Quinoa salade met Marokkaanse kip en granaatappel
Het zonnetje schijnt hier al volop! Lentekriebels, krijg ik daar van! Bij deze mooie dag hoort een lekkere zomerse quinoa salade met granaatappel. Ik vind deze vrucht heerlijk maar een ramp om ze goed schoon te maken. Via twitter kreeg ik een tip om de granaatappel te pellen onder water! Succes verzekerd en niet de hele keuken onder de rode spetters.
Ingrediënten voor 4 personen
300 gr quinoa
1 granaatappel
1 komkommer
150 gr geitenkaas
200 gr kipfilet
2 tl ras el hanout
2 el witte wijn azijn
3 el olijfolie
Zout
Bereidingswijze
Bereidt de quinoa zoals op de verpakking staat. Ik heb het kort gekookt en daarna laten afkoelen.
Kruid de kipfilet met de ras el hanout en wat zout en gril deze rondom bruin.
Pel de granaatappel en bewaar de pitten. Het witte van de granaatappel moet je zoveel mogelijk verwijderen dit is niet lekker.
Schaaf de komkommer in linten met een mandoline of kaasschaaf.
Maak een dressing van de witte wijn azijn en de olijfolie.
Leg de quinoa op het bord en verdeel de lauw warme kip op de granen. Drapeer de komkommerlinten op het bord en verdeel de geitenkaas over de 4 borden.
Strooi de granaatappelen over de salade en maak het geheel af met de dressing.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.