Hummus met gekruid gehakt

5 x Hummus recepten

Yes, vandaag deel ik 5 heerlijke hummus recepten met je. Natuurlijk kennen we allemaal de klassieke hummus, maar hiermee kun je eindeloos variëren. En dat doen we dan ook graag. Op de site staan al veel hummus recepten, naast het basisrecept voor hummus. Die laatste is wel aan een update toe, dus ik zal ook eens een nieuw basisrecept met je delen. Tot die tijd kun je hier mee aan de slag. En of je nu voor de klassieke hummus gaat of een lekkere variatie daar op, er zit vast een passend recept voor je bij.

Hoe maak je hummus?

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om zelf hummus te maken. Maar Pauline heeft ooit tips gekregen van Jigal Krant, o.a. auteur van het boek TLV. Volgens hem deden de meeste mensen te weinig tahini door de hummus. Dat is ook het verschil tussen een Libanese (minder tahini) en Israëlische (meer tahini) hummus. Hier hoef je dus niet zuinig mee te zijn. Je kunt een snelle (cheat) hummus maken, maar als je het echt goed wilt doen moet je er de tijd voor nemen. Dus zelf gedroogde kikkererwten weken en koken. En je moet een hele goede tahini hebben, dat is erg belangrijk.

Naast de kikkererwten gaat er nog wat knoflook, citroen en zout bij. En let op, geen olijfolie. Als de hummus nog niet romig genoeg is voeg je wat van het kookvocht toe van de kikkererwten. En dan krijg je de perfecte hummus. Welke van deze 5 hummus recepten lijkt jou het lekkerst?

1. Klassieke hummus

Een klassieke hummus mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje met hummus recepten. Deze klassieke hummus is altijd goed. En als je dit basisrecept voor hummus onder de knie hebt, kun je eindeloos variëren met de andere hummus recepten.

Klik hier voor het hele recept.

2. Pesto hummus

Pesto hummus

Deze pesto hummus is echt heerlijk voor op een borrelplank. Naast basilicum en kikkererwten voegen we pistachenootjes toe. Superlekker!

Klik hier voor het hele recept.

3. Hummus met gekruid gehakt

Hummus met gekruid gehakt

Dit is eigenlijk een klassieke hummus, maar dan met een lekkere topping. In dit geval hummus met gekruid gehakt. Op smaak gebracht met koriander, komijn, kaneel, harissa en ras el hanout. De granaatappelpitjes en lente-uitjes maken het lekker fris.

Klik hier voor het hele recept.

4. Witte bonen hummus

Zelf hummus maken

Dit is een echt out-of-the-box recept. Aan deze witte bonen hummus komt geen kikkererwt te pas. Deze witte bonen hummus is lekker romig en zacht van smaak. De gecarameliseerde ui geeft deze hummus pit.

Klik hier voor het hele recept.

5. Loaded hummus

Loaded hummus

Deze loaded hummus is echt een feestmaaltje. Hoe meer toppings, hoe beter. Wij voegen kikkererwten, granaatappelpitjes, rode ui en feta toe. Hoe leuk is dit om te serveren op een feestje of borrel?

Klik hier voor het hele recept.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in