
Ratatouille met kruidendressing
Dat ratatouille tegenwoordig niet wat populairder is, is voor ons een raadsel. Terwijl het echt een heerlijk gerecht is. Vol van smaak, wanneer je het aan het koken bent doet de geur je denken aan zonnige vakanties in Frankrijk en dan ook nog eens compleet vegetarisch of eigenlijk zelfs vegan. Ratatouille zit dus tjokvol met groenten. Aubergines, courgettes en tomaten. En in dit ratatouille recept voeg ik ook nog een frisse verse kruidendressing toe. Voor een ratatouille snijd je al die groenten in gelijke repen. Ze hebben wel allemaal een andere kooktijd. Tomaat gaart nou eenmaal anders dan een courgette. In sommige recepten wordt alles bij elkaar in de pan gegooid, beetje roeren en klaar. Maar de beste smaak krijg je door dit ratatouille recept met wat meer beleid te maken. Uiteindelijk belandt wel alles in dezelfde pan, het is immers een ‘one pot’ recept, maar dan wel in fases. Wanneer je ratatouille een keer op deze manier hebt gemaakt wil je niet meer terug! Probeer ook eens een van onze andere lekkere recepten uit de Franse keuken.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 250 gr aubergine
- 250 gr courgette
- 1 paprika
- 400 gr tomaten
- 2 uien
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 2 tl kappertjes
- 1 el kruidenazijn
- 15 gr verse peterselie
- 15 gr verse basilicum
- 7 gr verse tijm
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Snijd de aubergine en courgettes in repen van ongeveer 7 cm lang en 2 cm dik. Doe 2 eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de aubergine- en courgetterepen lichtbruin. Doe dit elke keer in 1 laag, dus niet op elkaar gestapeld. Haal uit de pan en zet even apart.
Snijd de paprika in repen en de ui in dunne ringen. Voeg nog wat olie toe aan de pan en doe de paprika en ui in de pan en zet op midden-hoog vuur. Pers de teen knoflook er bovenuit. En bak de uien en paprika ongeveer 5 minuten.
Voeg het blik tomaten toe en bak 4 minuten mee. Hak de helft van de peterselie fijn en voeg dit toe. Doe de aubergine en courgette terug in de pan en meng door het uienmengsel. Draai het vuur laag en laat alles samen nog 10 minuten zachtjes pruttelen. De groenten mogen niet aanbranden, dus ze check af en toe. Het kookvocht moet uiteindelijk in zijn geheel zijn verdampt.
Maak ondertussen de kruidendressing. Hak het sjalotje fijn. Hak de resterende helft peterselie en basilicum fijn. Doe 1 el olie en 1 el kruidenazijn in een kommetje en roer goed doorelkaar. Breng op smaak met peper en zout. Roer de kappertjes en de verse kruiden er doorheen.
Verdeel de ratatouille over 4 borden. Drizzle de kruidendressing er overheen.
Serveer met brood.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan