Quinoa salade met Marokkaanse kip en granaatappel

Quinoa salade met Marokkaanse kip en granaatappel

Het zonnetje schijnt hier al volop! Lentekriebels, krijg ik daar van! Bij deze mooie dag hoort een lekkere zomerse quinoa salade met granaatappel. Ik vind deze vrucht heerlijk maar een ramp om ze goed schoon te maken. Via twitter kreeg ik een tip om de granaatappel te pellen onder water! Succes verzekerd en niet de hele keuken onder de rode spetters.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr quinoa
1 granaatappel
1 komkommer
150 gr geitenkaas
200 gr kipfilet
2 tl ras el hanout
2 el witte wijn azijn
3 el olijfolie
Zout

Bereidingswijze
Bereidt de quinoa zoals op de verpakking staat. Ik heb het kort gekookt en daarna laten afkoelen.

Kruid de kipfilet met de ras el hanout en wat zout en gril deze rondom bruin.

Pel de granaatappel en bewaar de pitten. Het witte van de granaatappel moet je zoveel mogelijk verwijderen dit is niet lekker.

Schaaf de komkommer in linten met een mandoline of kaasschaaf.

Maak een dressing van de witte wijn azijn en de olijfolie.

Leg de quinoa op het bord en verdeel de lauw warme kip op de granen.  Drapeer de komkommerlinten op het bord en verdeel de geitenkaas over de 4 borden.

Strooi de granaatappelen over de salade en maak het geheel af met de dressing.

quinoa salade

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Tags

Kip Vlees recepten Salades

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

19 maart 2012


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in