
Vlees pastei
Wij zijn dol op vlees pastei! Het zijn kleine taartje gevuld met stoofvlees. Zelf pasteitjes maken is makkelijker dan je denkt. We hebben het onszelf makkelijk gemaakt door kant-en-klaar deeg te gebruiken. Zo kun je al je energie stoppen op het maken van een lekkere vulling van stoofvlees. Probeer de vlees pastei zelf maar, ze zijn echt goddelijk!


De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 10 stuks
- 1 pak hartige taartdeeg
- 1 pak bladerdeeg
- 1 kg sukadelappen
- 2 uien
- 1 el tomatenpuree
- 750 ml runderbouillon
- 250 ml rode wijn
- 1 el worcestersaus
- 2 el maïzena
- 1 ei
- Peper en zout
- Olijfolie
Materiaal
- Muffinvorm
Zo maak je het
Begin met het maken van de vulling. Snipper hiervoor de uien en fruit deze aan in olijfolie. Snijd het vlees in blokjes en bak deze op een hoog vuur aan.
Voeg de tomatenpuree, de worcestersaus, de bouillon en de wijn toe en laat het mengsel ongeveer een uur op een zacht vuur sudderen. Het vlees is klaar als het zacht is.
Maak een papje van de maïzena en wat water en voeg dit bij de vulling. Roer het gedurende een aantal minuten totdat de vulling dik is geworden. Eventueel kun je het stoofvlees nog iets laten inkoken.
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en ontdooi zowel het hartige taartdeeg als de bladerdeeg.
Vet de muffinvorm in en bed de vormpjes met het hartige taartdeeg.
Schep de vulling in de deegbakjes en sluit deze af met een plakje bladerdeeg. Hiervoor snijd je dekseltjes uit de plakjes bladerdeeg met een uitsteker.
Klop het ei los en bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei.
Bak de vlees pastei in 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven af tot ze goudbruin zijn.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan