hartige pannenkoek

Hartige pannenkoek met spinazie, spekjes en geitenkaas

De Nederlandse wrap! Of tortilla of hoe wil je het noemen? Hartige pannenkoek! Het beste kun je een recept voor een wrap of tortilla in gedachten nemen, zoiets is dit ook, maar dan in een pannenkoek. Gevuld met allemaal lekkere hartige ingrediënten en daarna dichtgevouwen. Het enige extra klusje wat je doet is zelf de hartige pannenkoek bakken. De smaak van een pannenkoek is natuurlijk wel anders dan een tortilla! Deze hartige pannenkoek maak je zonder suiker, met een beetje zout en de avontuurlijke kok zou ook nog wat kruiden kunnen toevoegen.

Ik heb jaren een beetje geploeterd op het maken van goede pannenkoeken (liet stiekem meestal aan anderen over). Er was ook altijd wat mis mee: de eerste vier mislukten, ze waren te vet, te droog, te licht, te donker. Maar toen ik op een dag 30 pannenkoeken stond te bakken voor een pannenkoekentaart heb ik een fijn trucje ontdekt! Heel meditatief trouwens zoveel pannenkoeken bakken, bij pannenkoek nummer 20 ga je er helemaal in op. Wanneer je bij pannenkoek 30 bent weet je wel hoe het moet.

De truc, een kwastje met boter. Inderdaad zo simpel is het. De pan goed heet, met een kwastje de bodem van de pan invetten met boter. Beslag er in, wanneer er belletjes in het beslag ontstaan keer je de hartige pannenkoek om. Even checken of hij mooi goudbruin is aan de onderkant en dan flip de lucht in! Dat laatste doe ik dan niet, ik keer de pannenkoek met beleid om. Gebruik overigens een silliconen kwastje bij het invetten van de bodem van de hete pan! Van mijn houten kwastje met paardenhaar bleef niet veel over. Dan weet je dat!

Een hartige pannenkoek kun je vullen hoe je wilt, zoals in dit recept met spinazie, gebakken spekjes en geitenkaas of met zongedroogde tomaatjes, spinazie, rauwe ham, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Je kunt er alle kanten mee op.

hartige pannenkoek
hartige pannenkoek
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten

  • 300 gr bloem
  • mespuntje zout
  • 2 st eieren
  • 750 ml melk
  • 4 el olijfolie
  • vloeibare boter (om in te bakken)
  • 200 gr spekreepjes
  • 100 gr spinazie
  • 125 gr verse geitenkaas (zachte)
  • 90 gr walnoten

Zo maak je het

  1. Klop een dik beslag van de bloem, mespuntje zout, eieren en een scheutje melk. Roer eerst goed zodat de klontjes weg zijn. Voeg dan beetje voor beetje de rest van de melk toe. Blijf goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Giet 4 el olijfolie door het beslag, roer goed door het beslag.

  2. Warm de pan eerst goed op. Bestrijk dan de bodem met een kwastje en boter. Schep een soeplepel beslag in de pan zodat de bodem helemaal bedekt is. Wacht tot dat er zich belletjes vormen, kijk dan of je de pannenkoek rustig om kunt draaien. Bak ze aan beide kanten mooi goudbruin. Bak zo 12 pannenkoeken. En zet ze, afgedekt met aluminiumfolie in de oven.

  3. Bak in een droge koekenpan de spekjes mooi goudbruin. Verkruimel de geitenkaas met je handen. Doe de spinazie in de pan met wat olijfolie en laat de spinazie in een paar minuten slinken. Haal uit de pan en zet apart.

  4. Leg de pannenkoeken op de borden en verdeel de spekjes, spinazie en geitenkaas over de pannenkoeken. Bestrooi met de walnoten. Je kunt de pannenkoeken dubbel vouwen of in vieren vouwen.

pannenkoek
hartige pannenkoek

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (10 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Pannenkoeken Geitenkaas Spinazie Gezonde recepten Oven Vlees recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in