
Pasta met gegrilde paprika amandelpesto
Je kunt nooit genoeg pastarecepten hebben. En al helemaal niet genoeg snelle pastarecepten. Ik ben zelf echt gek op pasta met pesto. Dat maak ik meestal wanneer ik alleen eet. Omdat het zo gemaakt is. Wel met zelfgemaakte pesto, die uit een potje vind ik niet lekker! Dit is een variant daarop, maar dan met gegrilde paprika. De gegrilde paprika pesto doet het ook goed op toastjes, als spread op brood of als topping op een soep!
Daarnaast is het ook echt een perfect recept voor wanneer al je verse ingrediënten opgeraakt zijn en je echt niet naar de supermarkt wilt. Daar heb je nu even niets aan, ik weet het, tenzij je nog een pot met gegrilde paprika in huis hebt. Wat ik dus heb. Achterin de koelkast staat vast ook nog wel een potje met olijven. En pasta? Daar heb je net als ik vast een hele lade vol van!
Wat je verder nog nodig hebt zijn amandelen en wat specerijen. En het maken is ook al zo gemakkelijk: je doet de gegrilde paprika, knoflook, wat specerijen, amandelen en olijfolie in het hakmolentje van je staafmixer, hakken en klaar. Nog lekkerder wordt dit gerecht wanneer je een paar verse gegrilde rode punt paprika’s in de oven grilt en over de pasta verdeelt.
Ingrediënten voor 4 personen
400 gr pasta, bijvoorbeeld pappardelle
Flinke hand groene en zwarte olijven zonder pit
4 rode punt paprika’s
1 el olijfolie
3 takjes basilicum om mee te garneren
Voor de gegrilde paprika pesto
1 teen knoflook, geperst
3 gegrilde paprika uit pot
95 gr garneeramandelen
1/4 tl chilivlokken
1/4 tl piment
5 zwarte olijven zonder pit
1/2 el olijfolie
Peper en zout naar smaak
Zo maak je het
Verwarm de oven (electrisch) voor op 200 graden. Leg de rode punt paprika’s op een bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en zet ze 20-30 minuten in de oven. Ze moeten flink verkleuren (donker worden).
Maak de gegrilde paprika pesto. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine en maal fijn tot dat je een pasta krijgt. Breng op smaak met zout en peper. Zet even apart
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Houd 3 eetlepels kookvocht apart en meng die door de gegrilde paprika pesto. Giet dan de pasta af.
Meng de paprika pesto door de pasta. Snijd de gegrilde paprika’s (uit de oven) in reepjes (verwijder de zaadjes) en garneer de pasta samen met de gehalveerde olijven en basilicum.

Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan