Romige kippensoep

Gebonden kippensoep

Op zoek naar een lekker en voedzaam gerecht dat zowel eenvoudig te bereiden als ongelooflijk smaakvol is? Deze gebonden kippensoep is het antwoord. Het is een klassieker die nooit teleurstelt, perfect voor een koude avond of wanneer je behoefte hebt aan een beetje comfort food.

Gebonden kippensoep maken

Deze soep begint met het pocheren van kip in een sterke kippenbouillon, dit zorgt voor een heerlijk basis. Als de kip gegaard is, kun je die makkelijk uit elkaar trekken. De combinatie van ui, prei en tuinerwten maakt deze soep fris en de kookroom zorgt voor extra romigheid.

Het geheim van deze soep zit in het maken van een roux van boter en bloem, wat de basis vormt voor de gebonden structuur. Het toevoegen van lavas, een kruid met een licht hartige smaak, geeft de soep een extra twist. Afgemaakt met verse peterselie, is deze gebonden kippensoep een tijdloze klassieker die altijd in de smaak valt!

Gebonden kippensoep
ingredient prei snijden

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 - 6 personen

  • 2 st. kipfilet
  • 1.1 ltr kippenbouillon
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 125 gr tuinerwten
  • 40 ml kookroom
  • 50 gr boter
  • 60 gr bloem
  • 5 takjes peterselie
  • 1 tl lavas
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Zet de bouillon op een middelhoog vuur en pocheer de kip hierin gaar. De kip is klaar als deze helemaal wit is en je deze makkelijk uit elkaar kan trekken met een vork. Leg de geplukte kip apart.

  2. Pel en snipper de ui. Fruit dit aan in de boter. Voeg de bloem toe en gaar deze een minuut of 5 mee. Zet het vuur uit, zodat de roux iets af kan koelen.

  3. Snijd alvast de prei in ringen en was deze.

  4. Zet de pan terug op het vuur. Voeg de bouillon weer toe en roer tot een gladde soep. Voeg een scheutje room toe aan de soep en breng hem op smaak met lavas en peper en zout.

  5. Voeg de gesneden prei toe, de tuinerwten en de geplukte kip en laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken.

  6. Garneer de gebonden kippensoep met verse peterselie.

Romige kippensoep
Romige kippensoep

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in