Smeuïge chocoladetaart
Met dit recept voor smeuïge chocoladetaart ga je vrienden maken. Iedereen houdt wel van een hapje donkere chocoladetaart dat smelt op je tong toch? De taart ziet er heel imposant uit, maar laat je niet foppen, hij is vrij eenvoudig te maken. Eerst bak je een rijk chocoladebiscuit en daartussen gaat een luchtige chocolade botercrème.
Maak de smeuïge chocoladetaart extra lekker
Wil je deze smeuïge chocoladetaart extra feestelijk maken? Voeg dan wat rood fruit toe. Of garneer hem met gecarameliseerde noten. Of allebei, want waarom ook niet?
Ingrediënten voor 10 personen
Biscuit
- 4 eieren
- 120 gr suiker
- 100 gr bloem
- 20 gr maizena
- 2 el cacao
- Snuf zout
Chocoladecrème
- 1 portie meringue botercrème (recept)
- 100 gr pure chocolade
- 100 gr kersenjam
Materialen
- Springvorm 23 cm
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).
Begin met het maken van het biscuit. Klop de eieren met de suiker schuimig en luchtig. Mix de eieren ongeveer 10 minuten. Spatel de gezeefde bloem, de cacao, het zout en maïzena door het eiermengsel. Doe dit voorzichtig zodat het mengsel luchtig blijft.
Spray een springvorm in met bakspray en giet het mengsel in de vorm. Bak het biscuit in ongeveer 35 minuten af. Het biscuit is gaar als een sateprikker er schoon en droog uit komt. Laat het biscuit afkoelen op een rooster.
Maak in de tussentijd de meringue botercrème volgens het recept. Laat de chocolade smelten, doe dit au bain marie of in de magnetron. Smelt de choco steeds per 10 sec in de magnetron en roer het vervolgens door. Herhaal de stap als dit nodig is. Laat de chocola iets afkoelen. Spatel de gestolen chocolade door de botercreme en doe het in een spuitzak.
Snijd je biscuit in 2 gelijke delen. Besmeer de onderste helft met de kersenjam. Spuit de vulling op de beide helften, verdeel het met een paletmes en zet ze weer op elkaar. Laat de taart een uurtje opstijven in de koelkast. Garneer de smeuïge chocoladetaart naar wens met rood fruit.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
