Menu
Tortillas-2.jpg

Zelf wraps maken

Ik heb niks tegen wraps uit een pakje maar ik wilde toch eens zelf wraps maken. Het klinkt niet heel ingewikkeld en dat is het ook niet. Het lastigste is nog het uitrollen van de tortilla, het deeg veert steeds een beetje terug. Door het deeg te laten rusten, gaat dit iets beter. Ik weet nog dat wij in de jaren 90 voor het eerst wraps aten. Ik had het bij een vriendinnetje gegeten en zoals altijd ging ik het dan ook thuis  maken. Gewoon tortilla’s uit een pakje, saus uit een potje en een beetje gehakt en groente. Maar nu ik weet hoe je zelf wraps maakt, wil ik niet meer anders.

Ingrediënten voor 6 wraps
250 gr bloem
1/2 tl zout
2 tl olie
1 tl bakpoeder
100 ml lauw warm water

Zo maak je het
Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed er een soepel deeg van.

Het deeg is klaar als het licht plakkerig aanvoelt.

Verdeel het deeg in 6 bolletjes. Laat deze onder wat huishoudfolie, minimaal een half uurtje rusten.

Verhit een droge koekenpan op het vuur.

Verdeel wat bloem over je werkblad. Rol een bolletje uit tot een grote ronde lap. Probeer het zo dun mogelijk te doen.

Draai de lap tussentijds rond, zodat deze niet blijft plakken.

Leg de lap in de koekenpan en bak deze aan weerszijden aan.

Bak de wraps niet te lang, want dan worden ze hard en kan je ze niet meer buigen. Ik heb ze ongeveer 1 minuut per kant gebakken.

En nu vullen, met gehakt, kip, pompoenen, sla, be creative!

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan