Gepofte aardappel van de bbq

Gepofte aardappel van de bbq

Deze gepofte aardappel van de bbq kan bij alles.Lekker met vlees, vis of als onderdeel van een vegetarische barbecue. Als je een aardappel op de bbq gaat bereiden moet je wel even de tijd nemen. Je kan de aardappels ook in de kolen leggen voor een extra lekker resultaat. Wij serveren hem klassiek met zure room en bieslook.

Winter BBQ

De gepofte aardappelen zijn perfect om te serveren bij de winterbarbecue.  Als je in de winter gaat barbecuen moet je met een aantal zaken rekening houden. Het is bijvoorbeeld een stuk lastiger om de barbecue op temperatuur te houden. Zorg voor een windstille plek, zodat de barbecue niet teveel wind vangt. Daarnaast zijn de grilltijden langer naarmate de temperatuur buiten kouder is. Het is beter om in de winter briketten te gebruiken in plaats van houtskool. Dit houdt de hitte beter vast. Tot slot is het van belang dat het vlees of vis op kamertemperatuur is. Haal dit dus niet te snel naar buiten, evenals het servies. Anders koelt het eten te snel af, en dat willen we natuurlijk niet.

Gepofte aardappel van de bbq
Gepofte aardappel van de bbq

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor 4 st.

  • 4 grote aardappelen
  • 200 gr zure room
  • 10 stengels bieslook
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Prik de aardappelen in met een vork. Bestrijk de aardappelen met wat olijfolie en bestrooi ze met wat zout. Pak de aardappels individueel in aluminiumfolie in.

     

  2. Verhit de barbecue tot een temperatuur van 190 graden Celsius.

  3. Gaar de aardappels ongeveer 40-45 minuten op indirect vuur. Dit betekent dat je de aardappels niet boven de hittebron legt, maar ernaast. Om de poftijd te verkorten kun je de aardappels eerst tien minuten voorkoken.

  4. Meng de zure room met wat peper en gehakte bieslook.

  5. Haal de aardappels van de barbecue, pak ze uit de folie en snij ze in de lengte doormidden, zonder dat je de bodem raakt. Verdeel de zure room over het midden van de aardappel en garneer met wat versgehakte bieslook.

Gepofte aardappel van de bbq
Gepofte aardappel van de bbq

Tags

BBQ Aardappel Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bijgerecht

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

15 januari 2017


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in