
Kimchi maken



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 2 weckpotten van 500 ml
- 1 Chinese kool (van 1 kg)
- 6 teentjes knoflook
- 4 bosuien
- 1 zure appel
- 1,5 cm gemberwortel
- 50 gr julienne wortel
- 750 ml water
- 75 ml vissaus
- 2 el bruine basterdsuiker
- 15 gr bieslook
- 3 tl chilipoeder (milde )
- 0,5 el chilivlokken
- 4 el zout
Materiaal
- 2 weckpotten (met klem en rubberen ringen) van 500 ml
Zo maak je het
- Snijd de Chinese kool in parten, los het zout op in 750 milliliter water en breng aan de kook. Leg de kool in het zoute water en laat 45-60 minuten staan.
Meng in een ruime kom chilipoeder, chilivlokken, bruine basterdsuiker en vissaus door elkaar. Pers de teentjes knoflook boven de kom uit. Maak het stukje gember schoon en rasp het boven de kom. Roer alles goed door. Je kunt zelf de pittigheid bepalen, houd je van pittig eten gebruik dan iets meer chilipoeder.
Spoel de kool goed af, dep droog met wat keukenpapier en meng daarna door het vissaus mengsel, kneed het even in de bladeren. Snijd de appel in dunne reepjes. Hak de bosui in grove ringen en halveer de bieslook. Meng de appel, julienne wortel, bosui en bieslook door de kool. Doe dan alles in pot, schenk eventueel het vocht (vissaus mengel) er op en sluit de pot af. De kool moet goed onderstaan, maar niet overstromen.
Zet de pot in een donkere koele ruimte, maar niet in de koelkast. Open de pot om de dag zodat de “gassen” kunnen ontsnappen. Sla deze stap niet over, de “gassen” moeten echt kunnen ontsnappen anders kan de deksel van de pot knallen. Wacht 2-3 dagen voordat je hem gaat eten. Wacht je langer dan wordt de smaak sterker. Bewaar hem daarna in de koelkast. Omdat Kimchi een hele sterke geur en smaak heeft kun je de rubberen ringen alleen voor kimchi gebruiken, de geur gaat namelijk in het rubber zitten.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan