Sylvia BV

    2 januari 2014 at 17:27 Beantwoorden

    Op kerstavond gemaakt met geitenkaas, het was heerlijk! Nu is bladerdeeg sowieso mijn favoriete ingredient, maar dit is wel een erg lekkere combi. Ga ik zeker nog eens maken!

  • Spa

    21 november 2013 at 19:01 Beantwoorden

    Hi kan dit recept ook gemaakt worden met gedroogde vijgen?

    • Pauline

      22 november 2013 at 10:31 Beantwoorden

      Het kan wel, maar gedroogde vijgen zijn veel zoeter dan verse vijgen. Ik denk dat het als voorgerecht dan minder lekker is.

  • Pauline

    13 december 2012 at 12:45 Beantwoorden

    Oeps, ja je hebt helemaal gelijk, ik pas het aan 🙂

  • Filiz

    12 december 2012 at 21:16 Beantwoorden

    Hoi Pauline, in de ingrediënten lijst staat 1 eidooier, gebruik je die om de randen mee in te smeren? Ik heb namelijk zo’n vermoeden maar misschien lees ik er wel overheen!

  • Pauline

    10 december 2012 at 20:35 Beantwoorden

    Oh je weet niet wat je mist 😉 Vijgen zijn lekker zoet, net als dadels. De structuur is wel bijzonder, beetje chewy

  • Laura's Bakery

    10 december 2012 at 20:04 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit! Ik heb nog nooit vijgen gegeten, is die smaak ergens mee te vergelijken? Recepten met vijgen sla ik vaak over omdat ik niet weet wat van smaak ik moet verwachten, en het klinkt gewoon niet heel smakelijk, een vijg. Maar dat ligt vast aan mij 🙂

Plaats een reactie