fbpx
Menu

Weekendbites: Romesco dip

Deze Romesco dip is typisch Spaans. Het is een Catalaans sausje dat vaak bij vis gegeten wordt. Wij maken er een lekkere dip van. Perfect voor bij de patatas bravas, met wat flatbread of crudités. Yum! De Romesco dip is gemaakt van geroosterde paprika en tomaat. Door de gerookte paprikapoeder en cayennepeper krijgt het een lichtpittige, rokerige smaak. Precies waar ik van hou! Deze dip maak je in een handomdraai. Je hoeft de ingrediënten alleen maar bij elkaar te doen in de blender. Easy does it!

Het is bijna weekend! Op vrijdagavond eet ik meestal een scharrelmaaltje..Ik zet allerlei lekkers op tafel en dat is dan gewoon het avondeten. Soms maak ik er nog een lekker soepje bij voor als we wat meer trek hebben. En wat er altijd op tafel staat is Turks brood of flatbread met verschillende dips. Denk bijvoorbeeld aan aioli of zelfgemaakte hummus. En deze Romesco dip mag natuurlijk ook niet ontbreken. Wil je dit recept nou bewaren? Dat kan! Klik op het hartje of op ‘Bewaar’ en zo staat dit recept voor Romesco dip in jouw favorieten lijstje. Zowel in de app als op de site. Handig he?

Romesco dip

Ingrediënten
40 gr amandelen
2 geroosterde paprika’s (uit een pot)
1 tomaat
1 teentje knoflook
Klein handje peterselie
2 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
0,5 tl cayennepeper
1 tl gerookt paprikapoeder

Zo maak je het
Rooster de amandelen kort in een droge koekenpan.

Doe alle ingrediënten in de blender en blend het geheel fijn tot een gladde massa. Breng de romesco dip eventueel extra op smaak met wat zout.

De romesco dip is lekker met flatbread of crudités om in te dippen. Maar je kunt het ook serveren over de aardappeltjes of bloemkool.

Romesco dip

Romesco dip

Romesco dip

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

14 reacties

  • Rolf Dijkstra
    4 maart 2018 om 17:59

    Bert veemarkt voor bij de Patatas Bravas van zoete aardappel, lekker! Alleen een beetje veel. Hoe lang is dit eventueel te bewaren?

    Beantwoorden
  • Rolf Dijkstra
    4 maart 2018 om 18:00

    Damn you, autocorrect! Net gemaakt moest het uiteraard zijn. :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    5 maart 2018 om 15:51

    haha ik wist al niet wat ik er van moest maken :) Je kunt het een dag of 3 bewaren in de koelkast. Lekker uitdelen dus :)

    Beantwoorden
  • sarah
    7 augustus 2017 om 14:33

    Kan dit eventueel ook met pijnboompitjes ipv amandelen. Ik ben namelijk niet zo 'amandelminded' :(

    Beantwoorden
  • Annika
    8 augustus 2017 om 13:21

    Ja, dat kan wel!

    Beantwoorden
  • Rosa
    4 april 2017 om 15:16

    De dip was heerlijk! Nu vroeg ik me af.. gebruiken jullie geroosterde paprika's uit een pot of roosteren jullie ze zelf? Dat komt niet helemaal naar voren nu uit het recept.

    Beantwoorden
  • Pauline
    5 april 2017 om 10:54

    Oh dat is niet zo handig. Uit een pot inderdaad.

    Beantwoorden
  • Melinda
    29 maart 2017 om 15:53

    Net deze dip gemaakt voor a.s. weekend, wow wat lekker! Nu nog wat flatbread scoren...

    Beantwoorden
  • Annika
    31 maart 2017 om 13:04

    Wat goed om te horen! Enjoy it!

    Beantwoorden
  • Esmee
    23 maart 2017 om 22:46

    Dat klinkt zo lekker! Hij ziet er inderdaad ook al heerlijk uit als dip, maar ik denk dat ik deze binnenkort eens met vis ga serveren!

    Beantwoorden
  • Annika
    24 maart 2017 om 10:47

    Ja dat is ook heel lekker! :)

    Beantwoorden
  • Sonja Starink
    23 maart 2017 om 16:35

    Lijkt me heerlijk. Een keer wat anders dan al die zoetigheid.

    Beantwoorden
  • Margot
    23 maart 2017 om 08:26

    Dat klinkt goed en zo'n scharrelmaaltje blijft ook fijn!

    Beantwoorden
  • jonna@burgertrutjes
    23 maart 2017 om 07:29

    Heb nog nooit zo'n soort dip gegeten. Maar lijkt mij super lekker! Perfect voor een tapa's avondje iof bij de barbecue

    Beantwoorden

Reactie plaatsen