Gepofte aardappel met zure room - Winter bbq

Gepofte aardappel met zure room – Winter bbq

Deze gepofte aardappels met zure room zijn perfect om te serveren bij de winterbarbecue. We zijn alweer toegekomen aan deel 2 van de winterbarbecue serie. Eerder lieten we zien hoe je lekkere warme appelcider maakt voor bij de barbecue. Vandaag is het de beurt aan de gepofte aardappels met zure room. Superlekker en erg makkelijk te bereiden op de barbecue. De komende weken delen we nog een lekker hoofd,- en nagerecht die je bij de winterbarbecue kan serveren. Hou de site dus in de gaten. Deze gepofte aardappels zijn in ieder geval erg geschikt als bijgerecht.

Als je in de winter gaat barbecuen moet je met een aantal zaken rekening houden. Het is bijvoorbeeld een stuk lastiger om de barbecue op temperatuur te houden. Zorg voor een windstille plek, zodat de barbecue niet teveel wind vangt. Daarnaast zijn de grilltijden langer naarmate de temperatuur buiten kouder is. Het is beter om in de winter briketten te gebruiken in plaats van houtskool. Dit houdt de hitte beter vast. Tot slot is het van belang dat het vlees of vis op kamertemperatuur is. Haal dit dus niet te snel naar buiten, evenals het servies. Anders koelt het eten te snel af, en dat willen we natuurlijk niet.

Gepofte aardappel

Ingrediënten voor 2 st.
2 grote aardappelen
125 gr zure room
Peper en zout
Gehakte bieslook
Olijfolie

Zo maak je het
Prik de aardappelen in met een vork. Bestrijk de aardappelen met wat olijfolie en bestrooi ze met wat zout. Pak de aardappels individueel in aluminiumfolie in.

Verhit de barbecue tot een temperatuur van 190 graden Celsius.

Gaar de aardappels ongeveer 40-45 minuten op indirect vuur. Dit betekent dat je de aardappels niet boven de hittebron legt, maar ernaast.

Om de poftijd te verkorten kun je de aardappels eerst tien minuten voorkoken.

Meng de zure room met wat peper en gehakte bieslook.

Haal de aardappels van de barbecue, pak ze uit de folie en snij ze in de lengte doormidden, zonder dat je de bodem raakt. Verdeel de zure room over het midden van de aardappel en garneer met wat versgehakte bieslook.

Gepofte aardappel

Gepofte aardappel

Gepofte aardappel

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Tags

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

15 januari 2017


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in