Hartige pannenkoek recept

Hartige pannenkoek shoarma

Deze hartige pannenkoek met shoarma, je houdt er van of je vindt het verschrikkelijk. Ik moet eerlijk bekennen dat ik shoarma op een pannenkoek niet geweldig vind, maar Pauline is wel fan van deze combinatie. En dan mag een recept op de blog natuurlijk niet ontbreken. Want zelf maken is altijd lekkerder dan ergens bestellen. Het idee van een hartige pannenkoek klinkt mij wel goed in de oren. Zo staat er ook al een recept voor een hartige pannenkoek met spinazie en spekjes op de site. Superlekker! En een leuk idee om eens een pannenkoek in plaats van een pitabroodje te gebruiken, toch?

Ik vind het een perfect recept voor de vrijdagavond. Lekker snel klaar en een goede bodem voor een avondje uit. Of een avondje op de bank. Kan ook gewoon natuurlijk. Dat laatste is meer op mijn leven van toepassing de laatste jaren, haha.

Pauline

Quick & Easy!

De kipshoarma kun je natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar je kunt het ook makkelijk zelf maken. Al denk ik dat je daar niet altijd tijd en zin in hebt na een drukke dag, dus dan is kant-en-klaar ook prima natuurlijk. Het beslagje voor de hartige pannenkoek is in no-time klaar in ieder geval. En ook het knoflooksausje maak je in een mum van tijd. Ik vind het een perfect recept voor de vrijdagavond. Lekker snel klaar en een goede bodem voor een avondje uit. Of een avondje op de bank. Kan ook gewoon natuurlijk. Dat laatste is meer op mijn leven van toepassing de laatste jaren, haha.

Hartige pannenkoek shoarma
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten

  • 200 gr bloem
  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • snuf zout
  • 2 uien
  • 2 rode paprika's
  • 500 gr kipshoarma
  • 200 gr ijsbergsla

Voor de knoflooksaus

  • 2 el yoghurt
  • 2 el mayo
  • 1 teentje knoflook
  • takje peterselie

Zo maak je het

  1. Mix de bloem met de eieren, de melk en een snuf zout in een beslagkom tot een glad beslag. Roer goed door tot er geen klontjes meer in het beslag zitten.

  2. Warm een koekenpan op. Giet een scheutje olijfolie of wat boter in de pan en voeg een soeplepel van het beslag toe. Wacht tot er belletjes vormen in het beslag, dan kun je de pannenkoek omdraaien. Bak ze aan beide zijden mooi goudbruin.

  3. Snipper de uien en snijd de paprika’s in blokjes. Bak dit aan in een pan met wat olijfolie. Voeg de kipshoarma toe en bak op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

  4. Hak de knoflook fijn en mix dit met de yoghurt, mayonaise en gehakte peterselie tot een sausje.

  5. Leg de pannenkoeken op de borden en verdeel de sla en de kipshoarma over de pannenkoeken. Garneer met wat verse knoflooksaus. Vouw de pannenkoeken evt. dubbel of in vieren. Serveer meteen.

Recept hartige pannenkoek
Pannenkoek shoarma
Hartige pannenkoek shoarma recept

Is dit recept iets voor jou? En eet je ook graag shoarma op een pannenkoek of pizza? Laat het ons weten in de comments.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Pannenkoeken Snelle recepten Kip Midden Oosterse recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in