fbpx
Menu

Easy: Pita Shoarma

Maurits heeft nogal eens de neiging om na een flinke stapavond een broodje shoarma te scoren op weg naar huis. Met lekker veel knoflooksaus. Geloof mij, daar word ik (de volgende dag) niet heel gelukkig van. En hijzelf uiteindelijk ook niet. Dat deed ik zelf vroeger ook. Toen ik nog geen oma was en ook ieder weekend uitging. Want eerlijk, zo’n vet broodje is alleen lekker na een paar drankjes toch?

En soms krijg ik dan toch ineens zin in een pita met shoarma (ik eet stiekem ook nog wel eens pizza shoarma ssst). Maar dan wel zelfgemaakt en met kip in plaats van lamsvlees. Ik vind het leuk om mijn shoarmakruiden zelf te mixen, maar je kunt ook een kant en klare versie gebruiken. In plaats van knoflooksaus eet ik er dan tzatziki bij. Dat is net wat minder vet en net zo lekker. Zelfs zonder een paar drankjes….

pita shoarma

Ingrediënten voor 4 broodjes
3 kipfilets
4 spelt pitabroodjes
4 handjes sla
4 handjes wortel julienne
Stukje komkommer
1 rode ui in ringen
1 x recept tzatziki
2 tl shoarmakruiden
Olijfolie

Shoarmakruiden
1 tl kaneel
1 tl korianderzaad
1 tl karwijzaad
2 kruidnagels
1,5 tl komijn
5 peperkorrels
1 tl venkelzaad
1 tl paprikapoeder
0,5 tl cayenne
2 tl zout

shoarmakruiden

 

Zo maak je het
Meng alle specerijen voor de shoarmakruiden glad in een vijzel.

Snijd de kipfilets in repen en verdeel 2 tl van de kruiden en een scheut olijfolie over de kip. Meng het even door elkaar.

Bak de kip shoarma op een middelhoog vuur goudbruin en gaar.

Verwarm in de tussentijd je pitabroodjes in de oven. Of in je tosti-ijzer, dat kan ook.

Snijd het broodje open en beleg deze met wat sla, wat wortel julienne, een paar plakjes komkommer en wat rode uien ringen.

Verdeel de shoarma over de pitabroodjes.

Garner de pita shoarma met een flinke lepel tzatziki.

Smullen!

pita shoarma

pita shoarma

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

17 reacties

  • Marijke
    28 januari 2017 om 18:18

    Pauline, bedoel je soms moeder ipv oma? 😉

    Beantwoorden
  • nele
    17 maart 2016 om 14:46

    Was vind je spelt pitabroodjes ? In biowinkels hier in turnhout zijn ze er niet:(

    Beantwoorden
  • Marleen
    27 september 2015 om 08:51

    Wat een heerlijk broodje shoarma. Gisteren gegeten samen met de tzaziki. Echt een aanrader.

    Beantwoorden
  • Pauline
    27 september 2015 om 15:53

    Jeej! Thanks :)

    Beantwoorden
  • Megan Wols
    23 september 2015 om 17:30

    Wow, dat broodje shoarma ziet er gewoon super gezond uit.. *honger*

    Beantwoorden
  • Ricky
    23 september 2015 om 13:10

    Vind er sowieso niet veel aan, shoarma... maar deze ziet er wel erg lekker uit :)

    Beantwoorden
  • Irene
    23 september 2015 om 11:54

    Oehhh lekker~!

    Op zo'n zelfde manier maak ik een gezondere versie van kapsalon.
    De kruiden meng ik zelf en die gebruik ik al marinade voor kipreepjes. Vervolgens bakken net zoals dat jij dat doet.
    Ik heb het grote geluk dat ik een airfryer heb, en daar bak ik frites of zoete aardappeltjes in, tot ze lekker knapperig zijn.
    Vervolgens gaan de frites in een aluminiumbakje, daaroverheen de gebakken kipvleesjes en daarop een laagje kaas. Evt 30+ kaas, alhoewel dat wat minder goed smelt.
    Voor mijn vriend serveer ik er knoflooksaus en chilisaus overheen en dan gaat het enkele minuten in de airfryer, tot de kaas gesmolten is.
    Eruit halen en een lekkere lading sla/tomaten/komkommer/kool/uien overheen doen en Voilla!

    Beantwoorden
  • Pauline
    25 september 2015 om 09:38

    Ik heb nog nooit in mijn leven kapsalon gegeten, maar zo klinkt het wel aantrekkelijk :)

    Beantwoorden
  • Wendy
    23 september 2015 om 11:01

    Waar zijn de spelt pita broodjes te koop?

    Beantwoorden
  • Pauline
    25 september 2015 om 09:41

    Bij Albert Heijn

    Beantwoorden
  • Karlien
    23 september 2015 om 10:27

    Leuk, ik ga mijn man aan het werk zetten :)

    Beantwoorden
  • André van Elmpt
    23 september 2015 om 09:48

    Pauline, dat je geen pita met varkensvlees eet neemt niemand je kwalijk, want dat hoort ook niet. Pita origineel is met Lamsvlees, en tegenwoordig met een mix van lams en kalkoen.
    maar om de prijs laag te kunnen houden en toch genoeg te verdienen word je tegenwoordig afgescheept met Kip Kalkoen waar bij niet meer te controleren is waar de kip vandaan komt

    Beantwoorden
  • Ellen
    23 september 2015 om 09:38

    Lekker! Dit aten wij vroeger echt vaak, maar nu is het lang geleden! Dringend nog eens verandering in brengen.;)

    Beantwoorden
  • Margot
    23 september 2015 om 09:34

    Ja dit blijft lekker af en toe, maar dan wel jouw variant dan!

    Beantwoorden
  • Nicole
    23 september 2015 om 09:07

    Oh heerlijk! Ik eet vaak kalkoen shoarma van de Turkse slager. Echt zoveel lekkerder en gezonder. Het is vroeg, maar heb nu spontaan trek in shoarma :-D

    Beantwoorden
  • Stefanie
    23 september 2015 om 08:17

    Ja die broodjes shoarma ken ik nog wel. Ik ging ook wel eens voor een pita kaas. Nu maak ik liever thuis iets lekkers na het stappen ;-) Toevallig maakte ik gister voor het eerst zelf kip shoarma. Mega lekker. Deed het door een stamppot.

    Beantwoorden
  • Marlotte
    23 september 2015 om 07:26

    Oh heerlijk! Ik heb dit al heel lang niet meer op. Daar moet verandering in komen!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen