Topblogs met recepten

Gele paprikasoep

23
okt
Post by: Pauline on okt 23, 2011 | 3 Comments
, , ,

Bij deze gele paprikasoep hoort een leuke anekdote, zo één die het goed doet op feestjes en partijen. Ik was op mijn dooie gemakje de paprika’s aan het roosteren. Ik deed dit op het gasfornuis, alle pitten waren bedekt met een bijna zwart geblakerde paprika. Precies zoals het hoort. Ineens komt M. de keuken binnen gerend, luidruchtig en helemaal in paniek, draait hij alle pitten uit. Hij dacht op zijn minst dat het huis in de fik zou vliegen, dat ik er heel relaxed naast stond, zag hij even over het hoofd. Dit tot grote hilariteit bij mij, ach zo leren we elke dag weer wat bij…

Ingrediënten voor 1 liter soep
4 gele paprika’s
2 tenen knoflook
1 liter bouillon
2 sjalotjes
Handjevol selderij
2 tl garam marsala
1/2 rode peper
Crème fraîche
Peper en zout

Bereidingswijze
Rooster de paprika’s onder een hete grill of op het fornuis zoals ik hierboven beschreven heb.
Een kleine tip, leg de geroosterde paprika’s in een plastic zak en sluit deze even af. Dit maakt dat je het vel beter kunt verwijderen.

Verwijder de vellen van de paprika’s en snij ze in blokjes.

Hak de knoflook en de peper fijn en snipper de sjalotten. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg vervolgens de paprika toe en fruit deze ook even aan.

Voeg de garam marsala toe en meng het geheel onder voortdurend roeren goed door elkaar. Doordat je de kruiden meebakt, komt de smaak extra goed naar boven. Dit heet met een mooi woord myoteren.

Voeg de bouillon toe en de selderij en laat het geheel ongeveer 10 minuten licht koken.

Pureer de soep fijn en breng deze op smaak met peper en zout.

Voeg tot slot wat crème fraîche toe en serveer de soep met brood.

gele paprika soep

3 Comments to Gele paprikasoep

  1. Inge
    9 juni 2014 19:07

    Ik heb hem gemaakt.. heerlijk!!!

  2. Elke
    22 april 2014 20:38

    Helemaal heerlijk!
    Wat een verrassende smaakcombinatie.

  3. Pingback: Food: paaslunch 2014 | MALOU MEEUWES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Keep in touch!



Image Description


Topblogs met recepten