Pasta puttanesca

Pasta puttanesca

Vandaag hebben we pasta puttanesca gemaakt, want we vonden het weer eens tijd voor een lekkere pasta op de blog! Van een pasta recept wordt iedereen blij toch? Deze pasta puttanesca is gemaakt met een paar simpele ingrediënten en is ook nog eens heel snel klaar. De saus is ziltig door de ansjovis, zurig door de kappertjes en pittig door de rode peper. Heerlijk zo’n pittige pasta! PS kijk ook eens bij onze andere pasta recepten!

De saus extra lekker maken? Voeg dan eventueel nog een blikje tonijn toe!

Pauline

Pasta puttanesca

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr penne
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 blikje ansjovis (45 gram)
  • 1 rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1/2 rode peper
  • 75 gram zwarte olijven
  • 2 el kappertjes
  • Handje Parmezaanse kaas
  • Handje rucola
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de rode ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Gebruik gerust een hele peper als je van een pittige pasta houdt.

  2. Fruit dit alles aan in wat olijfolie.

  3. Voeg de ansjovis en de kappertjes toe.

  4. Voeg de tomatenblokjes aan de saus toe en breng op smaak met wat peper en zout.

  5. Snijd de olijven eventueel in grove ringen en voeg deze bij de tomatensaus. Laat de saus zachtjes pruttelen.

  6. Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking in gezouten water gaar. Giet vervolgens af.

  7. Voeg de uitgelekte pasta bij de tomatensaus. Meng even door elkaar heen.

  8. Verdeel de pasta puttanesca over de borden en garneer het met wat Parmezaanse kaas en verse rucola.

Pasta puttanesca

Tags

Makkelijke recepten Pasta recepten Snelle recepten Tomaat Italiaanse recepten Notenvrije recepten Vis recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

7 oktober 2015


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in