
Pasta puttanesca
Vandaag hebben we pasta puttanesca gemaakt, want we vonden het weer eens tijd voor een lekkere pasta op de blog! Van een pasta recept wordt iedereen blij toch? Deze pasta puttanesca is gemaakt met een paar simpele ingrediënten en is ook nog eens heel snel klaar. De saus is ziltig door de ansjovis, zurig door de kappertjes en pittig door de rode peper. Heerlijk zo’n pittige pasta! PS kijk ook eens bij onze andere pasta recepten!
De saus extra lekker maken? Voeg dan eventueel nog een blikje tonijn toe!


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr penne
- 2 blikken tomatenblokjes
- 1 blikje ansjovis (45 gram)
- 1 rode ui
- 2 knoflooktenen
- 1/2 rode peper
- 75 gram zwarte olijven
- 2 el kappertjes
- Handje Parmezaanse kaas
- Handje rucola
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Pel en snipper de rode ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Gebruik gerust een hele peper als je van een pittige pasta houdt.
Fruit dit alles aan in wat olijfolie.
Voeg de ansjovis en de kappertjes toe.
Voeg de tomatenblokjes aan de saus toe en breng op smaak met wat peper en zout.
Snijd de olijven eventueel in grove ringen en voeg deze bij de tomatensaus. Laat de saus zachtjes pruttelen.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking in gezouten water gaar. Giet vervolgens af.
Voeg de uitgelekte pasta bij de tomatensaus. Meng even door elkaar heen.
Verdeel de pasta puttanesca over de borden en garneer het met wat Parmezaanse kaas en verse rucola.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan