Pasta puttanesca
Vandaag hebben we pasta puttanesca gemaakt, want we vonden het weer eens tijd voor een lekkere pasta op de blog! Van een pasta recept wordt iedereen blij toch? Deze pasta puttanesca is gemaakt met een paar simpele ingrediënten en is ook nog eens heel snel klaar. De saus is ziltig door de ansjovis, zurig door de kappertjes en pittig door de rode peper. Heerlijk zo’n pittige pasta! PS kijk ook eens bij onze andere pasta recepten!
De saus extra lekker maken? Voeg dan eventueel nog een blikje tonijn toe!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr penne
- 2 blikken tomatenblokjes
- 1 blikje ansjovis (45 gram)
- 1 rode ui
- 2 knoflooktenen
- 1/2 rode peper
- 75 gram zwarte olijven
- 2 el kappertjes
- Handje Parmezaanse kaas
- Handje rucola
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel en snipper de rode ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Gebruik gerust een hele peper als je van een pittige pasta houdt.
Fruit dit alles aan in wat olijfolie.
Voeg de ansjovis en de kappertjes toe.
Voeg de tomatenblokjes aan de saus toe en breng op smaak met wat peper en zout.
Snijd de olijven eventueel in grove ringen en voeg deze bij de tomatensaus. Laat de saus zachtjes pruttelen.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking in gezouten water gaar. Giet vervolgens af.
Voeg de uitgelekte pasta bij de tomatensaus. Meng even door elkaar heen.
Verdeel de pasta puttanesca over de borden en garneer het met wat Parmezaanse kaas en verse rucola.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in