Vlees pastei

Vlees pastei

Wij zijn dol op vlees pastei! Het zijn kleine taartje gevuld met stoofvlees. Zelf pasteitjes maken is makkelijker dan je denkt. We hebben het onszelf makkelijk gemaakt door kant-en-klaar deeg te gebruiken. Zo kun je al je energie stoppen op het maken van een lekkere vulling van stoofvlees. Probeer de vlees pastei zelf maar, ze zijn echt goddelijk!

Vlees pastei

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 10 stuks

  • 1 pak hartige taartdeeg
  • 1 pak bladerdeeg
  • 1 kg sukadelappen
  • 2 uien
  • 1 el tomatenpuree
  • 750 ml runderbouillon
  • 250 ml rode wijn
  • 1 el worcestersaus
  • 2 el maïzena
  • 1 ei
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Materiaal

  • Muffinvorm
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de vulling. Snipper hiervoor de uien en fruit deze aan in olijfolie. Snijd het vlees in blokjes en bak deze op een hoog vuur aan.

  2. Voeg de tomatenpuree, de worcestersaus, de bouillon en de wijn toe en laat het mengsel ongeveer een uur op een zacht vuur sudderen. Het vlees is klaar als het zacht is.

  3. Maak een papje van de maïzena en wat water en voeg dit bij de vulling. Roer het gedurende een aantal minuten totdat de vulling dik is geworden. Eventueel kun je het stoofvlees nog iets laten inkoken.

  4. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en ontdooi zowel het hartige taartdeeg als de bladerdeeg.

  5. Vet de muffinvorm in en bed de vormpjes met het hartige taartdeeg.

  6. Schep de vulling in de deegbakjes en sluit deze af met een plakje bladerdeeg. Hiervoor snijd je dekseltjes uit de plakjes bladerdeeg met een uitsteker.

  7. Klop het ei los en bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei.

  8. Bak de vlees pastei in 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven af tot ze goudbruin zijn.

Vlees pastei

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (6 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in