Franse gerechten

 

De Fransen stoppen hun ziel en zaligheid in het koken en bakken van de meest Bourgondische creaties. Een liefdesklus. Met een vleugje verbeelding waan je je met een bord bouillabaisse (Franse vissoep) aan de Franse Rivièra of met een paar plakjes pain, glaasje vin en gezellige zit je als parijzenaar of parisienne (m/v) in een authentieke bistrot. Terug naar waar je op deze pagina voor kwam: de Franse gerechten. Wat mag het uit de Franse keuken worden: Franse voorgerechten? Frans hoofdgerecht? Franse borrelhapjes? Polonaise voor de Franse gerechten!

Fruits de mer

Lees meer overFruits de mer

Groentetaartjes van bladerdeeg

Lees meer overGroentetaartjes van bladerdeeg

Croque monsieur

Lees meer overCroque monsieur

Profiteroles

Lees meer overProfiteroles

Frangipane cake met blauwe bessen

Lees meer overFrangipane cake met blauwe bessen

Venkelsoep met gerookte zalm

Lees meer overVenkelsoep met gerookte zalm

Ganache taart

Lees meer overGanache taart

Madeleines

Lees meer overMadeleines

Pithivier met doperwten

Lees meer overPithivier met doperwten

Groene asperges uit de oven

Lees meer overGroene asperges uit de oven

Hartige crêpe met ei

Lees meer overHartige crêpe met ei

Breekbrood met kaas en uien

Lees meer overBreekbrood met kaas en uien

Kip in honing mosterd saus

Lees meer overKip in honing mosterd saus

Ovenschotel met kip en aardappelen

Lees meer overOvenschotel met kip en aardappelen

Gougères (kaassoesjes)

Lees meer overGougères (kaassoesjes)

Gevulde kip met gehakt

Lees meer overGevulde kip met gehakt

Trifle met peer en caramel

Lees meer overTrifle met peer en caramel

Tarte tatin peren

Lees meer overTarte tatin peren

Typische Franse gerechten

De Franse keuken wordt wereldwijd wel als de keuken der keukens gezien. Uitspelen doe je het niet snel. Onder stoelen of banken schuiven we het niet, we zijn ‘op’ Franse klassiekers. Dagdroom van Franse stoofgerechten, zoals stoofpot met ontbijtkoek, Franse uiensoep, Franse appeltaart (tarte tatin = omgekeerde appeltaart), Franse hapjes voor bij de borrel en Franse meringue en macarons voor bij de koffie. Van die Franse gerechten die nooit vervelen. En het mogen dan wel oldtimes zijn, het zijn wel oldtimes die met hun tijd meegaan en best het vlees eens voor vega alternatieven willen vervangen. Ter illustratie deze vega boeuf Bourguignon.

Blijf nog even hangen, want pratend over de Franse keuken mogen de authentieke Franse visgerechten niet onbesproken blijven. Het is waar, de bouillabaisse kwam vluchtig voorbij. De op de huid gebakken zalm, viscuisine Bretagne en bisque van garnalen. Geen spartelverse vis, wel een typisch Frans gerecht: piepkuiken uit de oven.

Franse patisserie

Zoetemondjes, zo mag je jezelf volgens onze Belgische buren noemen als je van suiker en zoetwaar houdt. Geen twijfel over mogelijk, de Fransen zijn het. Dankzij hun skills kunnen we genieten van de Champions League onder de internationale patisserie. De Franse patisserie is een klasse apart. Verfijnd, kunstig en om de vingers bij af te likken. Van Franse citroentaart, frangipane taartjes, merinque taart en eclairs. En dan moeten de Franse nagerechten als chocolade soufflé en galette met rood fruit nog besproken worden. Veel zoet, zoeter, zoetst. Hé, je bent een snoepert of je bent het niet. Verheugen maar op die Franse gerechten!

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in