
Gepofte aardappel van de bbq
Deze gepofte aardappel van de bbq kan bij alles.Lekker met vlees, vis of als onderdeel van een vegetarische barbecue. Als je een aardappel op de bbq gaat bereiden moet je wel even de tijd nemen. Je kan de aardappels ook in de kolen leggen voor een extra lekker resultaat. Wij serveren hem klassiek met zure room en bieslook.
Winter BBQ
De gepofte aardappelen zijn perfect om te serveren bij de winterbarbecue. Als je in de winter gaat barbecuen moet je met een aantal zaken rekening houden. Het is bijvoorbeeld een stuk lastiger om de barbecue op temperatuur te houden. Zorg voor een windstille plek, zodat de barbecue niet teveel wind vangt. Daarnaast zijn de grilltijden langer naarmate de temperatuur buiten kouder is. Het is beter om in de winter briketten te gebruiken in plaats van houtskool. Dit houdt de hitte beter vast. Tot slot is het van belang dat het vlees of vis op kamertemperatuur is. Haal dit dus niet te snel naar buiten, evenals het servies. Anders koelt het eten te snel af, en dat willen we natuurlijk niet.



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 st.
- 4 grote aardappelen
- 200 gr zure room
- 10 stengels bieslook
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Prik de aardappelen in met een vork. Bestrijk de aardappelen met wat olijfolie en bestrooi ze met wat zout. Pak de aardappels individueel in aluminiumfolie in.
Verhit de barbecue tot een temperatuur van 190 graden Celsius.
Gaar de aardappels ongeveer 40-45 minuten op indirect vuur. Dit betekent dat je de aardappels niet boven de hittebron legt, maar ernaast. Om de poftijd te verkorten kun je de aardappels eerst tien minuten voorkoken.
Meng de zure room met wat peper en gehakte bieslook.
Haal de aardappels van de barbecue, pak ze uit de folie en snij ze in de lengte doormidden, zonder dat je de bodem raakt. Verdeel de zure room over het midden van de aardappel en garneer met wat versgehakte bieslook.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan