fbpx
Menu

Quesadillas met chorizo

Quesadillas doen mij denken aan mijn studententijd. Ik ging vaak naar het Newscafé in Groningen. Daar had je deze gebakken wraps op de kaart staan, ik at ze regelmatig. Eigenlijk heb ik ze daarna nog nooit weer gemaakt en dat terwijl het zo makkelijk is. Ik heb deze quesadillas met chorizo gevuld. Quesadillas zijn gebakken wraps met een vulling er tussen, vaak worden ze met kip gegeten en kaas en tomaat, maar deze versie met chorizo is super lekker.

Quesedillas zijn Mexicaans en je eet ze bij de lunch, als tussendoortje of bij de borrel. Het is super makkelijk om te maken en je hebt niet veel ingrediënten nodig. Het lekkerste is om ze met salsa saus of chili saus te eten.

quesedillas

Ingrediënten voor 24 st
8 tortilla wraps
1 stuk chorizo
3 tomaten
3 lente uitjes
200 gr geraspte kaas
1 rode paprika

Quesedillas

Zo maak je het
Zet een grote koekenpan op het vuur en laat deze heet worden. Gebruik geen olie of boter.

Snij de chorizo in dunne plakjes, de tomaten in stukjes, de lente ui in ringetjes en de paprika in blokjes.

Neem een wrap en beleg deze met de ingrediënten.

Strooi er veel kaas over en leg er een wrap boven op.

Leg de tortilla in een droge koekenpan en bak deze op een zacht vuur ongeveer 7 minuten goudbruin.

Dan draai je de tortilla om en bak je de andere kant ook nog 4 minuten.

Snij de quesedillas in punten en serveer het met salsa of chilisaus.

Quesedillas

 

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

8 reacties

  • eve
    7 maart 2015 om 22:31

    Heerlijke quesedillas met gerookte kipreepjes, half rood uitje, halve paprika, tomaat en geraspte kaas. Ik had glutenvrije wraps gekocht, lekkerder dam verwacht. De volgende keer maak ik ze zelf.

    Beantwoorden
  • Marcella
    21 april 2015 om 20:21

    Waar heb je ie glutenvrije wraps gekocht?

    Beantwoorden
  • Marianne
    20 juni 2014 om 20:46

    Toevallig vanavond gegeten met gebakken gehakt met tacokruiden, ui, paprika en wat ketchup.

    Beantwoorden
  • Marlies
    20 juni 2014 om 19:37

    Ook heel lekker met geraspte oude kaas, ringetjes lente-ui en koriander. Als borrelhapje bijvoorbeeld.

    Beantwoorden
  • Mlous
    18 mei 2013 om 09:03

    Je kunt ook de wraps zelf maken! Heb ik laatst gedaan, niet moeilijk, erg lekker en e-nummer vrij!

    Beantwoorden
  • Pauline
    18 mei 2013 om 13:10

    ja heb ik ook wel eens gedaan, er staat een recept op mijn blog

    Beantwoorden
  • Joyce
    12 mei 2013 om 11:32

    Lijkt me heerlijk, ga het zeker eens proberen!

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 mei 2013 om 18:59

    Is het ook ;)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen