Kimchi maken

Kimchi maken

Zin een leuk homemade foodproject? Maak dan eens Koreaanse kimchi. Het is een lekker pittig bijgerecht en kun je gebruiken zoals je ook sambal gebruikt. Kimchi is gemaakt van Chinese kool, lekker veel pepers en vissaus. Voor het zelf kimchi maken heb je een flinke glazen pot nodig, het handigste is een pot die je dicht kunt klemmen (zoals op de foto’s). Leg eerst de kool in water met heel veel zout. Na een uurtje spoel je het zoute water van de kool en meng je het met de overige ingrediënten, doe alles over in de pot en zorg dat de kool goed onder het vloeistof staat. Nu ben je klaar! Laat de pot 2-3 dagen op een donkere plek staan, de kimchi gaat nu fermenteren wat zorgt voor de speciale smaak. Doe af en toe de pot open zodat de gassen kunnen ontspannen. Kimchi kun je bijvoorbeeld eten bij deze kimchi bowl, maar het is lekker bij bibimbap of Koreaanse kip.
Kimchi maken
Kimchi maken
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 2 weckpotten van 500 ml

  • 1 Chinese kool (van 1 kg)
  • 6 teentjes knoflook
  • 4 bosuien
  • 1 zure appel
  • 1,5 cm gemberwortel
  • 50 gr julienne wortel
  • 750 ml water
  • 75 ml vissaus
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 15 gr bieslook
  • 3 tl chilipoeder (milde )
  • 0,5 el chilivlokken
  • 4 el zout

Materiaal

  • 2 weckpotten (met klem en rubberen ringen) van 500 ml

Zo maak je het

  1. Snijd de Chinese kool in parten, los het zout op in 750 milliliter water en breng aan de kook. Leg de kool in het zoute water en laat 45-60 minuten staan.
  2. Meng in een ruime kom chilipoeder, chilivlokken, bruine basterdsuiker en vissaus door elkaar. Pers de teentjes knoflook boven de kom uit. Maak het stukje gember schoon en rasp het boven de kom. Roer alles goed door. Je kunt zelf de pittigheid bepalen, houd je van pittig eten gebruik dan iets meer chilipoeder.

  3. Spoel de kool goed af, dep droog met wat keukenpapier en meng daarna door het vissaus mengsel, kneed het even in de bladeren. Snijd de appel in dunne reepjes. Hak de bosui in grove ringen en halveer de bieslook. Meng de appel, julienne wortel, bosui en bieslook door de kool. Doe dan alles in pot, schenk eventueel het vocht (vissaus mengel) er op en sluit de pot af. De kool moet goed onderstaan, maar niet overstromen.

  4. Zet de pot in een donkere koele ruimte, maar niet in de koelkast. Open de pot om de dag zodat de “gassen” kunnen ontsnappen. Sla deze stap niet over, de “gassen” moeten echt kunnen ontsnappen anders kan de deksel van de pot knallen. Wacht 2-3 dagen voordat je hem gaat eten. Wacht je langer dan wordt de smaak sterker. Bewaar hem daarna in de koelkast. Omdat Kimchi een hele sterke geur en smaak heeft kun je de rubberen ringen alleen voor kimchi gebruiken, de geur gaat namelijk in het rubber zitten.

Kimchi maken
Kimchi maken

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (52 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Basisrecepten Makkelijke recepten Aziatische recepten Bijgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in