
Chocolademelk maken met cacaopoeder
Zin in een lekkere warme chocolademelk? Maar geen pak in huis? Geen nood, je kunt chocolademelk maken met cacaopoeder. Zelf maken we meestal op deze manier onze warme choco. Chocolademelk maken met cacao is lekker en ook net wat gezonder dan het bekende gele pak.
Plantaardige chocolademelk
Deze chocolademelk is ook nog eens helemaal plantaardig, omdat we kokosdrink gebruiken in plaats van gewone melk. Hierdoor krijgt de chocolademelk een lekkere kokossmaak. Zelfs de slagroom is plantaardig, een vegan chocolademelk dus! We voegen alleen wat kokosbloesemsuiker toe, maar deze kun je ook helemaal weglaten. Ben je een echte zoetekauw? Gebruik dan wat kristalsuiker. Je kan natuurlijk ook gewoon chocolademelk met koemelk maken. Net wat je zelf lekker vindt!


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 1 groot glas
- 250 ml plantaardige melk (kokosdrink)
- 1 el cacao
- 1 -2 tl kokosbloesemsuiker (naar smaak)
- Snufje kaneel
Ingrediënten voor de toppings
- Plantaardige slagroom (of gewone slagroom)
- 1 tl kokoschips
Zo maak je het
Doe de cacao met de suiker en een snufje kaneel in een steelpannetje. Voeg een klein scheutje melk toe en meng er een papje van en roer even goed door elkaar.
Voeg de (plantaardige) melk toe en verwarm de chocolademelk met cacaopoeder.
Garneer de chocolademelk met wat (plantaardige) slagroom en wat kokoschips.
Zo zie je maar dat zelf chocolademelk maken met cacaopoeder hartstikke makkelijk is. Geniet ervan!

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan