Menu
kokos-chocolademelk-4-2.jpg

Kokos Chocolademelk met cacao

Zin in een lekkere warme chocolademelk? Maar geen pak in huis? Geen nood, deze chocolademelk maak je met cacao poeder. Zelf maken we meestal op deze manier onze warme choco, want het is lekker en ook net wat gezonder dan het bekende gele pak. Deze chocolademelk is helemaal plantaardig omdat we kokosmelk gebruiken in plaats van gewone melk. Zelf de slagroom is plantaardig. Je kan natuurlijk ook gewoon koemelk gebruiken en slagroom uit een spuitbus. Net wat je zelf lekker vindt.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 1 groot glas (of 2 kleine)
250 ml (plantaardige) melk (wij gebruiken kokosdrink)
1 el cacao
1 – 2 tl (kokosbloesem) suiker
Snuf kaneel

Topping
1 blikje kokosmelk
2 tl (kokosbloesem)suiker
Kokosflakes

Zo maak je het
Zet de kokosmelk een nachtje van tevoren in de koelkast.

Verwarm de (plantaardige) melk in een pannetje.

Doe de cacao met de suiker en een snufje kaneel in een mok. Gebruik eventueel 2 tl suiker als je van zoet houdt. Voeg een klein scheutje melk toe en meng er een papje van.

Giet de de melk nu al roerend op de cacao. Nu is je warme chocolademelk met cacao klaar.

Met kokos slagroom?
Open het blikje kokosmelk en schep de romige crème met een lepel in een bakje. Het vocht dat overblijft kan je eventueel gebruiken in een smoothie. Breng de kokosslagroom op smaak met suiker naar wens. Ik gebruik zelf 2 tl. Klop het met een garde romig. Je kunt het ook extra romig kloppen met een mixer.

Verdeel een flinke lepel van de kokosroom op de kokos chocolademelk.

Garneer de chocolademelk met wat geraspte kokos of kokosflakes (ook verkrijgbaar bij AH).

Geniet ervan.

 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan