pita shoarma

Fresh & Easy: Pita Shoarma

Maurits heeft nogal eens de neiging om na een flinke stapavond een broodje shoarma te scoren op weg naar huis. Met lekker veel knoflooksaus. Geloof mij, daar word ik (de volgende dag) niet heel gelukkig van. En hijzelf uiteindelijk ook niet. Dat deed ik zelf vroeger ook. Toen ik nog geen oma was en ook ieder weekend uitging. Want eerlijk, zo’n vet broodje is alleen lekker na een paar drankjes toch?

En soms krijg ik dan toch ineens zin in een pita met shoarma (ik eet stiekem ook nog wel eens pizza shoarma ssst). Maar dan wel zelfgemaakt en met kip in plaats van lamsvlees. Ik vind het leuk om mijn shoarmakruiden zelf te mixen, maar je kunt ook een kant en klare versie gebruiken. In plaats van knoflooksaus eet ik er dan tzatziki bij. Dat is net wat minder vet en net zo lekker. Zelfs zonder een paar drankjes….

pita shoarma

Ingrediënten voor 4 broodjes
3 kipfilets
4 spelt pitabroodjes
4 handjes sla
4 handjes wortel julienne
Stukje komkommer
1 rode ui in ringen
1 x recept tzatziki
2 tl shoarmakruiden
Olijfolie

Shoarmakruiden
1 tl kaneel
1 tl korianderzaad
1 tl karwijzaad
2 kruidnagels
1,5 tl komijn
5 peperkorrels
1 tl venkelzaad
1 tl paprikapoeder
0,5 tl cayenne
2 tl zout

shoarmakruiden

 

Zo maak je het
Meng alle specerijen voor de shoarmakruiden glad in een vijzel.

Snijd de kipfilets in repen en verdeel 2 tl van de kruiden en een scheut olijfolie over de kip. Meng het even door elkaar.

Bak de kip shoarma op een middelhoog vuur goudbruin en gaar.

Verwarm in de tussentijd je pitabroodjes in de oven. Of in je tosti-ijzer, dat kan ook.

Snijd het broodje open en beleg deze met wat sla, wat wortel julienne, een paar plakjes komkommer en wat rode uien ringen.

Verdeel de shoarma over de pitabroodjes.

Garner de pita shoarma met een flinke lepel tzatziki.

Smullen!

pita shoarma

pita shoarma

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

5 x recepten met Zoete aardappel
Huevos rancheros
Bewaar
17 Comments
 • Marijke

  28 januari 2017 at 18:18 Beantwoorden

  Pauline, bedoel je soms moeder ipv oma? 😉

 • nele

  17 maart 2016 at 14:46 Beantwoorden

  Was vind je spelt pitabroodjes ? In biowinkels hier in turnhout zijn ze er niet:(

 • Marleen

  27 september 2015 at 08:51 Beantwoorden

  Wat een heerlijk broodje shoarma. Gisteren gegeten samen met de tzaziki. Echt een aanrader.

 • Megan Wols

  23 september 2015 at 17:30 Beantwoorden

  Wow, dat broodje shoarma ziet er gewoon super gezond uit.. *honger*

 • Ricky

  23 september 2015 at 13:10 Beantwoorden

  Vind er sowieso niet veel aan, shoarma… maar deze ziet er wel erg lekker uit 🙂

 • Irene

  23 september 2015 at 11:54 Beantwoorden

  Oehhh lekker~!\r\n\r\nOp zo’n zelfde manier maak ik een gezondere versie van kapsalon. \r\nDe kruiden meng ik zelf en die gebruik ik al marinade voor kipreepjes. Vervolgens bakken net zoals dat jij dat doet. \r\nIk heb het grote geluk dat ik een airfryer heb, en daar bak ik frites of zoete aardappeltjes in, tot ze lekker knapperig zijn. \r\nVervolgens gaan de frites in een aluminiumbakje, daaroverheen de gebakken kipvleesjes en daarop een laagje kaas. Evt 30+ kaas, alhoewel dat wat minder goed smelt. \r\nVoor mijn vriend serveer ik er knoflooksaus en chilisaus overheen en dan gaat het enkele minuten in de airfryer, tot de kaas gesmolten is. \r\nEruit halen en een lekkere lading sla/tomaten/komkommer/kool/uien overheen doen en Voilla!

  • Pauline

   25 september 2015 at 09:38 Beantwoorden

   Ik heb nog nooit in mijn leven kapsalon gegeten, maar zo klinkt het wel aantrekkelijk 🙂

 • Wendy

  23 september 2015 at 11:01 Beantwoorden

  Waar zijn de spelt pita broodjes te koop?

 • Karlien

  23 september 2015 at 10:27 Beantwoorden

  Leuk, ik ga mijn man aan het werk zetten 🙂

 • André van Elmpt

  23 september 2015 at 09:48 Beantwoorden

  Pauline, dat je geen pita met varkensvlees eet neemt niemand je kwalijk, want dat hoort ook niet. Pita origineel is met Lamsvlees, en tegenwoordig met een mix van lams en kalkoen.\r\nmaar om de prijs laag te kunnen houden en toch genoeg te verdienen word je tegenwoordig afgescheept met Kip Kalkoen waar bij niet meer te controleren is waar de kip vandaan komt

 • Ellen

  23 september 2015 at 09:38 Beantwoorden

  Lekker! Dit aten wij vroeger echt vaak, maar nu is het lang geleden! Dringend nog eens verandering in brengen.;)

 • Margot

  23 september 2015 at 09:34 Beantwoorden

  Ja dit blijft lekker af en toe, maar dan wel jouw variant dan!

 • Nicole

  23 september 2015 at 09:07 Beantwoorden

  Oh heerlijk! Ik eet vaak kalkoen shoarma van de Turkse slager. Echt zoveel lekkerder en gezonder. Het is vroeg, maar heb nu spontaan trek in shoarma 😀

 • Stefanie

  23 september 2015 at 08:17 Beantwoorden

  Ja die broodjes shoarma ken ik nog wel. Ik ging ook wel eens voor een pita kaas. Nu maak ik liever thuis iets lekkers na het stappen 😉 Toevallig maakte ik gister voor het eerst zelf kip shoarma. Mega lekker. Deed het door een stamppot.

 • Marlotte

  23 september 2015 at 07:26 Beantwoorden

  Oh heerlijk! Ik heb dit al heel lang niet meer op. Daar moet verandering in komen!

Plaats een reactie