fbpx
Menu

Warme chocolademelk met sinaasappel en kaneelsoldaatjes

Wie lust er nou geen warme chocolademelk? Ik ken in ieder geval niemand. Mijn oma maakte de chocolademelk vaak op deze manier. Maar je moest het wel eerst even checken. Want wanneer ze geen tijd had, dan kreeg je lauwe opgewarmde pakjes chocolademelk van de kachel. Dat is dan wel even heel iets anders wanneer je je verheugd had op de variant van dit recept. Deze warme chocolademelk met sinaasappel wordt dus niet gemaakt met cacaopoeder of van die cacaokorrels, maar met pure chocoladepasta. Dat deed mijn oma dus vroeger ook. De smaak is veel voller en intenser en komt een beetje in de buurt van wat ze in Italië doen. Daar smelten ze gewoon pure chocolade! Gebruik voor een goede chocoladesmaak wel een pure chocoladepasta. Het extraatje in deze chocolademelk is die sinaasappel, die je er gewoon overheen raspt. Maak er ook die lekkere kaneelsoldaatjes bij. Langwerpige wentelteefjes die in de chocolademelk kunt dopen!

Voeg een snufje zout toe!

Een snufje zout toevoegen, in de chocolademelk? Dat klinkt natuurlijk idioot. Maar het is juist enorm lekker. Die chocoladerepen met zeezout zijn toch ook fantastisch! Zout maakt niet alleen de ingrediënten in je eten zouter/pittiger, het haalt ook de beste smaken van ingrediënten naar boven. Dat is bij chocolade heel veel lekkers. Daarnaast verandert je zoete drankje opeens in een iets meer volwassener drankje. Geloof me het is nog steeds heerlijk zoet, maar door dat zout juist ook heel vol van smaak. Geloof je me niet, of weet je niet of het iets voor jou is? Probeer het gewoon op een lepeltje. Wanneer je het lekker vind kun je altijd nog wat meer zout door je beker roeren. Overdrijf het ook niet. Gewoon een snufje!

4 personen

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 5 el pure chocoladepasta
  • 1 ltr volle melk
  • 1 sinaasappel
  • grof zeezout voor erbij

Ingrediënten voor de kaneelsoldaatjes

  • 0,5 witbrood (zuurdesem, ongesneden )
  • 3 el suiker
  • 1 el kaneelpoeder
  • 200 ml volle melk
  • 1 ei
  • roomboter om in te bakken

Zo maak je het

  1. Snijd het brood in dikke plakken van 1cm en daarna in repen van 8-10 cm. Klop het ei los in een mengkom en schenk de melk erbij. Voeg 2 eetlepels suiker toe en klop tot alles goed gemengd is. Schenk over in een lage schaal en leg de repen brood er in om te weken. Laat ze 4-5 minuten staan. 

  2. Breng ondertussen de melk voor de chocolademelk zachtjes aan de kook. Voeg beetje voor beetje de chocoladepasta toe en roer tot de pasta is opgenomen door de melk. 

  3. Laat de broodrepen een beetje uitlekken. Meng het restant suiker en de kaneelpoeder door elkaar en strooi op een bordje zodat je straks de repen er door heen kunt wentelen. 

  4. Verhit de boter in de koekenpan en bak de broodrepen rondom bruin. Wentel ze nog warm door de kaneelsuiker.

  5. Schenk de chocolademelk in de bekers, rasp de sinaasappel er boven en bestrooi met wat grof zeezout. Geef de kaneelsoldaatjes er bij. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

1 reactie

  • Sabine
    3 december 2019 om 20:00

    Oh of churro's om in de chocolademelk te dopen....

Reactie plaatsen